sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Tiedeuskonto

BBC:n uutisen mukaan muslimit ihmettelevät, eivätkö kristityt irtisanoudu Adolf Hitlerin teoista. Irvokasta on, että niin islam kuin Hitlerin edustama sosialismikin ovat luonteeltaan identtiset. Ne oikeuttavat väkivallan toisinajattelijoita kohtaan, ne pyrkivät hallitsemaan kaikkia ihmisiä ja ohjaavat ihmisten elämää pienimpiä yksityiskohtia myöten. Mitä kuvaa muslimeista se, että he pitävät Hitleriä kunnon kristittynä - tai edes kristittynä?
Hitler repeatedly stated that Nazism was a secular ideology founded on science, which in the long run could not "co-exist with religion"
Vai kuvaisiko tämä kenties paremmin näitä kahta ideologiaa:
In speeches, Hitler made apparently warm references towards Muslim culture such as: "The peoples of Islam will always be closer to us than, for example, France".
Breitbart.com julkaisee Hamasin johtaman Gazan asukkaiden haastattelun:
Kesän 2014 sodan aikana sen kolmannella viikolla oli kaksi isompaa mielenosoitusta Hamasia vastaan. Kun Hamas avasi tulen väkijoukkoa kohtaan Bait Hanounissa ja Shijaiyassa, viisi kuoli välittömästi. Shifan sairaalan lääkäri kertoi 35 kuolleen mielenosoituksissa.

Israelin armeija soitti ja lähetti tekstiviestejä varmistaakseen, että kohteiksi valituissa kiinteistöissä ei ole siviileitä. Hamas lukitsi ihmiset koteihinsa estääkseen heidän poistumisensa. Hamasin virallinen tv-asema Al-Quds toistuvasti kielsi asukkaita noudattamasta Israelin kehotuksia. Hamas sulki kadut estääkseen kohteeksi valittujen kortteleiden asukkaita poistumasta. Osa shijaiyan asukkaista pyysi israelilaisilta turvaa. Osan Hamas ampui ja loput pakotettiin koteihinsa odottamaan kuolemaansa. Yli 100 ihmistä kuoli.

Hamas julisti ulkonaliikkumiskiellon kohteeksi valituille kortteleille ja ampui kaikki sitä rikkoneet. Suurin osa gazalaisista elää mieluummin Israelin kuin Hamasin hallinnon alla. Kaipaamme sitä turvallisuutta, jonka Israel meille takasi ennen lähtöään Gazasta.
Simo Häyhän elämäkerrassa on kuvaava kertomus:
Joulukuun 7. päivänä neuvostojoukot hyökkäsivät. Venäläiset lähestyivät tietä pitkin uhmakkaasti pystyssä kävellen.
- Tuleeko ne suoraan päälle, sotamies ihmetteli.
- Tulee varmasti, ellemme pysäytä niitä, vastasi Häyhä.
- Tuo jäätynyt puroko [Kollaanjoki] niitä estää?
- Ei joki, vaan me.
Itseäni ihmetyttää, että ovatko vasemmistopoliitikot niin tyhmiä, että he eivät tiedä ideologiansa todellista luonnetta, vai tietävätkö he, ja oikeasti myös kannattavat sitä? Minulle on täysi mysteeri, miksi ihmiset kannattavat totalitarismia.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Minulle on täysi mysteeri, miksi ihmiset kannattavat totalitarismia."
Samaa ihmettelen minäkin, vaikka sen tulokset olivat ja ovat edelleen nähtävissä! Ehkä se lapsenomainen usko "paratiisin" olemassaoloon ja tasa-arvoon on sulkenut silmät ja korvat osalta aivan täysin? Eri asia on nämä "stasin" jälkeläiset, jotka vain yrittävät tehdä kaikkien elämän kurjaksi teemalla "kapitalisti-riistäjä"?

Tero kirjoitti...

""Minulle on täysi mysteeri, miksi ihmiset kannattavat totalitarismia.""

Koska viha, pelko, kateus ja katkeruus muita kohtaan ovat noissa ihmisissä suurempi voima kuin oman vapauden ja valinnanvaran kaipuu. Siis ihminen luopuu mieluummin omastakin vapaudestaan elää kuten haluaa, jos se vaaditaan muiden kuriin laittamiseksi.

Sattumalta mieleeni pälkähti jotain vasemmistolaisuudesta, joka alkoi ajatusleikkinä, mutta josta kehkeytyi jotain kertomisen arvoista.

Vaimoni luki Weston A. Pricen kirjaa ruokavalion – ja varsinkin äidin raskaudenaikaisen ruokavalion – vaikutuksesta lapsiin. Siellä vastaan tuli mielenkiintoinen asia: puutokset äidin raskaudenaikaisessa ruokavaliossa korreloivat hyvin vahvasti paitsi tiettyjen fyysisten ominaisuuksien, myös aikuisiän epä- ja antisosiaalisen käytöksen kanssa.

Varsinkin ns. länsimainen ruokavalio aiheutti näitä puutoksia. Runsaasti hapattamatonta viljaa, ei sisäelimiä, sokeria. Price seurasi alueiden alkuasukaskansoja näiden muuttaessa sisäelinpainotteista ruokavaliotaan länsimaisemmaksi ja seuraukset näkyivät kaikkialla.

Selvimmin puutokset näkyivät leuoissa. Alkuasukkaisen leveä kitalaki, terve hammasrivistö ja ongelmattomat viisaudenhampaat muuttuivat yhdessä sukupolvessa "länsimaisiksi". Kitalaki ja yläleuka kapeni, nenä muuttui ulkonevammaksi, hammasrivistön kaari muotoutui epätäydelliseksi ja viisaudenhampaat alkoivat aiheuttaa ongelmia.

(Eli se siitä "evoluutiosta, jonka ansiosta viisaudenhampaat ovat alkaneet aiheuttaa ongelmia".)

Mutta tämä aiheutti myös käytöshäiriöitä. Ruokavalion länsimaistuessa, viljankäytön lisäännyttyä ja sisäelinten syömisen väistyttyä myös rikollisuus alkoi lisääntyä. Kylissä joissa ei ollut koskaan ollut tarvetta minkäänlaiselle oikeuslaitokselle, nuori polvi alkoi yhtäkkiä rötöstelemään. Väkivalta ja omaisuusrikokset ilmaantuivat alueille joilla ne olivat ennen äärimmäisen harvinaisia.

Price yhdisti tämän hyvin uskottavasti ruokavaliomuutoksen aiheuttamaan kehityshäiriöön sikiöissä, jotka aiheuttavat peruuttamattomia muutoksia aivoissa.

Mitä jos vähäisemmät puutokset, jotka eivät riitä suistamaan meitä murhamiehiksi ja ryöstelijöiksi, aiheuttavat lievempiä käytöshäiriöitä?

Sen sijaan että ihminen ryhtyisi ryöstämään puukolla vastaantulijoita, hän sen sijaan kannattaa johtajikseen ihmisiä jotka lupaavat varastaa sen hänelle. Hän voi sopivasti vielä lohduttaa omaatuntoaan sillä että hän ei tietenkään halua varastaan keneltäkään mitään, vaan "oikeudenmukaisuutta" ja "vastuuta heikommista" — joihin hän lukeutuu.

Nykyinen THL:n suosittelema ruokavalio on juuri sellainen "länsimainen" ruokavalio, jonka leviämisen seurauksia Price selvitti. Runsashiilarinen, viljapainotteinen, vähärasvainen. Raskaana olevia naisia kielletään syömästä sisäelimiä ravintoaineiden liikasaannin pelossa.Ravintotieteilijät ovat enemmän huolissaan liikasaannista kuin puutteista. Jotakuinkin kaikilla on ongelmia viisaudenhampaittensa kanssa ja terve pyöreä ja symmetrinen hammaskaari on harvinaisuus.

Samoin viime vuosikymmeninä hyvin sosialistiseksi muuttuneessa Usassa ammoinen monipuolinen yltäkylläinen kotiruokapainotteinen ruokavalio on muuttunut pikaruoka- ja einesketjujen ravinteittomiksi pöperöiksi, joita vakavista ravintoainepuutoksista kärsivät sairaalloisen ylilihavat raukat tunkevat sisuksiinsa.

Mitä jos sosialismi johtuukin sikiöajan ja lapsuuden ravinnepuutoksista?

Mitä jos meidän kouluruokailumme, neuvolajärjestelmämme ja kansalaisten ravinto-ohjailu ei johdu siitä että elämme sosialismissa?

Mitä jos me elämme sosialismissa niiden ansiosta?

Kumitonttu kirjoitti...

Onpa mielenkiintoinen ajatus. Ravinnolla on toki valtava merkitys, mutta nykykäsityksen mukaisesti perimä on sairauksien, myös mielenterveyden, taustalla. Voiko ravinto muuttaa perimää noin nopeasti, vaatisi paljon lisätutkimusta. Miksei se ole mahdollista vaikkakin tuntuu oudolta.

Tero kirjoitti...

Ei se muuta perimää, vaan sitä miten se perimä kykenee ilmentämään itseään. Puutokset riistävät siltä kyvyn tuottaa terve ja tasapainoinen yksilö.

Price huomioi myös että kun länsimaiset ihmiset alkoivat hänen oppejaan noudattaen syömään ravinteikasta ruokaa sisäelimineen kaikkineen, näiden lapsille tuli terve hammaskaari.

Sitä kuvittelee että me tässä yltäkylläisyydessämme olemme immuuneja ravintoainepuutoksien kaltaisille ongelmille. Että ne kuuluisivat vain kehitysmaihin.

Todellisuudessa lähestulkoon jokainen meistä on kärsinyt vähintäänkin sikiöaikana merkittävistä puutoksista, mikä näkyy hampaissamme edelleenkin.

...ja mahdollisesti myös jopa käytöksessämme laajemmalti.

Kumitonttu kirjoitti...

Aivan. Kokonaisuutena tarkastellen kulttuuri on ihmisessä aina pintasilausta, ja todellinen minämme tulee esiin jossain kovassa kriisissä kuten sodassa tai vastaavassa. Vaikka meille raiskaaminen on tabu, sodassa kaikki tabut murtuvat. Eli tavallaan pitäisi päästä näkemään miten se ravinto muuttaa meitä ohi kulttuuristen ja opittujen asioiden.

Vaikutus hammaskaareen kuulostaa uskomattomalta, joten jos väite pitää paikkansa, toivon sille vilpittömästi laajaa julkisuutta.

Tero kirjoitti...

Sillä oli hyvinkin paljon julkisuutta 1900 -luvun alkupuolella. Sitten se hautautui rasvakammojen, kolesteroolin, margariinin ja kasvissyönti-intoilun alle...

Kari kirjoitti...

BBC:n muslimien kannattaisi ihmetellä ennemminkin miksi natsit eivät irtisanoudu islamista ja miksi muslimit eivät irtisanoudu Hitleristä.


"The only religion I respect is Islam. The only prophet I admire is the Prophet Muhammad." Hitler.

“It should be pointed out that National Socialism had a profound impact on the political philosophies of many radical Islamic political organization, particularly the Muslim Brotherhood (founded in Egypt in 1928), Nasser`s Young Egypt movement, the Social Nationalist Party of Syria founded by Anton Sa`ada, and the Ba`ath Party of Iraq. One of the main leaders of the 1941 pro-Nazi coup in Iraq was Khairallah Tulfah, the uncle and guardian of Saddam Hussein. When Saddam failed in his attempt to assassinate the Iraqi leader Abdel Karim Qassim in 1959, he fled to Egypt where he was given protection by Grand Mufti- protégé Nasser and ODESSA-connected former Nazis.”