lauantai 27. syyskuuta 2014

10 vuotta aikaa

Mediaseuranta uutisoi, että Kirkon ulkomaanapu on käynyt haastattelemassa al-Shabaabin jäseniä Somaliassa Mogadishussa:
YK:n terrorisminvastaisen strategian mukaan radikalisaatioon johtavia tekijöitä ovat muun muassa poliittiset ja taloudelliset olosuhteet, uskonto, etninen syrjintä sekä raskaskätiset terrorisminvastaiset operaatiot.
Epäilemättä taloudellinen ahdinko, etninen syrjintä ja koetut epäoikeudenmukaisuudet suututtavat. Neuvostoliitossa itse asiassa yhteiskunnallisia epätasa-arvoisuuksia pidettiin lieventävinä tekijöinä tuomioistuimessa. Sosialismi ideologiana tukee väkivallan käyttöä tasa-arvoisuuden lisäämiseksi. Samoin islam luottaa väkivallan käyttöön vääräuskoisten kanssa toimittaessa. Eli taloudellinen epätasa-arvo, etninen syrjintä ja koetut epäoikeudenmukaisuudet eivät itsessään ja sellaisenaan muutu väkivaltaiseksi toiminnaksi, vaan ne tarvitsevat moraalisen oikeutuksen väkivaltaan, ja se moraali tulee ideologiasta - islam tai sosialismi.
Suomessa on noin 200 ihmistä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin. On odotettavissa, että tämä määrä moninkertaistuu tulevien vuosien aikana. Joudumme seuraavan viiden tai kymmenen vuoden aikana Suomessakin kohtaamaan väkivaltaisten ääriliikkeiden toiminnan tavalla tai toisella.
Sillä lailla! Toivotaan että mahdollisimman moni lukee tämän uutisen ja tekee omat johtopäätöksensä. Vaikka islaminuskoon liittyvät äärijärjestöt ovat olleet viime vuosina paljon esillä, myös juutalaisuuden, kristinuskon ja buddhalaisuuden piirissä on henkilöitä ja aatteita, joiden mukaan uskonperintö oikeuttaa väkivaltaan toisia vastaan. Totta kai Kirkon ulkomaanapu vetää han-kortin esiin. Jos siis tarkoitetaan esimerkiksi katolisten ja protestanttien keskinäisiä taisteluita Pohjois-Irlannissa 1900-luvulla tai kristinuskon saapumista Intian Goalle 1500-luvulla tai Thaimaan hallituksen ja buddhalaisten munkkien sotilaallista yhteistyötä 2000-luvulla, niin on totta että väkivalta ei ole islamin yksinoikeus. Kaikkia ideologioita käytetään väkivallan oikeutukseen. Islam eroaa kuitenkin muista - se on laajamittaista, pitkäkestoista ja jatkuu edelleen.

Islam on ainoa valtaideologia, joka hyväksyy ja kehottaa väkivaltaan muita kohtaan. Muissa valtaideologioissa näistä käytännöistä on luovuttu. Olen aivan varma, että jos islam loppuisi niin väkivalta ei maailmasta loppuisi. Väkivaltaa käytetään aina ongelmien ratkomiseen. Se on sitten sen ajan murhe, mutta nyt pitää keskittyä islamin nujertamiseen. Iltalehti kirjoittaa:
Yhdysvalloissa Oklahomassa mies on mestannut työkaverinsa työpaikallaan.

Mies oli yrittänyt käännyttää kollegojaan islaminuskoon ja saanut potkut.

Eräänä päivänä hän saapui työpaikalle elintarvikealan yritykseen. Mies lähestyi entistä naiskollegaansa, veti puukon esiin ja katkaisi kamppailun päätteeksi tämän kaulan.
Kuten Freukkarit lauloivat, Muskoogeessa Oklahomassa asuu punaniskakansa, joka luulee alalla jotakin olevansa...

Ei kommentteja: