maanantai 22. syyskuuta 2014

Pakolaisen kustannukset Suomessa

Käsittääkseni Suomessa ei ole laskettu, mikä on yksittäisen maahanmuuttajan kustannus suomalaisille veronmaksajille. Jos joku lukijoistani on sellaisen laskelman nähnyt, pyydän linkittämään kommenteissa. Suomen Perustan mukaan valtio budjetoi yhden syyrialaisen kustannukseksi 14.000 euroa vuodessa, mutta valtion tuntien summa on takuuvarmasti liian pieni. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan pakolaisten vastaanottamiseen on käytetty vuosittain 75.000.000 euroa. Kun pakolaisia on otettu vuosittain noin 750, tekee se yhden pakolaisen kustannukseksi karkeasti laskien 100.000 euroa.

RT kirjoitti sveitsiläisestä tuhannen asukkaan kylästä, jonka sosiaalimenoista kolmannes kuluu yhden eritrealaisnaisen seitsenlapsisen perheen elättämiseen. Rahassa se tarkoittaa noin 60.000 euroa kuukaudessa. Summa on tolkuton ja posketon, eikä sitä valitettavasti uutisessa tarkalleen avata. Summa on siis noin 100.000 vuodessa henkeä kohti.

Melko luotettava arvio kustannuksista tulee New York Timesin uutisesta, jossa ihmetellään Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa. Atlantin toisella puolella ollaan huomattu että Ruotsin media ei suostu kirjoittamaan negatiivisia asioita maahanmuutosta. Amerikkalaiseen tapaan Ruotsia - ja Norjaa - kutsutaan uutisessa avoimesti sosiaalidemokratioiksi. Toisin kuin Ruotsissa, Norjassa lehden mukaan maahanmuutosta keskustellaan avoimesti eikä sikäläistä Edistyspuoluetta ole yritetty eristää toisin kuin Ruotsidemokraatteja Ruotsissa. Tai Perussuomalaisia Suomessa, kuten muistamme Vihreiden naisten tutkintapyynnön Jussi Halla-ahosta ja sitä seuranneen hulabaloon. Norjassa keskustelu on johtanut siihen, että viime vuonna se eväsi 123 Syyrian pakolaiselta turvapaikan, koska näiden sairaanhoidon kustannukset olisivat olleet kohtuuttomat. Asenne jonka sallisi leviävän merilohen mukana tänne härmäänkin.

New York Times kirjoittaa Norjan ulkoministeriön laskeneen YHDEN humanitaarisen maahanmuuttajan keskimääräiset vuosittaiset kustannukset. Ja nyt lakki pois päästä: 100.000 euroa. Summa täsmää melko hyvin tuon sveitsiläisperheen ja Suomen valtion budjetin kanssa, vai mitä? Ministeriön laskelmien mukaan sillä auttaisi 26 syyrialaista pakolaisleireillä Jordaniassa. Olen lukuisia kertoja todennut, että sosialismi on rasistinen liike, joka suhtautuu neekereihin ja muslimeihin ylenkatsovasti sellaisina henkilöinä, jotka eivät selviä omillaan länsimaisessa yhteiskunnassa vaan tarvitsevat valtion apua kilpaillessaan valkoisen miehen kanssa. Mutta en missään vaiheessa ole tajunnut, että punavihreät jättävät 26 ihmistä oman apunsa varaan saadakseen tarjota yhdelle lottovoiton. Tuollainen asenne ei ole inhimillistä vaan edustaa puhdasta misantropiaa.

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Tunnen yhden bhutanilaisperheen tapauksen, jossa ensimmäisen vuoden pelkät kunnan kustannukset olivat n. 800.000NOK:a vuodessa, Mitä lie olisivatkaan, jos valtionkin menot olisivat mukana.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että rahapulan vuoksi nykyään kunnan rakennusten huoltoon ei enää ole kruunuakaan käytettävissä. Tämä kostautuu jatkossa entistä suurempana alijäämänä, rakennusmassan alkaessa maatua käsiin.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä Norja! Toivotaan että paremmat ajat koittavat, mutta voihan sitä toivoa vaikka maailman rauhaa.

Anonyymi kirjoitti...

KT unohtaa sen tärkeän seikan maahanmuutossa, me kansainvälistymme ja saamme työvoimaa! Tämä on ainoa peruste, jolla Vihdissä perustellaan. Ai niin, valtion kunnalle maksamilla korvauksilla perustellaan myös! Tosin, kukaan ei tunnut tietävän, että paljonko valtio korvaa kustannuksista, mutta se ei tunnu haittaavan, koska Nummelan vesitorni on todellisuudessa rahasäiliö (vrt. Ankkalinna), josta riittää jaettavaa!

Kumitonttu kirjoitti...

Oi, olen kateudesta vihreä. Haluan Vihtiin! Miksei omaakin kuntaani ole siunattu moisilla edistyksellisillä päättäjillä, jotka eivät rasistisuuttaan estä kuntaanikänsainvälistymästä.

Tosin minusta kunnan ei tarvitse kansainvälistyä, koska kunta sijaitsee yhdellä maantieteellisellä paikalla. Toisella puolella maailmaa sijaitseva kunta voi olla meidän silmissämme kansainvälinen, mutta niin myös meidän kuntamme ovat heidän mielestään.