sunnuntai 31. elokuuta 2014

Suomen turvallisuuden uhkakuva

Iltalehdessä on kuvaavia uutisia nykyajasta:
Rikosseuraamuslaitos joutuu säästämään paljon, koska keväällä valtioneuvosto päätti säästää vankienhoidosta.

Vankeinhoidosta säästetään niin paljon, että vankiloiden henkilökuntaa on erotettava.

Rikosseuraamuslaitos kertoi, että myös vankiloita on lakkautettava. Yhä useampi vanki saa jatkossa suorittaa rangaistustaan kotoa käsin.
Ja kuten Hämeenlinnan poliisi toteaa:
Poliisi havaitsi pakettiauton ja pysäytti kuskin. Kävi ilmi, että pakettiauton 22-vuotiaalla mieskuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Tämä oli samalle miehelle 19. kerta, kun hän jäi kiinni kortitta ajosta vuoden sisällä. Autosta poliisi poisti myös rekisterikilvet, koska siitä oli omistajanvaihdosilmoitus tekemättä. Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta sanotaan, että mies ei ole mitenkään harvinainen Suomen valtateillä. Keskuksen mukaan teillä ajaa kortitta "ammattilaisia", vaikka jäävätkin kiinni. - Milläs niitä estää muuta kuin laittamalla linnaan, keskuksesta kommentoidaan.
Suomen julkinen sektori on turvonnut niin valtavaksi, että se on muodostunut turvallisuusuhaksi omille kansalaisilleen. (Juttuvajeen kattaminen 14.8.2014)

Englannissa puolet seksuaalirikollisista välttää vankilan - raiskaajat ja pedofiilit mukaan lukien. Englannissa on jo kymmeniä tuhansia ammattirikollisia, jotka eivät ole saaneet vankilatuomiota. Tatuoinneilla vangit osoittavat arvojärjestyksensä, ja miettiä kannattaa, onko nykyinen tatuoinnit salliva ja tatuointeja jopa ihaileva yhteiskunnallinen ilmapiiri jollain tavalla kytköksissä siihen, että rikolliset kulkevat keskuudessamme eivätkä vankiloissa?

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä tämä kirjoituksessa mainittu turvallisuusuhka on täyttä totta, jos valtio luopuu ydintehtävistään (rikosseuraamusjärjestelmän ylläpito) selviytyäkseen tulojen vähenemisestä.

Ammatti- ja taparikollisten tuomitsemisesta ja rankaisusta ei tule tuloja valtiolle vaan pelkkiä menoja. Valtion talouden kannalta tällaisille rikollisille ei kannata antaa kovia rangaistuksia, koska se maksaa. Pitää olla vankiloita, vartijoita jne. Rikollliset eivät maksa heille määrättyjä sakkoja tai korvauksia. Jälkimmäiset jäävät valtion maksettaviksi. On paljon halvempaa jättää rikollsuuden kustannukset lakia noudattavan enemmistön maksettavaksi.

On paljon kannattavampaa rangaista lakia noudattavan enemmistön edustajia. He maksavat useimmiten sakkonsa.

Samanaikaisesti lakia noudattava enemmistö joutuu kärsimään siitä, että valtio lyö laimin perustehtävänsä eli kansalaisten turvallisuuden ylläpidon ja samaan aikaan rankaisee ankarasti lakia noudattavaa enemmistöä pienistä, valtiota vastaan tehdyistä rikkeistä. Tätä kutsutaan anarkotyranniaksi.

Rikollisuus ei ole valtiolle minkäänlainen uhka. Lakia noudattavan enemmistön kapina sen sijaan on. Totalitaristiset järjestelmät käyttivät häikäilemättömästi rikollisia hyväkseen alistaakseen valtiolle poliittisesti vaaralliset ihmiset. Stalinin Neuvostoliitossa rikollisia kutsuttiin "sosiaalisesti läheisiksi".

Anonyymi kirjoitti...

Tuo tatuointiläppä nauratti, etenkin kun porvari ilmeisesti nukkuu nykyään yönsä huonommin kun sylikoiralle laitetaan kuonokoppa.

Tästä minä nautin!

Kumitonttu kirjoitti...

Asosiaaliset rikoksenuusijat eivät mene vankilaan "kyetäkseen palaamaan takaisin rikoksettomaan elämään" kuten uutisessa haastateltu Rikosseuraamuslaitos muistuttaa. Huvittava nimi tuo Rikosseuraamuslaitos, koska jos rikoksista ei tule seuraamuksia, laitos voidaan lopettaa.

Nimimerkki Tupakkamies edustaa sellaista persoonallisuutta, joka on lähellä jonkinlaista psykoosia. Hän oletettavasti vilpittömästi uskoo saavansa kommenteillaan muut uskomaan olevansa oikeassa ymmärtämättä, miten todellisuudesta vierautuneita hänen kirjoituksensa ovat.

Joka kerta kun Tupakkamies avaa sanallisen arkkunsa, minä koen myötähäpeää. Aikuinen ihminen käyttäytyy kuin teinipoika.