keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ikä, sukupuoli ja uskonto

Väheksymättä Brysselin tai Arkadianmäen poliittista valtaa, on syytä ymmärtää ihmisten halu ja kyky vaikuttaa omaan elinpiiriinsä. Siinä missä Bryssel päättää sodasta ja rauhasta eri valtioiden kanssa, eduskunta voidaan nimittää Suomen kunnanvaltuustoksi ja lopettaa kunnanvaltuustot. Ongelmaksi nousee eduskunnan kyvyttömyys ratkaista taloudellisia ongelmia. Kun päättäjät erkaantuvat liian kauaksi verojen maksajista, kyvyttömyys ajaa maksajien etua jää edunsaajien jalkoihin. Hyvää esimerkkiä näyttää Rovaniemi, jossa toteutetaan 15 miljoonan säästöt. Matti Torvinen (PS):
– Se on arvovalintojen aika. Onko se yksi, että myydään orkesteri yksityiselle ja tavallaan he tulevat korundiin. Meidän tulee arvioida, onko hyppyrimäkeen vara sijoittaa 700, 800 tuhatta tai miljoona euroa. Onko meillä mitään mahdollisuutta panna 500 000 euroa tekonurmien hoitoon?
Yleisradion penaali Sanna Ukkola ivaa Keskustapuolueen konkarisiipeä. Niin ivaan minäkin, mutta en heidän ikänsä vaan heikkojen näyttöjen takia. Joukossa on siis talousrikollista, maanpetturia ja korruptiota edustavia nihilistejä, mutta heitä on myös Vihreissä (Ville Niinistön, Heidi Hautala). Huomio kiinnittyy Ukkolan tarjoamaan "ikärasismiin" eli siihen, että Väyrynen tai Pekkarinen ovat ikänsä vuoksi kyvyttömiä johtamaan maata. Samaa perustelua käytti muuten Hitlerin johtama puolue, joka tarjosi vapaat kädet nuorille, jotka halusivat ravistella vanhat rakenteet pois. Sillä ei ollut niin väliä, mitä se maksoi, koska maksajia kyllä löydettiin (Götz Aly).

Ylen penaali Elisa Kallunki on huolissaan "naisrasismista" eli siitä, että naisia on edustajina vähemmän kuin miehiä. Ymmärrän huolen esimerkiksi islamilaisessa maailmassa, jossa naisia kohdellaan kuin paskaa. Suomalaisnaiset osoittivat Tarja Halosella voivansa vaikuttaa, mutta ilmeisesti tulivat järkiinsä ja tajusivat ettei sukupuoli - ihonvärin tai iän tavoin - ole hyvä peruste äänestää. Tämä oivallus näyttää jääneen tulematta Kallungille ja Ukkolalle.

Kolmas Ylen riemu-uutinen löytyy penaali Janne Sundqvistin kynästä. Hän on löytänyt filosofi Timo Airaksisen puhumaan uskonnosta. Airaksinen on huolissaan, että kahden suurimman puolueen puheenjohtajat ovat tunnustuksellisia kristittyjä. Huolen aihetta ei kerrota, joten lukijan vastuulle jää miettiä, mitä sellaista Soinilla ja Sipilällä on tai ei ole, miksi Arhinmäki, Rinne tai Ville Niinistö menestyisivät paremmin. Airaksinen kantaa huolta siitä, että "maaseudun ihmiset" edustavat mennyttä maailmaa uskonnollisesti ja etnisesti. He eivät jaa samoja panteistisia arvoja kuin kaupunkilaiset.

Yle rummuttaa voimakkaasti iän, sukupuolen ja kristillisen vakaumuksen haitoista. Sosialismin yhteiset juuret näkyvät selvästi niille, jotka ovat perehtyneet aatehistoriaan. Muille Ukkolan, Kallungin ja Sundqvistin kirjoitukset luultavasti näkyvät "edistyksellisinä" ja "suvaitsevaisina".

9 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Uuskielen Edistyksellisyys on taantumuksellisuutta, jonka aatteet laahaavat 300-vuotta ajastaan jäljessä.
Itse konservatiivina olen pystynyt ennakoimaan tulevaa huomattavasti paremmin kuin nämä peruutuspeilin tuijotteluun unohtuneet.

Suurkaupunkien punavihreät elävät menneen maailman kuplassaan. Sen osoittivat vaalitkin. Ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Asfaltista ja katukivistä kasvaa todella perverssejä ajatuksia, joita nämä kulttuuripiirit sitten viljelevät. Arhinmäki iloitsikin surun keskellä akateemisten tutkijapiirien uudelleen löytäneen 200-vuotta sitten syntyneen idolinsa Marxin.

Unknown kirjoitti...

Pauli Sumanen oli ennakoinut märinän uuden eduskunnan sukupuolijakaumasta ja toi jo maanantaina esiin faktan, että valittujen naisten suhde ylipäätään ehdolla olleisiin naisiin on huomattavasti suurempi kuin valittujen miesten suhde ehdolla olleisiin miehiin, joten nais-ehdokkaan tuleminen valituksi oli paljon todennäköisempää kuin miehen.

Siihen Sumanen ei viisaasti puuttunut, että mitä vittua koko asialla on väliä, pun intended.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, kaikki muutoshan on edistystä, jos edistys siten määritellään. Samalla logiikalla sota on edistyksellisyyden ylin muoto, koska se vasta rakenteita muuttaakin. Sota on rauhaa jne.

Pörri, kun Obama valittiin, se oli osoitus Amerikan vapaamielisyydestä. Ketään ei tunnu häiritsevän se, että ihminen valittiin tehtäväänsä ihonvärinsä perusteella.

Kari kirjoitti...

:) Näinhän se on, jos edistyksellisyyden mittariksi kelpaa pelkästään olemassa olevien rakenteiden syöminen, varastaminen ja tuhoaminen. Tämähän islamin jihadia ja sosialismin luokkasotaa niin kovasti yhdistää.

Mutta jos edistyksellisyyden mittariksi kelpaa uuden rakentaminen ja jo hankitun pääoman lisääminen, niin silloin sosialismista ja islamista ei ole mihinkään.

Tulee mieleen, että kun israel valloitti alueita, niin niiden infra rakennettiin muutamassa kuukaudessa, mutta kun alueet luovutettiin takaisin arabeille, niin kaikki tuhottiin muutamassa päivässä. Ensimmäiseksi revittiin hanat seinistä.

Vasarahammer kirjoitti...

Jossain sentään kuuluu järjenkin ääni. Joonas Konstig -niminen kirjoittaja on tuottanut seuraavan tekstin

Miten pelastaa vasemmisto ja syödä perussuomalaisten kannatus pois

Nämä asiat eivät tietysti ole pitkään voiman pimeällä puolella olleille mitään uutta. Kuitenkin tämä Konstig on ilmeisesti aiemmin ollut Ylioppilaslehden toimittaja, joka on tuottanut alla olevan tekstin kaltaista huttua:

Tulevat tänne viemään meidän naiset

Eli joskus se aurinko paistaa risukasaankin.

Kumitonttu kirjoitti...

Konstigin kirjoituksessa on se hauska paradoksi, että vasemmisto ei pelastu syömällä Persujen kannatuksen pois. Vasemmisto pelastuu luopumalla sosialismista :)

Sinänsä ihan asiallinen kirjoitus. Olen vuosia todennut, että minun pitäisi tukea monikulttuurisuutta, koska vastustan pohjoismaista fascismia. Mutta mieluummin jälkimmäinen kuin ensimmäinen.

Unknown kirjoitti...

Minusta Konsitigin juttu vasemmiston pelastamisesta on sekä mitäänsanomaton, mm. tohtori Halla-aho on määritellyt ja selittänyt lähes samat asia vuosia sitten mielestäni paremmin, että naivi ja hölmön sinisilmäinen, mitä tulee "hyvinvointivaltion" olemukseen liittyvään osuuteen.

Toisessa pillujutussa taas ei ollut päätä eikä häntää. "Teoria" on mahdollisesti kääntäen plagioitu noihin aikoihin Suomen ensi-iltansa saaneista South Park jaksoista Cartoon Wars I ja II (maailman ensi-ilta huhtikuu 2006), joissa ""Muslim-sensitivity training", in which Mrs. Garrison teaches the class a lesson about why the Muslims are angry, saying it is because they live in sand and are not allowed to jack off or have pre-marital sex."(Wikipedia)

Luulisi että kaveri helsingin yliopistosta olisi itse nähnyt ihan kampuksensa liepeillä noita alfauroksia, joille "kaikki" ovat kateellisia.

Kumitonttu kirjoitti...

Juttujen mukaan Konstig oli ekassa kolumnissaan vielä 29v joten tässä uudemmassa hän olis jo 37. Sitä se ikääntyminen teettää :D

Konstig haluaa tukea nationalismia pitääkseen yllä korkeaa verotusta ja "hyvinvointivaltiota". Niin paljon kuin inhoankin tuota, pidän häntä luotettavampana kommarina kuin noita kominterniläisiä keille hän kirjoittaa.

Tikkablog kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.