sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Yhteisvastuu

Meillä Suomessa on nyt vallassa sellainen hullu-mies-huittisista. Mies on entinen koulukiusaaja ja nyt aikuisena päässyt kiusaamaan koko kansaa. Ei voi sanoa etteikö hänellä ole käytöstapoja, vaan että ne ovat "edistyksellisiä". Joskus vielä nauretaan sille, kuinka pääministeri ennen kulki huopahatussaan ulos vankilanporteista ja nyt shortseissaan kohti Brysselin marmoripalatseja. Ajat ovat tosiaan muuttuneet.

Kuvassahan tallustelee siis Suomea sen historian toistaiseksi vaikeimpana aikana johtanut pääministeri Edwin Linkomies ja hänen tyttärensä Sinikka, joka toimi itsekin kansanedustajana 70-luvulla. Toisin kuin isänsä, Sinikka sai aikaiseksi pahaa vahinkoa lisääntymällä ja saattamalla maailmaan toimittaja Lauri Karhuvaaran.

Vaikka suomenkieli onkin värikäs ja käyttökelpoinen, se ei oikein taivu yhteiskunnallisen kritiikin antamiseen kovin tehokkaasti. Suomalaiset lienevät asuneet niin kauan impiwaarassa, etteivät voineet luoda sanoja politiikan kiemuroille. Tunnemme toki suomalaisen väkevän ja suorastaan liikutuksen kyyneleet poskille nostavan miehen sanan - "lupaus". kun suomalainen mies joskus muinoin jotain lupasi, oli kunnia asia pitää siitä kiinni katkeraan loppuun asti. Maailma on monikulttuurisuuden myötä muuttunut varmaan huomattavasti paremmaksi paikaksi, koska nykyisin lupaus on samanlainen sana kuin arabian taqiyya.

Suomen alkuperäinen sana "yhteisvastuu" on korvattu lainasanana englannista, johon se on tullut tietenkin umpikierojen valehtelevien sammakoitten ranskasta - "kompromissi". Sanalla tarkoitetaan mitä tahansa poliittista lupausta, joka rikottiin. Kompromissi on korvannut nyky-suomessa sanan lupaus. Kuvaavaa on, että kompromissi sanan vartalo tarkoittaa lupausta (promise) ja etuliite yhteistä (co-). Niinpä jostain niinkin ylevästä asiasta kuin yhteisestä lupauksesta, yhteisestä sitoumuksesta on tullut tässä sosialistisessa hyvinvointiyhteiskunnassa uuskieltä, joka tarkoittaa vaalikarjalle annettujen lupausten pettämistä eukonvastuunkannon nimissä.

Miksi nämä idiootit oikein pääsevät valtaan, on perimmäinen kysymys. Heille näkyvyyttä ja julkisuutta antavat toimittajat. Tuskin olisi Karhuvaara hakenut aamustudioon jäyhää ja itseironista isoisäänsä haastateltavaksi. Helpompi on jututtaa kaltaisiaan bimboja ja nauraa heidän kanssaan omille jutuilleen. Maan suurimmassa yksityisessä mediassa penaali Elina Grundström laukoo aviisin PÄÄKIRJOITUKSESSA niin levottomia juttuja, että hirvittää. Hän onnistuu näkemään nykyisen laman miesten naisiin kohdistamana sukupuolisyrjintänä. Itsekkäät karva-ahterit kun kuulemma työntävät yritystukia perinteisille teollisuuden aloille, jotka edustavat Elinan mielestä aurongonlaskun alaa. Toisaalta, Suomihan on kohta tilanteessa jossa ainoa valonsäde on ilta-auringon viimeinen.

Hallituksen toiminta tuo Elinalle mieleen 30-luvun natsi-Saksan. Niin se tuo minullekin mutta ihan eri syistä, joita ei ole tarpeen nyt käsitellä. Elina toteaa, että yksityisen puolen miehet tienaavat keskimäärin yli 3.600 euroa, mutta kuntapuolen nainen vain 2.850. Elina ei tietenkään viitsinyt verrata esimerkiksi kuntapuolen miesten keskipalkkaa (3.319) valtion naisten vastaavaan (3.398). Elatussuhde kun menee kuitenkin noin päin. Vaikka Elinaahan se ei hetkauta, sillä hänen mielestään velkaa pitää ottaa lisää, jotta kuntapuolella voidaan rehkiä hikihatussa hommia, toisin kuin vientisektorilla, jossa vain seisoksitaan lapionvarteen nojaillen. Sen verran vähään on nyky-Suomessa lapiohommat jääneet, ettei niitä taida enää löytyä kuin kesämökeiltä. Ruostuneena ja toimettomana.

Elinan kirjoitus henkii sitä typeryyden ilmapiiriä, jonka kulminaatioksi muodostui Alexander Stubb. Ikinä kuuna kullan päivänä kaikki ne vuodet jolloin vaadin Jyrki Kataisen eroa en tullut ajatelleeksi, että kykypuolueesta löytyy vielä vajaaälyisempi vastuunkantaja virnistelemään vaalikarjalle. Ei Stubb tietenkään ole Vapaavuorta tai Risikkoa parempi, jos mittarina pidetään valtiontalouden korjaamista, mutta hänen valintansa perustui populismiin eli mielikuviin. Niitä mielikuvia on luonut ja yhä luo elinagrundströmit, joiden älyn lahjat tuntuvat riittävän lähinnä polkupyörällä ajoon. Eilen kehätiellä ajaessani pohdin hiljaa mielessäni, että meinaako ne hullut tosiaan laittaa tänne ruuhkamaksut ihan niin kuin verotus ei jo olisi riittävän kireä.

5 kommenttia:

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Sain kasvaa näiden miesten jaloissa lapsuuden. Heille olen siitä ikuisesti kiitollinen. Tololan isäntä ja Autti ja siinä oli mukana moni muukin kova jätkä!

http://www.kirjastovirma.net/oilinginvarrelta/asekatkentaa_utajarvella

//////

Onneksi pääsin karkuun Suosmesta jo 20 vuotta sitten, ei noita nykyajan poliitikkoja olisi kestänyt Ukkolan isäntäkään.

- buuri johannesbuurista -

Kumitonttu kirjoitti...

Terveisiä Buurille! Laitetaanpa tuo antamasi lukuvinkki vielä tällaiseksi linkiksi, josta sinne on helpompi mennä:

http://www.kirjastovirma.net/oilinginvarrelta/asekatkentaa_utajarvella

Mielenkiintoinen tarina, kannattaa lukaista. hiljaiseksi vetää kun vertaa nykyiseen poliittiseen kulttuuriimme.

Becker kirjoitti...

Yhdestä asiasta olen iloinen. Siitä että ääliö nimeltään Katainen ei esiinny jatkuvasti etusivuilla.
Sen typerän virneen näkeminen sai aikaan vatsaväänteitä. Suomessa on aivan tajuton alamäki meneillään, jossa tuo taavi on ollut aiheuttajana. Leipäjonoissa seisoo n. 20.000 ihmistä, työttömyysprosentti, siis se todellinen lähentelee 20% ja lisää potkitaan pois kortistojen ääreen. Niin eikö tämä "Arvojohtaja" nostanutkin hameenhelmat ja lähti Brysseliin tienaamaan jotain 300.000 ja 500.000 Euron välillä muutaman kuukauden työstä puhtaana handuun.
HYI HELVETTI!!
Jyrkin pääministerinä ollessaan Juncker kävi Suomessa piipahtamassa ja se halaus minkä herrat suorittivat sai varmaan monet seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvat kateuden valtaan. Ja pitihän kunnon hännystelijälle saada hyväliksainen pakopaikka kristallikruunujen alle.

Suomessa on käynnissä mielenkiintoinen yhdyskunta kokeilu. Eli kuinka paljon päin helvettiä voidaan asiat ajaa, ennekuin pottunokat heräävät horroksesta ja huomaavat, että heitä kusetetaan koko ajan.

Jatkuvasti lässsytetään pitenevistä työurista ja siitä että duunia vaan pitää hakea, vaikka firmat vähentää henkilökunta koko ajan.
Diploomi-inssit siivoamaan.

Jos joku hiffais sellaisen pienen detaljin.että jospa niitä firmoja saataisiin lisää Suomeen eikä Eestiin, niin niitä duunejakin voisi ehkä syntyä...
Eurosta eroon ja oma valuutta takaisin, tästä ei muuten nousta.
Tärkeintähän on tässä, että Stubben pääsee jakelemaan poskipusuja Merkelille. Seiskööt leipäjonoissa ja olkoot työttöminä, sillä vikahan on firmoissa ja duunareissa, jotka eivät ole onnistuneet tässä sopeuttamis buumissa.

Kumitonttu kirjoitti...

Toki vikaa on suomalaisessa yritysjohdossa ja ihan helvetisti onkin. Minun omat kokemukseni suomalaisen yritysjohdon osaamisesta ovat valitettavat. Yhtään valehtelematta tai edes liioittelematta voin todeta, että kuka tahansa suomalainen normaali, järkevä ihminen selviäisi esimiestehtävistä yhtä hyvin kuin kovapalkkaiset johtajamme. Poikkeuksia on, mutta tuo noin keskiarvona.

Ja sitten - en usko Suomen enää nousevan tästä ahdingosta. Meillä on edessä euroero ja luultavasti myös ihan hitonmoinen velkojen takaisinmaksu. Ne kun on euroissa otettu ulkomailta. Voi hyvin olla, että edessä on konkurssi. Miettien sitä, että Suomi on tähän asti aina vastannut sitoumuksistaan, kyseessä on aikalailla poikkeuksellinen tilanne. Kiitos Jykä, kiitos Alex, kiitos Jutta ja kiitos Antsa!

Anonyymi kirjoitti...

Hitonmoinen velkojen takaisinmaksu...Miten siitä velasta pääsee eroon? Ensin tietysti pysäytetään velanotto. Mutta sen jälkeen on jäljellä oleva velka ja sen korot. Miten ne maksetaan pois. Rahalla varmaan. No, mistä sitä rahaa? Siihen tarvitaan tuloja, palkkatuloja, pääomatuloja, yritysten voitoistaan maksamia veroja. Tuotannollista toimintaa josta kertyy verotuloja. Löytyisikö Nilsiästä se öljyesiintymä vai oliko se pelkkä huhu? Siellä oli se öljysheikki.

Aletaanko maksamaan velkaa pois samalla tavoin kuin maksettiin sotakorvauksia kommari-ryssälle? Tuotettiin tavaroita jotka vietiin Venäjälle? Tässä tapauksessa velkojille?

Entä sitten se mitä pitäisi tehdä Kreikalle. Tässä järjestyksessä: ero eurosta, markka takaisin, sitten markan devalvointi, konkurssi ja lopuksi velkasaneeraus. Näin kertyy se mitä voi maksaa velkojille. Tämän jälkeen sanottaisiin velkojille että vitut me enempää makseta. Kirjatkaa saamatta jääneet maksut omiksi tappioiksenne.

Jos näin sanottaisiin, niin saapuisiko Suomeen ulkovaltojen sotilaita ulosmittaamaan omaisuutta? Armeijakin on supistettu olemattomiin että ei olisi edes ketään pistämässä hanttiin joten kulukuurin ollessa se varmaan lakkautettaisiin. Vaikka olisi mikä kulukuuri tahansa niin armeija tulisi jättää ulkopuolelle.