torstai 9. huhtikuuta 2015

Virallisia totuuksia

Oulun yliopiston tutkijaryhmä uhmaa Puolueen virallista totuutta:
Tutkijoiden mukaan viime talven lämpimyyden takana olivat osaltaan voimakkaat aurinkotuulet.
Lopuksi tutkija Maliniemi toteaa, että tämän hetkisen tiedon mukaan, hiilidioksidi on tärkein lämmittävä syy. Kannattaa huomata, että tämä on selvä irtiotto viralliseen totuuteen, jonka mukaan muita syitä ei ole.

Yleisradio uutisoi Viron aikeista nostaa viinan ja tupakan valmisteveroa, ja tietää sille virallisen totuuden mukaisen syynkin:
jotta niiden aiheuttamat haitat vähenisivät
Eehhehhehhee... Kuka hullu tuonkin uskoo?

Lopuksi kannattaa antaa puheenvuoro tutkija Timo J Tuikalle:
– En ole saanut 20 vuoden tutkimisen jälkeenkään selville, mistä eduskuntavaaleissa perimmiltään äänestetään. Minusta olisi moraalitonta äänestää, jos en tiedä, mistä olen äänestämässä.

- Puoluejärjestelmä itse on pelannut tämän demokratian kriisin. Puolueet ovat 70-80-luvuilta lähtien alkaneet muuttua ihmisten etujärjestöiksi, joissa on tärkeää päästä kansanedustajaksi, saada paljon ääniä ja mennä hallitukseen.

– Ideologiat ovat kuolleet jo ajat sitten. Siitä ovat osoituksena nämä sixpackit ja sateenkaarihallitukset.
Yleisradio ja muut toimittajakunta toitottaa viikosta toiseen mikä puolue on suurin ja kaikki tavoittelevat suuruutta. Äänestäjän näkökannalta suuruus ei ole, voi olla eikä saa olla menestyksen merkki. Suuruus on vain todiste siitä, että puolue on luvannut ottaa yksiltä ja jakaa toisille. Se on ainoa strategia kasvaa. Kaikki muut strategiat johtavat johonkin maksimaaliseen kannatukseen, joka näyttäisi kielipuolueella ja kristillisillä olevan muutama prosentti, molemmilla kommunisteilla vajaat kymmenen prosenttia. Jäljelle jääneillä valtionhoitajapuolueilla vajaat 20. Sitä suuremmaksi ei voi kasvaa, koska moniarvoisessa yhteiskunnassa yksilönvapauksia kannattavia ihmisiä on aika vähän - ehkä se 15%.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jollain tapaa ehkä asiaan liittyen, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi suoltaa esimerkiksi tämmöistä Virallista Totuutta ja Viisauksia verkkosivuillaan trafi.fi

"Auton valinnan lähtökohtia ovat liikenneturvallisuus, ympäristö ja käyttötarve. Valitse siis turvallinen ja vähäpäästöinen auto"

"Harkitse ajotapakoulutusta."

"Työnantaja voi edistää vastuullista ajotapaa useilla keinoilla: henkilöstön ajotapakoulutuksella ja/tai ajotapatietoiskuilla, iikenneturvallisuus- ja ympäristöasenteiden kartoituksella työpaikan matkustuspolitiikan ja -ohjeistuksen suunnittelun pohjaksi."

Tämmöistä sisältöä laatimaan on tietysti palkattu useista virkamiehiä keskimäärin 5 000 euron kk palkalla. Ja tässä oli vain pieni osa. Käykää itse tutustumassa viranomaisen sivuilla näihin ja lukemattomiin muihin viisauksiin.

"Auton tulisi mielellään sijoittua parhaimpiin päästöluokkiin (A–C)."

"Vastuullinen ajo koostuu joukosta pieniä mutta yksinkertaisia keinoja, jotka ovat autoilijan omaksuttavissa. Polttoaineenkulutuksen aleneminen säästää huomattavan määrän euroja pidemmällä aikavälillä. Ajotavalla pystyy helposti pienentämään kulutusta noin litran sadalla kilometrillä, joka tarkoittaa keskimääräisillä vuotuisilla ajokilometreillä (noin 18 000 km/vuosi) noin 180 litran säästöä vuodessa."

"Ajamaton kilometri on puhtain ja edullisin. Karsi turhia automatkoja ja ketjuta yksittäisiä automatkoja yhdeksi."

"Valitse auton sijasta joukkoliikenne, polkupyörä tai kävely aina, kun se on mahdollista."

"Nopeusrajoituksille on aina perusteltu syy."

Kumitonttu kirjoitti...

Mykistävää. On niillä aikaa, rahaa ja otsaa tehdä tuollaisia. Mihin hevon vittuun noita ohjeita tai opastuksia oikein tarvitaan?

Kyllä ne ilmeisesti pitävät meitä aivan idiootteina.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuossa Valviran tekemä 60-sivuinen ohje alkoholimainonnasta.

http://www.valvira.fi/files/ohjeet/alkoholimainonta.pdf

Tuossa taas vähittäismyyntiä koskeva ohje, jossa on vain 18 sivua:

http://www.valvira.fi/files/ohjeet/Alkoholijuomien_vahittaismyynti_elintarvikeliikkeissa.pdf

Kumitonttu kirjoitti...

Tämäpä sattui. Ostin tiistaina peräkärryn ja menin äsken katsastuskonttorille. En saanut rekisteröityä kun Trafin järjestelmä on ollut aamusta asti nurin. Käskettiin tulemaan huomenna uudestaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Vai 60 sivua alkoholimainontaan liittyvää ohjeistusta. Ei tämä ole todellista. Pitänee meilata jollekin ihmiselle Trafille ja kysyä mitä ne oikein ajattelevat hommistaan.

Tikkablog kirjoitti...

Ylitarkastaja Juuso vastaa tuon ohjeistuksen kysymyksiin. Veikkaan, että Juse on kavereineen tuohon muutaman työvuoden käyttänyt. Siinä on pullaa ja wiineriä mussutettu useampia laatikoita samalla.

Olen aina pitänyt erityisesti tästä kohdasta:
"Alkoholijuomat tulisi sijoittaa riittävän selkeästi erilleen virvoitusjuomista.
Tämä helpottaa myynninvalvontaa ja korostaa alkoholin erityisluonnetta."

Becker kirjoitti...

Mä en noita Trafin sivuja arvaa lähteä lueskelemaan. Sillä saattaa olla vain verenpainetta nostava vaikutus. Sitäpaitsi olen autoillut pian viisikymmentä vuotta ja taatusti juuri noiden "ohjeiden" vastaisesti. Ja niin aion vastakin tehdä. Ohjeet vaikuttavat juuri tuollaiselta setä(täti)mäiseltä lässytykseltä jota voi viranomaiselta odottaa.

Olen joillakin palstoilla maininnut mitä lyhenne Trafi tarkoittaa. Jos täälläkin niin tämä on sitten toistoa.

Trafi = Trakasserade fittor

Tämä käy vain toisella kotimaisella.