torstai 9. huhtikuuta 2015

Raiskaaminen on geneettinen ominaisuus

En tiedä, itkeäkö vai nauraa. Lasitalon Totuus uutisoi poliittisesti epäkorrektista aiheesta:
Seksuaalirikoksista tuomittujen lähisukulaisilla on tavallista suurempi riski tehdä vastaavan tyyppisiä rikoksia. Syy on pikemminkin geeneissä kuin perhettä yhdistävissä ympäristötekijöissä, toteaa uusi ruotsalaistutkimus.

Tutkijat laskevat, että seksuaalirikoksesta tuomitun lapsella tai veljellä on neljästä viiteen kertaa suurempi riski tulla tuomituksi samankaltaisesta teosta kuin miehillä, joiden isä tai veli ei ole ollut seksuaalisesti aggressiivinen.

Journal of Epidemiology -lehdessä esiteltävä tutkimus perustuu 21 566:n seksuaalirikoksista tuomitun ruotsalaismiehen otokseen vuosien 1973 ja 2009 välillä.

Tutkijat tarkastelivat seksuaalirikosten esiintyvyyttä seksuaalirikoksista tuomittujen isien, veljien ja velipuolien keskuudessa ja vertasivat sitä rakenteeltaan ja iältään vastaavanlaisiin perheisiin muun väestön keskuudessa.

Noin 2,5 prosenttia seksuaalirikoksista tuomittujen veljistä tai pojista tuomittiin niin ikään vastaavista rikoksista. Muun väestön keskuudessa vastaava lukema oli 0,5 prosenttia.

Tutkijat tarkastelivat myös geneettisten ja ympäristösyiden vaikutusta seksuaalirikollisuuden "periytyvyyteen". Käytännössä siis esimerkiksi sitä, ovatko lapset taipuvaisia oppimaan perheensä tavoista. Tutkijoiden mukaan 40 prosenttia syistä aiheutuu geenistä ja vain kaksi prosenttia sellaisista ympäristötekijöistä, jotka perheenjäsenet jakavat keskenään. Noin 58 prosenttia selittyi muilla ympäristötekijöillä.

Tutkijat painottavat, ettei tutkimus puhu tietyistä seksuaalirikollisuutta aiheuttavista geeneistä.

"Ei missään nimessä, kyse on siitä, että riskitekijät ovat periytyviä. Esimerkiksi huono kyky kontrolloida impulsiivisuutta, taipumus ajatella, että minulla on oikeus tehdä kuten haluan muiden kustannuksella, seksuaalinen kiinnostuneisuus ja niin edelleen. Nämä asiat ovat sellaisia, jotka ovat geneettisesti määräytyviä, mutta ne ovat myös – mikä on tärkeää – seikkoja, joille voi tehdä jotakin", sanoi tutkimustyötä koordinoinut professori Niklas Långström Karolinska Institutetista SVT:n haastattelussa.
Lisäys 9.4.2015 klo 20:35
MTV:n uutisen mukaan (Mediaseuranta) kansanedustajiksi pyrkivät poliisit Hakola, Elfgren ja Tolvanen toteavat, että mikään kulttuuri tai uskonto ei tee miehestä raiskaajaa. Heidän mielestään raiskaaminen johtuu nuoren miehen rahan puutteesta.
– Olen 40 vuotta työssäni matkustanut ja nähnyt erilaisia kulttuureja, nimenomaan rikoksen näkökulmasta. Enkä ole löytänyt ulkomailta sellaista raiskausyhteiskuntaa, jossa miehet olisivat erityisen hanakoita raiskaamaan, Elfgren toteaa.
Paha sanoa tuon perusteella, missä Elfgren on matkustellut, mutta omien matkojeni mukaan on olemassa maita, joissa uskonto ja kulttuuri eivät tuomitse raiskaamista niin kovasti kuin toisissa. Mutta, minähän nyt olen vaan tavallinen sukankuluttaja enkä poliitikoksi pyrkivä poliisi.

10 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kas kas. Mutta koska tämä tieto tulee oikein kunnon Ruotsin Valtion Tutkimuslaitoksen Professorilta eikä miltään sverigedemokraatilta, sen täytyy olla Totuus.

Valitettavasti tämä totuus luultavasti tullaan vaikenemaan unohduksiin.

Professori kirjoitti...

Ja nuo heikkoa kontrollikykyä koodaavat geenit periytyvät Ulrikalta, Periltä tai Håkanilta? Ihan kuin uutisesta olisi unohtunut jotain.

Sivumennen sanoen: tämä uutinen asettaa Halla-ahon tuomion jälleen uuteen valoon.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Aivan asian vierestä (kuinka voi kolmen metrin syöttö mennä kuusi metriä ohi?), tuossa voisi olla koskettava aihe:

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/ppekka%20puska%20keskiolutlinjaus-34455

Anteeksi tämä asiattomuus, tämän "kommentin" voi puolestani poistaa lukemisen jälkeen. Tai sitä ennen, eihän kyseessä ole minun blogini.

Jaassu kirjoitti...

Tutkimus perustuu 21 566 seksuaalikoksesta tuomitun (ruotsalaismiehen ?) otokseen.

Hihhih. Kuinkahan monet noista ovat etniseltä alkuperältään ruotsalaisia ?

Sääli että viimeisten viiden vuoden aikana tapahtuneet eivät ole mukana, arabigeenien vaikutus olisi ollut vielä selkeämpi.

Professori kirjoitti...

Tutkimusraportti ei kerro mitään raiskaajien etnisyydestä, vaikka aineisto olisi ilmeisesti sallinut sellaisenkin tarkastelun. Ainakin mukana oli sekä Ruotsissa että muualla syntyneitä.

Kumitonttu kirjoitti...

Ruotsin tilannetta on huvittavaa seurata. On totta, että köyhemmissä luokissa rikollisuus painottuu väkivaltaan ja paremmissa muihin rikollisuuden muotoihin kuten petoksiin. Näin ollen on varsin kyseenalainen väite, että tulotaso saa ihmisen tai miehen rikolliseksi.

Raiskaus on evoluutiobiologian mukaan sopeuma eli mies lisääntyy todennäköisemmin raiskaamalla kuin elättämällä perhettä. olipa niin tai näin, köyhien leimaaminen raiskaajiksi on yhtä "yleistävää" ja "rasistista" kuin esimerkiksi muslimien syyttäminen.

白鸟 kirjoitti...

Ehkä Thomas Elfgrenin lapsilla on perus-afrikkalainen valoisa elämänasenne. Eivät näe Ruandaa erityisen vaarallisena alueena, vaikka sen rajaseutu ja Itä-Kongon alue on pahimpia silpomisraiskausalueita. Jännä miten RKP:n puoluekirjalla saa adoptoitua aikuisia ihmisiä...

http://1.bp.blogspot.com/_5CmF8FUstXc/TN-iCSTF7cI/AAAAAAAAA9w/zDn8YE7FmVU/s1600/thomas-elfgren.png

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=170936&start=0&tstart=200

Kumitonttu kirjoitti...

Nuo kiinalaisjapanilaiskorealaisen kommentoijan antamat linkit ovat ällistyttäviä. Kiitos niistä!

Meillä on siis kansanedustajaksi pyrkimässä ihminen, joka on tärvännyt miljoonia euroja omiin harrastuksiinsa, ja pitää sitä täysin oikeutettuna. Ei ole röyhkeydellä rajaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Elfgrenin tapauksessa jotkut ovat spekuloineet syillä, miksi Elfgren adoptoi innokkaasti nuoria afrikkalaismiehiä. Vaimoa Elfgrenillä ei käsittääkseni ole.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin kuin Haaviston baarilöytö.