maanantai 29. syyskuuta 2014

Vasemmisto ryhtyy väkivaltaiseksi - osa XXXIV

Katselin jälkilähetyksenä perjantain Ruben Stillerin isännöimän Pressiklubin. Simon Elo ja Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg vaihtoivat mielipiteitään sangen odotetusti. Rosenberg on kirjoittanut pamfletin Arvot mekin ansaitsemme, jonka keskeinen kuulemma on, että globalisaation seurauksena teollisuustyöpaikkojen kato Euroopasta on aiheuttanut maskuliinisen protestin. Protesti näkyy äärinationalistisen ideologian kannatuksen kasvuna ja naisten ja muslimien aseman heikentymisenä. Ei liene yllättävää, että Rosenberg on ollut Ruotsissa perustamassa äärivasemmistolaista feminististä puoluetta Feministiskt Initiative. Rosenberg joutui lähtemään, koska hänen mielipiteensä olivat ilmeisesti liian radikaaleja jopa siellä! Kunnon sosialistin tavoin sellaiset pienet seikat kuin omistusoikeus eivät Rosenbergin etenemistä heikennä, koska hän on plagioinut toisten tutkijoiden tekstejä julkaisten ne ominaan.

Ehdottomasti paras kohta Rosenbergin puheessa oli se, jossa hän totesi että maahanmuuton määrä on itseisarvo. Ruotsista tuli mukava paikka asua vasta kun maa avasi rajansa turvapaikanhakijatulvalle. Rosenbergin mielestä maahanmuuttoa ei saa millään tavalla rajoittaa, ja Ruotsissa kuulemma keskustellaan avoimemmin kuin Suomessa. Elo ihmetteli, että mikäli Ruotsidemokraatteja voi pitää fasisteina sillä perusteella, että haluavat laskea turvapaikanhakijoiden määrän vuodessa 10.000 henkilöön, niin eikö samalla logiikalla Stubbin hallitusta voi pitää fasistisena, sillä Suomeen tulee "vain" tuhatkunta pakolaista vuodessa.

Simon Elo saattoi olla oikeammassa kuin arvasikaan. Uusi Suomi kertoo, että poliisi oli viikonlopun aikana hajottanut 30-päisen anarkistijoukkion eduskuntatalon edustalta. Joukkiolla oli mukanaan välineet tuhopolttoon ja se oli huudellut "Alas porvarihallitus!". Rosenbergin tavoin tämä joukkio lienee siis päätynyt siihen arvioon, että Suomea tosiaan johtaa fasistinen äärioikeistolainen hallitus, mikä meille kaikille muille vaikuttaa hyvin kummalliselta johtopäätökseltä.

Ei kommentteja: