tiistai 30. syyskuuta 2014

Investoinnit ovat aina järkeviä

Stubbin hallituksen ympäristökanisterina aloittanut Sanni Grahn-Laasonen on aiheuttanut "lihavan riidan". Sanni oli sanonut tv-haastattelussa kannattavansa mahdollisuuksia selvittää vesivoiman lisärakentamista. Se on jo itsessään epäekologista ja pahinta oli se, että Sanni nostaa poliittista lisäpalkkaa Kemijoki Oy:n hallintoneuvostosta. Vaikka hallintoneuvostossa ei mistään mitään päätetä - kokouspalkkioita maksetaan kuitenkin - niin Sannin arvostelijoiden mielestä Sanni ei ympäristöministerinä saa nostaa esiin vesivoimayhtiön edun mukaisia näkemyksiä.

Helsingin kaupunki aikoo yhtiöittää Palmian valmistautuessaan kouluruokailun tarjouskilpailuihin. Kaupungin tavoite on säästää kouluruoassa ja se tapahtuu yhtiöittämällä ensin muut Palmian toiminnot. Sen jälkeen kaupungille jäänyt koulujen ruokailu kilpailutettaisiin, ja arvatkaapa vaan onko Palmialla hintakilpailukykyä? Kuten arvata saattaa, julkisella puolella pienipalkkainen siivoojakin tienaa jopa 300 euroa enemmän. Uusi työehtosopimus käytännössä pakottaisi palkanalennuksiin, koska uudet työntekijät joutuisivat eriarvoiseen asemaan tehden samaa työtä matalammalla palkalla. Ja kuinka ollakaan - Vihreät vaativatkin että liikelaitostettunakin Palmian on noudatettava julkisen sektorin palkkataulukoita. Onhan se kivaa olla Vihreä kun voi olla hyväntekijä niin monelle ihmiselle. Mikä Vihreiltä jää vain tajuamatta on se, että kun virkakoneisto nostaa 300 euroa kuussa ylimääräistä palkkaa, se on pois sen pienipalkkaisen yksityisen sektorin siivoojan käytettävissä olevista varoista. Eli sen lisäksi, että yksityisen puolen siivooja tienaa 300 vähemmän, hän joutuu maksamaan sen Palmian siivoojan palkan. Aika irvokasta, eikö?

Palmian johtokunnan pj. on Vuosaaren sosialistien pj. Karita Toijonen. Jos Sanni ei saa ottaa kantaa vesivoimaan, niin miksi karitatoijoset saavat ottaa kantaa Palmian yhtiöittämiseen? Opettajana toimiva Toijonen kirjoittaa Hesarin vaalikoneessa silmämunat muljauttavia kannanottoja:
Vaikka demokratiaa pitää laajentaa, kaikesta ei tarvitse äänestää. Virkamiesvalinnat muilla perusteilla kuin äänestämällä.

Investoinnit ovat aina järkeviä , etenkin silloin kun talous osoittaa taantuman merkkejä. Rahat kiertoon.
Ensimmäinen toteamus paljastaa, että sosialistit eivät demokratiaa tarvitse, sillä se hidastaa edistyksellisen politiikan toteuttamista. On parempi että puolueet päättävät palkkioviroista. Sen takia Suomen julkinen sektori on paisunut, kun korruptoitunut virkakoneista on palkinnut puolueen kannattajia hyväpalkkaisilla julkisilla viroilla. Karitan jälkimmäinen lausahdus paljastaa sosiaalidemokraattisen taloudenpidon perusteet. Investoinnit ovat aina järkeviä. En usko että Karitan kollega Jutta Urpilaisen taloudenpidon taso kovin vahvasti poikkeaa Karitan talousopeista. Valta humalluttaa, ei ole muuta syytä, miksi ihmiset hakeutuvat pokkana tehtäviin, joihin heillä ei taidot riitä eikä ole osaamista.

Ei kommentteja: