maanantai 1. syyskuuta 2014

Soininvaara: monikulttuurisuus ei toimi

Osmo Soininvaaran näkemys monikulttuurisista kansallisvaltioista:
Jos maaimassa noin ylipäänsä pelisäännöt olisivat tällaiset, valtiot olisivat homogeenisempia ja ihmiset vapaampia ja tyytyväisempiä.
Täytyy kerrankin sanoa, että olen tilastotieteilijä Soininvaaran kanssa samaa mieltä. Internationalistiselle vasemmistolle kansallisvaltiot ovat suurin mahdollinen synti, ja Soininvaarakin otsikoi kirjoituksensa näyttävästi "Kansalliskiihko saa aikaa pelkkää pahaa". Näin asia tietenkin on, jos kansallisvaltioiden tavoitteet nähdään "pahana". Antinationalistinen vasemmisto vastustaa käsitystä valtiosta, jos sen tehtäväkenttään kuuluu mitään muuta kuin tukiaisten jakamisia heille itselleen. Vasemmistossa on myös nationalisteja, mutta heidän aatehistoriansa sisältää sosialistin korviin pahimman mahdollisen kirosanan: fascismi. Sen takia kansallisuusaate on jokaisen itseään kunnioittavan sosialistin keinovalikoimasta pyyhitty pois.

Kirjoitin (Monikulttuurinen valtiohistoria 26.1.2011) afrikkalaisen kirjailijan Ken Saro-Wivan todenneen näin vuonna 1990 vierailtuaan Neuvostoliitossa:
Historia on osoittanut, että monikansalliset valtiot kulkevat kohti etnisten ryhmien valtioliittoja. Neuvostoliitto ja Jugoslavia käyvät tästä esimerkkeinä.
Soininvaara käy hyvänä esimerkkinä miehestä, joka omaa etua ajaakseen on valmis toteamaan kansallisuusaatteesta ihan mitä tahansa, vaikka ne ovat keskenään jyrkässä ristiriidassa. Kaikkein kummallisisnta minusta nykyvasemmistossa on se, että he tukevat Venäjää - kuten Soininvaara omassa lausunnossaan. Neuvostoliiton haamu ja länsimaisen elämäntavan (antikonsumerismi, antikapitalismi, antiamerikkalaisuus) vastustus yhdistää nykyaikaisia vasemmistolaisia kuin antisemitismi kansallisosialisteja ja arabeita:
Sana antisemitismi tuli yleiseen käyttöön saksalaisen journalisti Wilhelm Marrin vuonna 1879 kirjoittaman juutalaisvastaisen pamfletin myötä. Termi viittaa "semitismin" vastustamiseen. Semitismi-käsite otettiin kielitieteestä, mutta sillä viitataan ainoastaan juutalaisiin, vaikka myös esimerkiksi arabit ovat seemiläinen kansa. Tämän vuoksi myöhemmät kansallissosialistit välttivätkin nimityksen käyttöä, sillä he eivät halunneet suututtaa arabiliittolaisiaan.
Edelleen vasemmisto korostaa Israelin valtion arvostelun (antisionismi) poikkeavan juutalaisten arvostelemisesta (antisemitismi), vaikka kerta toisensa jälkeen on kyetty osoittamaan, että ne kytkeytyvät samojen piirien käyttäminä tiiviisti toisiinsa. Minusta jokainen saa haukkua arabeita ja islamia tai juutalaisia ja Israelia mielensä kyllyydestä. Mitään ongelmaa ei olisi, jos olosuhteet olisivat molemmille samat. Nyt toinen osapuoli nauttii suurta immuniteettia ja toinen ei. Oleellisinta on, että tämä kaksinaismoralismi pitää nostaa esiin. Ja se onnistuu sillä, että Soininvaaran kaltaiset kaksinaismoralistit sen omalla toiminnallaan niin hienosti paljastavat.

Wikipedian mukaan antisemitismin nousu Englannissa on kytköksissä nimenomaan muslimien määrän moninkertaistumiseen. Moniarvoinen kulttuuri ja yhteiskunta ei ole sellainen, jossa eri mieltä olevat ihmiset voivat vapaasti toteuttaa omia ennakkoluulojaan. Moniarvoinen yhteiskunta on keskusteleva ja se vaihtaa mielipiteitään omaksuakseen jostain uusia parempia tapoja ja se käy muiden kulttuurien kanssa ajatuksenvaihtoa. Moniarvoinen yhteiskunta ei ole sellainen, jossa yhdet pakottavat muut kannattamaan yhtä ainoaa tapaa elää ja ajatella. Islam ei sovi osaksi moniarvoista yhteiskuntaa, koska se on luonteeltaan totalitaarinen eli pyrkii ohittamaan sharia-lailla maallisen lainkäytön. Islamin ottaminen osaksi moniarvoista yhteiskuntaa toimii niin kauan kuin muslimeita on alle prosentti väestöstä, kuten tataarien onnistunut sulautuminen osaksi suomalaista kulttuuria todistaa.

Vasemmisto korostaa, että antisiionismi ei ole sama asia kuin antisemitismi. Kuitenkin heidän mielestään islamin arvostelu on islamofobiaa, joka luokitellaan rasismiksi ja Suomessa siitä jaetaan myös rangaistuksia. Vaikka Soininvaara totesi ihan oikein, että homogeeniset valtiot tuottavat - ainakin länsimaissa - turvallisemman elinpiirin kuin monikulttuuriset, hän ei kuitenkaan kykene käymään analyyttistä keskustelua aiheesta. Vasemmistossa ryhmäpaine on voimakas ja monokulttuurisen kansallisvaltion sisäinen ryhmäpaine nähdään ongelmana, vastustajana. Siksi siitä pitää päästä eroon.

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Sosialismin kansallinen siipi on saanut paljon pahaa aikaan, tottakai, mutta maailmanhistorian myrkyllisimmät ideologiat ovat kuitenkin internationalistisia ja luonteeltaan myöskin sosialistisia.

Kansallisuutta kiroavan islamin expansiossa tapettuja uhreja lienee jo 200 miljoonaa, ja Soininvaaran tai Tuomiojan edustaman kansainvälisen sosialismin uhrimäärä ei jää kauaksikaan jälkeen.

Kuvaavaa on, että kummatkin ovat antisemitismin linnakkeita yhdessä kansallisen sosialismin kanssa.

Toinen yhtä varma tunnusmerkki on halu perustaa P****staneja, epäonnistuneita valtioita.

Unknown kirjoitti...

Soininvaara kirjoitti pari päivää sitten, että olisi kaikkien etu, jos itä Ukraina liittyisi neuvostoliit... eikun Venäjään, mikäli alueen enemmistö niin haluaisi.

Yritin kysyä häneltä, että koska ilmiselvästi olisi kaikkien etu, jos Soininvaara itse lopettaisi mielisairaiden hourailuijensa julkaisun, olisiko OK, että hänet voitaisiin lähettää neuvostoliittoon ja ottaa Suomen kansalaisuus pois, mikäli enemmistö sitä haluaisi.

Eipä julkaissut kysymystä, eikä vastannut.

Kumitonttu kirjoitti...

Just luin että tää suomalaisen sisäpolitiikan gurumestari on lentänyt Iraniin. Voi jumalauta - Tuomioja Iranissa. Ei siinä mitään, jos heppu olisi jollain tavalla neutraali, mutta mielessä on nämä lausahdukset apartheid-israelista jne. Meillä on aivan mielenvikainen hallitus joka koostuu umpihulluista idiooteista. Iraniin...haloo!?

Anonyymi kirjoitti...

No eipä Erkki raasu näy luopuvan Mao lakistaan.

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/art-1288380655724.html

Ilkka