lauantai 20. syyskuuta 2014

Hanna Virta - kommunisti

Vihreässä hirttolangassa Ilma"tieteen"laitoksen tutkija Hanna Virta maalailee totalitaarista yhteiskuntajärjestelmää Suomeen. Virtanen esittää laitoksen yhteenvedossa:
”Kansallinen, kulutuksen päästöjä rajoittava päästökiintiö jaetaan päästöoikeuksina kansalaisten eli kuluttajien kesken sovitun jakomenettelyn mukaan, esimerkiksi tasan. Jaetut päästöoikeudet talletetaan pankkitiliä tai bonusjärjestelmiä vastaavalle tilille, josta niitä käytetään esimerkiksi pankkikortin avulla ostotapahtumien yhteydessä. Kuluttajat voivat myydä ja ostaa päästöoikeuksia päästöoikeusmarkkinoilla”
Tasanhan kiintiötä ei jaeta, kuten Vihreiden johtajien omaa lentomatkailuaan puolustavat kommentit ovat osoittaneet. Heidän mielestään heidän on pakko lentää, koska he tekevät niin tärkeää työtä, että he lentävät ikään kuin toisten päästökiintiöillä. Millään muulla tavalla en voi ymmärtää heidän kuvittelemaansa oikeutusta toimia. Jos heille ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on suurin uhkakuva, ei pitäisi olla mitään asiaa lentokoneeseen tai mihinkään muuhunkaan vastaavaan.

Virran mielestä oikeudet voitaisiin jakaa tileille, kuten valtiolliset päästöoikeudetkin jaettiin. Ehkä hän ei muista, että niitä on varastettu ja joutunut huijareille, kuten kuvitella saattaakin. Kauppojen bonuskorteista halutaan eroon, koska ne ylläpitävät korkeaa hintatasoa vähentäen kilpailua. Ehkä, mutta eikö valtiollinen ilmastoane tee saman? Ja mikä on se joukko virkamiehiä, joka vaaditaan näitä pikkutilejä valvomaan. Mutta sehän ei nuorta tutkija Virtaa haittaa, koska toisten raha ei maksa mitään.

Tutkija Virta esittää, että kansallinen varallisuus jaetaan kaikkien kansalaisten kesken. 1990-luvun alussa Neuvostoliitossa valtion omaisuus jaettiin kuponkeina koko kansalle. Seurauksena oli valtava omaisuuden uusjako, joka loi pohjan nykyiselle oligarkkien yhteiskunnalle. Miksi ihmeessä ihmiset Suomessa toimisivat toisin? On uskomatonta typeryyttä ja henkistä laiskuutta, ettei Hanna Virta - tai edes hänen ohjaajansa - ole pohtinut mihin hänen ehdotuksensa johtavat. Yllättävää ei ole, että tämä punavihreä kommari työskentelee Ilma"tieteen"laitoksella.

On vaikea käsittää, että valtion virastossa työskentelee nuori, idealistinen nainen, joka ehdoin tahdoin haluaa maahansa kommunismia. Tai sitten hän uskoo jäävänsä voittajien puolelle uusjaossa. Mikä itsessään kuvaa Vihreän ideologian - islamin tavoin - ihmisvastaista luonnetta. Kun vapaaehtoinen päästökauppa ja sitä kautta vallankumous jäi toteutumatta, uudet pioneerit tekevät sen väitöskirjaan - tieteeseen - vedoten. Joskus tuntuu, ettei ole mitään evoluutiota. Ei ainakaan kulttuurisellaista.

12 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Vedit kommarikortin esille. Muuten hyvää tekstiä.
Miksi Soini haukkuu vihreitä punavihreiksi ("punikki"), vaikka he vastustavat Moskovan rakentamaa ja omistamaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle ?

Kumitonttu kirjoitti...

Miksi Soini haukkuu vihreitä punavihreiksi ("punikki"), vaikka he vastustavat Moskovan rakentamaa ja omistamaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle ?

Hyvä kysymys. Tässäkin blogissa on eritelty sosialistien kolme haaraa: nationalistit, internationalistit ja antinationalistit. Suomalaiset Vihreät on pääsääntöisesti internationalisteja, mutta joukossa on myös kovan luokan antinationalisteja - etenkin naisissa.

Putin on autoritäärinen ja sosialisti/silovikki, mutta hän myös kova nationalisti, joka ei sovi monen internationalistisen tai antinationalistisen suomalaisen sosialistin maailmankuvaan.

Sinänsä minusta on parempi, että Suomi tuottaa venäläisellä reaktorilla Suomen maaperällä sähköä kuin ostaa sitä venäläisestä ydinreaktorista Venäjältä tuotettuna.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Minun on tietysti vaikea hahmottaa noin suureellisia suunnitelmia kuin mitä tällä tutkijalla on, mutta mikäli oikein hahmotan, niin nainenhan vaatii tavallaan maahan eräänlaisen kahden valuutan järjestelmää, ja toista valuuttaa ei saa käyttää vapaasti, vaan sen käyttöä valvoo jonkunlainen supervirasto.

Ensinnäkään sellaisia valtioita, jotka voisivat edes harkita moisen superviraston perustamista ei ole kuin muutama. Valitettavasti Suomi on yksi niistä. Toisekseen, millä tavalla tämän superviraston perustaminen muutenkin jo pahasti ympäristökyykytettyyn Suomeen vähentää niitä Kiinan päästöjä?

Kumitonttu kirjoitti...

vaatii tavallaan maahan eräänlaisen kahden valuutan järjestelmää

Hyvä tiivistys! Kyllä, tätä toista rahaa valvovat superviraston virkamiehet, joilla ei ole sen enempää halua kuin kannustettakaan ajaa muuta kuin omaa etuaan. Jos siis kansalaisten ja virkamiehen etu poikkeaa toisistaan, supervirkamies supervirastossaan lataa pöytään sellaiset kortit, että kansan etu häviää. Vähän niin kuin pelaisi rulettia, jossa rulettipöydän reunalla on kolot palloa varten punaisilla numeroilla, mutta mustien numeroiden kohdalla on vain luku ilman pallon mentävää kolosta.

millä tavalla tämän superviraston perustaminen muutenkin jo pahasti ympäristökyykytettyyn Suomeen vähentää niitä Kiinan päästöjä?

No sillä tavalla, että kun viisi miljoonaa suomalaista on köyhdytetty niin, ettei rahaa riitä ostaa kiinalaisia tuotteita :) Tässähän on tällainen Pohjois-Korea 2.0 tai Ceasescun Romania 1.8 kyseessä. Tarkoitus on heikentää ihmisten itsenäisyyttä ja lisätä Curley-ilmiötä.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Luin mennä viikolla, että jotkut takkutukat oli käynyt kivittämässä jonkun puoluetomiston alas.

Eiköhän se ole takkutukkien päämaja tiedossa, mitäs jos käytäis kivittämässä takkutukkia ihan vasiten.

Sillä tavallahan se menee.

- buuri hohannesbuurista -

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Niinkun sanottu jos tapputukat heittää kivi, heitetään takaisin isommalla.

- buuri johannesbuurista -

Ps. ei anneta periksi takkutukille.

(ps, hyväse on kapkaupungin turvallisuudesta huudella.)

Kumitonttu kirjoitti...

Kap Kaupungissa takaisin heittely voi vielä onnistua, mutta täällä kun pidät kiinni omista oikeuksistasi, pääsee vastaamaan syytteisiin hätävarjelun liioittelusta.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

No niinhän se tieteskin on, pitäis aina muistaa, että missä ympäristössä sitä eletään ja kivi heitellää.

Mutta mitä jos tekis salassa> Sille ettei kukaan sais tietä? Kävis vaan tekemässä eikä rehvastelisi jälkeenpäin?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Semmonen reilu turpaanveto - saattais piristää ihan mukavasti takkutukkien päivittäistä rutiinia.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ai niin, olihan mulla asiaakin:

Hanna Virta on hullu.

Becker kirjoitti...

Jos poliisi sitä todella haluaa, niin nuo kivittäjät kyllä löytyy.
Mutta saattaapi olla ettei ketään löydy, jottei saada aikaan rasisimikorttia Ruotsin malliin.

Tosiaankin, on ollut aika hiljaista muiden puolueiden kannanoton suhteen.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä KT:lle lisää luettavaa. Airikka Nurmiaisen ja Pasi Toiviaisen yhteinen blogi. Nurmiainen oli joutunut jonkinlaisen sensuurin uhriksi, kun hän oli arvostellut Atte Korholan luentoa:

Nurmiainen & Toivela

Nurmiainen on koulutukseltaan teollinen muotoilija ja Toiviainen taas arkkitehti. Toiviainen on tehnyt palkitun ilmastodokumentin Venus-teoria