tiistai 7. huhtikuuta 2015

Olohuonetentit

Lasitalon Totuus uutisoi pääsiäisenä, että helsinkiläiset järjestävät kinkereitä muistuttavia tupailtoja eli olohuonetenttejä. Kun nyky-hesalaiset (voin käyttää tällaista maalaisten termiä kun en itse ole stadilainen) eivät paljoa kristinuskosta perusta, piti Lasitalossa näemmä keksiä koteihin pääsiäispyhinä jotain uskonnollista aineistoa. Vihreässä ideologiassakin ihmiset haluavat kokoontua toistensa koteihin veisaamaan virsiä, joten tässäpä oiva yhteisöllinen ja ajankohtainen aihe cityvirheiden messua varten.

Kukaan lukijoistani tuskin tipahtaa hämmästyksestä polvilleen, kun kinkereille kutsutut ovat Husu Hussein (Kepu), Yana Ozran (Virh), Veronika Honkasalo (Komm) ja Thomas Elfgren (Kåmm). Penaali Maija Aaltokaan ei ilkeä jättää mainitsematta, että kaikki ehdokkaat kilpailevat samoista äänistä ollen "liberaaleja ja vihreitä". Perussuomalaisia ei näissä helsinkiläisten pääsiäisen gaianpalveluksissa kuulemma nähdä (Seder ja Pesah - revisited 9.4.2012). Katselin aamulla telkkarista David Hasselhoffin puheohjelmaa, jossa haastateltiin Timo Soinia. Viime talvena tehdyssä ohjelmassa Helsingin rautatieasemalla haastateltiin satunnaisia ohikulkijoita, joista yksi ainoa totesi pitävänsä hänestä. Kuvastaa Suomen jakautumista yllättävän hienosti.

Astun nyt blogikollega Yrjö-Perskeleen varpaille, ja hahmottelen kuvitteellisen olohuonetentin Herttoniemenrannan vuokratukiasuntoon:

Puheenjohtaja Tofu Lohikoski: Tervetuloa ehdokkaat.

Muhis al-Quran (SDP): Kittos.

Jäämeri Sulamaa (Kepu): Oli ihanaa tulla kutsutuksi.

Tähkä Millefanzi (Sekoomus): Kiitos vaan itsellenne :)

Veli-Poika Korhonen (Pers): Terse vaan kaikille!

Tofu: Lähdemme liikkeelle yleisökysymyksellä. Ajankohtaisesti tiedustellaan ehdokkailta, mitä mieltä olette Kreikan tukipaketista, jos sellaiseen on tarvetta tänä vuonna. Ja aloitetaan sieltä oikealta reunalta eli ehdokas Korhonen, olkaa hyvä...

Muhis: Juu kulla ma aloitan, kiitos. Naen etta Kreikan on jos IMF niin sitten tapauksessa ei voida vaikka Persut sanovat mita niin taytuu kulla sanoa ettei se ole niin helppo, mutta Angelma Merkel ja EKP:n Mario Rung kulla ovat uhdessa.

Tofu: Kiitos Muhis, tuohon on paha mennä antamaan tyhjentävämpää analyysiä, mutta pakko on demokratian nimissä antaa vuoro myös kilpailijalle. Mitä sanoo ehdokas Sulamaa?

Jäämeri: No siis Suomi on osa globaalia kilpailua toisin kuin ennen kun Suomen ainoa vientituote oli vasemman jalan kumisaapas Neuvostoliittoon. Sitten kun maailman ostovoimaisin valtio Gorban sössittyä asiat romahti, ei kukaan halunnut ostaa suomalaisia tuotteita.

Millefanzi: Joo mä voin jatkaa tästä, koska me ollaan niiqu samaa mieltä kaikkien kanssa tästä. Ei Suomella ole mitään kilpailukykyä, mitä markan takaisin ottaminen voisi parantaa. Me ollaan niiqu globaalissa kilpailussa ja ei siellä voi kuulkaa tehdä mitä huvittaa. Jos joku Ranska tai Saksa niiqu suuttuu Suomelle, niin se on sitten Brysselin ovet kiinni, ja kukas meidän etua EU:n ytimessä sitten ajaa?

Tofu: No noinhan se just on. Seuraava kysymys koskee sitten alkoholipolitiikkaa. Pitääkö Suomen alentaa alkoholiveroa?

Muhis: Ma olla kulla sita mielta etta alkoholi on paha juoma. Ei pelkka paha maku vaan ei kuulu ihmiselle. Elaimet voivat juoda - siis siat, apinat ja juutalaiset. Mutta ihminen ei olla tehty juomaan muuta kuin yoaikaan kun jumala ei nae sita.

Tofu: Niin, tuo tosiaan jää usein meiltä kantasuomalaisilta ymmärtämättä, että Afrikassa ei alkoholia käytetä samalla tavalla kuin täällä. Afrikassa ei yleensäkään käytetä päihteitä, minkä takia esimerkiksi afrikkalaiset humaltuvat herkästi jos ottavat sellaisen seitin ohuen siivunkin väkeviä. Siksi tapahtuu kovin herkästi näitä väärin ymmärryksiä kuten Tapanilassa ja Viking Amorellalla.

Jäämeri: No emmä nyt tiedä oliks se Amorellalla mikää väärinkäsitys, ku laivan nimi on niiku rakkaus, Amor. Jos se olis ollu vaikka miinalaiva Pohjanmaa, niin somalit olis saanu kalastaja-serkuiltaan kuulla, että kannattaa pyrkiä toiseen suuntaan.

Millefanzi: Mun mielestä ylipäätään nyt olis tärkeä päättää, mitä me halutaan Suomen olevan niiku 10-15 vuoden päästä. Ollaanko me aidosti kilpailukykyinen kansa monia kieliä puhuvine huippuosaajineen, vai ollaanko me huolissaan jostain juukajoesta tai mitä niitä koinsyömiä reikiä ympäri Suomi-neidon hametta oikein onkaan. Kuka oikeesti haluis jossain Aasiassa ostaa jonkun koneen, jonka on suunnitellut joku kielitaidoton vanhapoika äidin uuninpankolta? Vähä nyt hei järki käteen hei.

Tofu: Aivan, aivan. Hyvin te kyllä kiteytätte. Ja nyt pikakierros. Vastatkaa vain kyllä tai ei. Pitääkö Suomen liittyä NATO:n jäseneksi, turvata materiaalin saanti EU:sta ja Ruotsista vai varmistaa riittävän korkeatasoinen, motivoitu asevelvollisuusarmeija kunnollisella päivärahalla ryyditettynä?

Muhis: Rauhan uskonto ja sosialismi kumpikin ovat ehdottomasti sotaisaa vastapain eika mun mielesta suomalaisen miehen ole mitaan perustetta lahtea huokkamaan. Ei Ruotsiin eika EU-hun. Eika Venajalle jos Venaja ei NATO:n kuuluu niinku Viro tai Norjakaan mutta olen sita mielta etta NATO huva Liibyäh, Ägyptih, Siriah, Irääk, Äfgänistään ja Päkistään.

Jäämeri: Naisten ja vapaaehtoisten varaanhan ei mitenkään voi laskea maanpuolustusta kokonaisuudessaan, vaikka Jussi Niinistö niin on väittänytkin. Muutenkin Persujen mielipiteillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä, koska meitä on seitsemän puoluetta eduskunnassa, jotka vastustavat populismia.

Tähkä: No siis Putin edustaa kaikkia niitä arvoja, joita me Kokoomuksessa arvostamme...

Jäämeri: Siis oletteste te oikeistopuolue vai annatteko tukenne hyvinvointivaltiolle...

Muhis: Eiko Kokkomus kukene irtisanomaan Soini linja vai mika tama nut on...

Tähkä: Eikun siis mä yritän täs sanoa, että me Kokoomuksessa kyllä irtisanoudutaan Putinin ajamasta naisvihamielisestä politiikasta.

Jäämeri: Enkä mäkään vaikka periaatteessa niiku kannatan kristillisiä arvoja, voi niiku mitenkään ymmärtää että siellä joku homojen vastustaminen on niin suosittua.

Muhis: Islääm on tassa kulla huva vastaus. Me ei alisteta naista, me ei alisteta kristittu, jokainen on kuka on, me ollan kaikki veli veli vastaan. Ei olla pommivuolla kuljeta kadulla niinku Anders Breivik Norjassa tai kaimansa Andreas Lubitz lenteli vuoria pain. Ei me ymmarreta etta Perussuomalaiset eivat irtisanoudu tuosta aarioikeistolaisesta terrorista.

Tofu: Kiitos osallistujille. Tämä oli oikein mukava ilta, ja toivottavasti olohuonetentin yleisö sai nyt päätettyä ehdokkaansa.

Ääni yleisöstä: Ei kyl saamari, ihan hiton vaikeeksi niiku meni. Mulla oli aika avoin mieli että mä voisin äänestää niiku jotain ehkä kansainvälistymisen puolesta puhuvaa porvarii, mut kyl nyt heitti pahan vastuksen että ehkä mä joudun kuiteski äänestää ihan rodun perusteella - vaikkei niitä oikeesti olekaan - jotain demarii niiku Muhista. Toisaalta kyl Kepulla on kovii ehdokkait tääl stadis et ne on niiku iha eri porukkaa ku jossain vittu Lapissa. Pahaks ny meni, pahaks meni...

Ei kommentteja: