sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ylen opetusvideo fascismiin

Yle Areenassa voi käydä katsomassa hauskan opetusvideon fascismista. Vesa Vierikko kertoo Sanna-Kaisa Palon näyttelemälle lappuliisalle poliittisen historian oppitunnin. Lappuliisa on todellakin eräs fascistisen yhteiskunnan ammattikunta. Sivistyneessä valtiossa kansalaisen kyky käyttää yhteistä tilaa ei riipu hänen maksukyvystään.

Washington Post kirjoittaa pelottavasti eurooppalaisten yhteiskuntien väestön vähenemisen torjunnasta. Feminismin hengessä eurooppalaisnaiset ovat vapautuneet miehisestä sorrosta ja ryhtyneet miesten kaltaisiksi karttaen vanhemmuuden vastuuta.

Tanskassa lapsille opetetaan koulussa perheen perustamista ja vanhemmuuden merkitystä. Isänmaallisuuden nimissä kannustetaan lasten tekemiseen, mikä väkisinkin tuo mieleen natsi-Saksan vastaavat projektit. Tämän miltei täydellisenä vastakohtana eurooppalainen sosialismi on luonut kannusteen laittoman maahanmuuton lisääntymiselle. Yllä oleva valokuva on otettu Tallinnasta ostetusta tulitikkuaskista. Sataman rannassa olevassa rihkaman ja krääsän myyntikojuista koostuvasta basaarista saa ostaa kaikkea natsiaiheista rihkamaa, jolla virolaiset vinoilevat Venäjälle, jossa "antifascismi" kukoistaa poliittisena lyömäaseena. Huvittavaa on, että Suomessa Johan Bäckman edustaa "antifascismissaan" venäjämyönteisyyttä, kun taas Vihreiden "antifascismi" toimii lyömäaseena Venäjää vastaan.

Tanskalaislasten kouluissa saama perheenlisäyksen opetus vihjaa, että feminismin vastavoimaksi on noussut tai ainakin nousemassa kansallinen fascismi. Mielenkiintoista on, miksi Venäjä epäonnistui samassa ja tietty sekin, onnistuvatko tanskalaiset omassa tavoitteessaan. Klassisen liberalismin kannalta molemmat tavoitteet näyttävät huolestuttavalta, koska ei ole kenenkään toisen velvollisuus kustantaa toisten harrastaman seksin tuloksena syntyvien vauvojen kuluja. Lapsia voi tehdä monesta syystä tai feministien tavoin olla tekemättä, mutta kummankaan kustannuksia - lapsien tai maahanmuuton - ei tule sysätä muiden niskaan.

Vesa Vierikon hahmo alussa linkittämässäni videossa edustaa pohjoismaisen fascismin ystäville naurun kohdetta, mutta todellisuudessa hän edustaa järjen ääntä lappuliisoja vastaan. Ei voi olla niin, että julkisten paikkojen käyttäminen sallitaan maksukyvyn mukaan. Yhteiskunta, joka rahastaa ja verottaa kansalaisiaan eliitin elämäntavan ylläpitämistä varten, kuolee pois. Suomen muuttuminen sosialistiseksi on tapahtunut kuin huomaamatta, ja yhtenä merkkinä epäonnistuneesta yhteiskuntakokeilusta voi pitää kaiken sääntelyä. Kun ihmiset pyrkivät välttämään verotusta, kaikki poliittinen tarmo keskitetään harmaan talouden torjuntaan. Jos verotus olisi kohtuullista, ihmisille ei syntyisi intoa kiertää veroja. Olemme luoneet peukaloruuvin, joka vuosi vuodelta kiristää otettaan, ja lopulta lapsien tekoon joudutaan käyttämään verorahoja.

Ei kommentteja: