torstai 23. huhtikuuta 2015

Maailmanlopun meininki

Maailma pelastuu - Vihreät voivat onnitella itseään. Pitkään jatkuneet ponnistelut maailman hiilidioksidipäästöjen laskemiseksi ovat alkaneet tuottaa tulosta, ja maailma ei paahdukaan hallitsemattomassa lämpenemisessä. Vihreät "tutkijat" eli tietokoneohjelmoijat ovat vihdoin viimein verranneet tietokonepelejään todellisuuden kanssa. Vihreä lanka kirjoittaa:
Tutkijoiden mukaan olisi epätodennäköistä, että nopeimman lämpenemisen skenaarioon osuisi 11 vuoden tauko lämpenemisessä.
Kaikki on epätodennäköistä kun aikajänne laitetaan tarpeeksi lyhyeksi, mutta myönteistä on Vihreän langan asenne, jonka mukaan uutinen on "hyvä". Maailmanlopun ennusteissa on ennustajalle se mukava puoli, että ennustaja harvoin on elossa määräpäivänä. Jos on, niin saa syyttää siitä itseään.

Mauno Koivisto totesi olevansa bernsteinilainen sosialisti, missä liike on päämäärää tärkeämpää. Perinteinen oikeistolaisuus tai libertaari ajattelu puolestaan korostaa päämäärää. Päämäärä on tavoiteltava yhteiskunta, vaikkei siihen koskaan päästäisi. Libertaarille se voisi olla absoluuttinen omaisuuden suoja ja vaikkapa vapaa aseenkanto-oikeus. Näihin ei koskaan päästä, mutta se kuvastaa tavoitetta, jonka mukaan yhteiskunnalliset instituutiot tulee mitoittaa ja niiden toiminta järjestää.

Sosialismissa vastaavaa päämäärää ei ole, vaan toiminta tähtää jonkinlaisen osaoptimoinnin kautta totalitaariseen (kaikkia elämänaloja kattavaan) hallintoon. Hallinnon pohjana voivat olla pyhät kirjoitukset (islam), filosofiset pohdinnat (Marx ja Hitler) tai vain sairas mielikuvitus (Stalin ja Mao). Kaikki toiminta on säätämistä, ohjaamista ja valvontaa. Kaikki yksilön vapaudet voidaan poistaa yhteisen edun nimissä, ja yhteinen etu siis saadaan johdettua hallinnon pohjana olevista ideologioista.

Vihreä liike, puolue ja ideologia ovat rakentuneet 2000-luvulla käytännössä sen varaan, että yhteiskunnallinen järjestys muodostuu sosialismin tavoitteista: tasa-arvo ohi yksilönvapauden. Tätä on perusteltu ennen kaikkea ilmaston lämpenemisellä. Tavoitteet ovat yhtä kunnianhimoisia kuin homo sovieticuksen luomispyrkimykset, ja keinoina ovat olleet rajojen avaaminen ja valtavat tulonsiirrot teollisuusmaista kehitysmaihin. Nyt kun ilmaston katastrofaalinen lämpeneminen saa jopa Vihreiden taholta kuoliniskuja, he keksivät jo seuraavan osaoptimointia kaipaavan kohteen: perustulo, kuten Michael Perukangas ja Outi Alanko-Kahiluoma kirjoittavat. Mitä seuraavaksi? Onko Vihreillä mitään mielikuvaa, missä vaiheessa osaoptimointi voidaan lopettaa turhana ja hyödyttömänä, vai tuleeko heiltä valvontaa ja säätelyä kiihtyvällä vauhdilla aina katkeraan loppuun asti kuin saksalaisilla esikuvillaan 30-luvulla?

Linkittämäni Alanko-Kahiluodon kirjoitus on aika hauska. Hän toteaa:
Yksikään puolue ei tietääkseni ole ehdottanut, että Helsinki julistautuisi autonomiseksi ja sulkisi rajansa muulta Suomelta
En ole puolue, mutta minäpä ehdotan. Eristetään Helsinki muusta Suomesta rauta-aidalla samalla tavalla kuin Israel tukki arabiterroristien solutukset turva-aidallaan. Olisi todella mielenkiintoista nähdä kumpi selviäsi paremmin - Helsinki ilman maaseutua vaiko maaseutu ilman Helsinkiä. Itse olen satavarma tuloksesta, mutta tällaiseen kokeiluun luulisi Vihreidenkin olevan valmiita monikulttuurisuuspyrkimyksissään.

11 kommenttia:

Tikkablog kirjoitti...

Ne voi kaivaa menneisyyden kopasta jonkun vanhan pelikortin, kun ei kerran maapallo paistunutkaan liekkien meressä. Ei ne rahastuksesta ja holhouksesta luovu ikinä, sillä jollain tämä touhu niiden mielestä pitää panna paskaksi.

Väestöräjähdystä eivät monet enää muista, siinä mainio seuraava sampo.

Kari kirjoitti...

Tikka:"Väestöräjähdystä eivät monet enää muista, siinä mainio seuraava sampo."

Nyt kun ilmastouskonnon evoluutio-oppineet ovat tarkistamassa kadotusoppia, niin suraavaksi aneiden keräämisen syyksi saarnataan jo korvaavaa teologiaa , ihmisen aiheuttamaa ILMASTON JÄÄHTYMISTÄ, mistä seuraa uusi jääkausi.Tutkijat ovat jo pitkään olleet erimielisiä ilmaston lämpenemisestä. Nyt uusi tutkimus väittää, että ongelmana ei ole maapallon ilmaston lämpeneminen, vaan kylmeneminen. Brittiläiset ja kanadalaiset tutkijat ovat nimittäin sitä mieltä, että olemme matkalla kohti seuraavaa jääkautta.

"Uusi jääkausi tulee tutkijoiden mukaan siksi, että kasvihuonekaasupäästöt ovat laskeneet, eivätkä nousseet.

Tutkijat kuitenkin sanovat, ettei tämä tarkoita sitä, että päästöjen vähentäminen pitäisi lopettaa. Heidän viestinsä on vain, ettei paniikkinappulaa kannata painaa.

Tutkijoiden ennusteet julkaistiin alun perin Nature-lehdessä."

Uusi Suomi 14.11.2008

Oinomaos kirjoitti...

Vaikka pitkälti fiktiota onkin, Michael Crichtonin (r.i.p.) v.2004 julkaistu kirja State of fear sisältää paljon faktaa ilmastomuutoksesta. Suosittelen.

(psst. Kumis: sulla on kirotusvihre linkissä. "Outi Alanko-Kahiluoma", p.o. ...to.) Eipä kestä.

Kumitonttu kirjoitti...

Tikka, väestöräjähdys on yksi, mutta vähän epäilen. Näille kun kelpaa se, että Afrikasta seilaa tänne satoja miljoonia, niin mitä enempi porukkaa sen parempi Vihreille.

Kari, hauska löytö. Paniikkinappulaa "onneksi" painettiin, ja nyt voidaan huokaista helpotuksesta. Lämpeneminen ei olekaan katastrofaalista. Vihreät tekivät itsestään turhia.

Oinomaos, Crichtonin kirja on hyvä.

Unknown kirjoitti...

Brasilialainen entinen kollegani oli sitä mieltä vajaa 20 vuotta sitten -90 luvun lopulla, että Suomi ja Ruotsi ovat kaikkein mukavimmat maat byrokratian vähyyden ja keinotekoisten kaupan esteiden osalta. Hänen mielestään mm. Saksa jäi kauas taakse. Merkillepantavaa tosin on, että USA ei ollut koskaan kuulunut hänen myyntialueeseensa. Kaveri on työkseen matkustanut myymässä kulutustavaraa yli sadassa maassa, ml. useat paremman kulttuurin maat, kuten Afrikan muslimi- ja neekerimaat.

Eipä voi muuta todeta kuin kommunisti Kaurismäen tavoin, että kauas ovat pilvet karanneet 2000 luvulla.

20 vuodessa Suomen valtiofilosofia on noudattanut marxilais-, hitleriläis, maolais,- stalinistista linjaa eritoten vihreän ideologian ajamana ja tässä on lopputulos.

Itsekin kannatan helsingin kuplan rajaamista maamme ulkopuolelle. Loistava idea. Olen itse lopettanut siellä käymisen ellei ole aivan pakko sen jälkeen kun tajusin muuttaa pois sieltä. Pitäkööt tunkkinsa.

Ja missä on Anu Silfverberg?? Häntä olen jäänyt kaipaamaan aina taannoisesta mestarillisesta jutustaan lähtien, jossa hän oli kai ollut haastattelemassa työntekijöitä jossain firmassa. Anu: "Ei ihme, että työntekijät makaavat taukotuvassa räkien kattoon. Heille on näet kerrottu, että yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Aika kylmäävää tekstiä 2000-luvun Suomessa".

Juu.

Kumitonttu kirjoitti...

Suomi oli ihan hyvällä mallilla 90-luvulla. Neukkulan kuolema loi innostuneen ilmapiirin, johon yhdistyneenä Sekoomuksen nousu valtaan ja sitä kautta uskottiin että meistä saadaan oikea markkinatalousmaa. Mutta paskat. Kokoomuksessa luettiin Curley-ilmiöstä ja päätettiin osallistua poliittisiin palkkiovirkoihin, joita sitä ennen oli vastustettu vuosikymmeniä. Siitä homma sitten ns lähti lapasista.

Silfverberg tekee nykyään sitä longplay-lehteä, josta aika harvakseltaa mitään kuulee. Eikä ihme, ei ole Kanavan voittanutta, eikä Longplay nyt varmaan edes ole ns oikeistolainenkaan.

Tikkablog kirjoitti...

80-luvulla opettaja koulussa kertoi tuosta "jääkausi tulee"-skenaariosta. Kai se oli sen ajan kauhukuva. Muita mieleen jääneitä ovat otsoonikato ja AIDS. Tuskin sillä jääkaudella silloin kuitenkaan rahastettiin.

Kyllä mä sanon, jotta ympyrä sulkeutuu jos ja kun vihreet alkaa pelata tolla kortilla.

Mutta jotain hyvääkin: CO2-perusteinen ajoneuvoryöstöverotus voidaan kääntää sitten nurinpäin. Pienipäästöiset maksavat eniten, yli 3.0-litraiset pensamoottorit ovat varmaan verovapaita. Ja maailma pelastuu! (taas kerran ennen ensi kertaa). ne ketkä eivät osallistu pelastukseen ovat maksava kovan hinnan!

Huvittavinta on, että vihreiden keskivertokannattaja kääntäisi kelkkansa todennäköisesti nopeammin kuin ehtii ´ilmastonmuutos´ sanoa, mikäli Oikeamieliset tuolle tielle lähtisivät.

Professori kirjoitti...

Vuonna 2009 ilmastotutkijat totesivat Science-lehdessä, että ilmaston lämpeneminen jatkuu muutamassa vuodessa. Maalitolppia on siis siirrelty jälleen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tikka, onhan tämä tosiaan arvoton näytelmä. Kun eurovasemmisto meni innosta kirkuen kaatamaan Pohjois-Afrikan diktatuureja, nyt käsissämme on välimerellinen laivanupotuspeli, jossa ratkaisuksi vaaditaan "pakolaisviisumeja". Ei tää oo todellista!

Proffa, tuokin vielä. Vaikka pidänkin lämpenemistä ehdottomasti parempana kuin kylmenemistä, toivon että alkaisi kylmetä että loppuisi tämä pelleily.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten, millaisella autolla vihreiden "ständi" ym. vaalimateriaali haettiin pois viime lauantaina Nummelasta (toritapahtuma)? Halvin malli kyseistä maasturia maksaa yli 143 000 euroa!
Kun en ole enkä kuulu älymystöön en myöskään ymmärrä, että millaiset autot aiheuttavat ilmastonmuutoksen tai millaisilla autoilla ajavat?

Kari kirjoitti...

Pörri Orava:" Olen itse lopettanut siellä käymisen ellei ole aivan pakko sen jälkeen kun tajusin muuttaa pois sieltä."

Itsekin Pressolla, eli Perunatorilla kasvaneena päädyin aikanaan samaan.
Helsinkiin pakottaa esim Tallinaan, tai Eurooppaan menon itäinen reitti.
Helsinkiläisten Eu-kiima ajoi välillä pois jopa EU:sta.