tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ilmastoa ei enää voi pelastaa

Onpas ollut hauskaa lukea eilen eduskuntavaaleissa hävinneiden punavihreiden itkupotkuraivareita (Michael "Furttis" Perukangas). Punavihreiden ei kuitenkaan sinänsä kannattaisi olla huolissaan, koska heidän poliittinen työnsä on saavuttanut päätepisteen. Nimittäin, vuonna 2011 Vihreä lanka kirjoitti (Miksi Vihreiden pitää mennä hallitukseen? 14.5.2011):
Ilmastotieteilijöiden mukaan nyt eletään ratkaisun vuosia: vain kahden asteen lämpötilan nousuun ei välttämättä ole mahdollisuuksia, jos päästöjä ei saada laskuun vuoteen 2015 mennessä.

Se tarkoittaa tätä vaalikautta – oli hallituksessa kuka tahansa.
Homma on nyt siis paketissa, mitään ei ole enää tehtävissä, kaik' mänt. Ei voi kuin onnitella! Punavihreä blokki on tehnyt itsensä tarpeettomaksi - on aika siirtyä eteenpäin, täällä ei ole enää mitään nähtävää, hajaantukaa.

Nyt - neljä vuotta myöhemmin - Vihreä lanka paljastaakin arbuuseille suuren salaisuuden, jonka kaikki muut ovat jo tienneetkin:
Afrikka haluaa vahvan ilmastosopimuksen sekä rahaa
Otetaan loppuun vielä pieni muistutus demariälymystöstä. Tampereen Sanna Marin (Sanna Marin (SDP) - kansalaisuuden menetys rikokseen syyllistyneelle pakolaiselle 2.1.2015):

11 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Al Goren, tuon ilmastouskonnon vasemmistoprofeetan mukaan, tänä vuonna pohjoisen napajään tulisi olla poissa ja meren nousseen, oliko se 6m. Todellisuudessa jäätä on tullut parissa viime vuodessa lisää 43%, eli noin Alaskan pinta-alan verran.

Kokoomuslaisen insinööriyrittäjän ja Tanzanian kehitysapuveteraanin kunniaksi on sanottava, että hänen mielestään Afrikan auttamisesta on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä.
Hänen mukaansa Afrikan ongelma on musta mies, jota ei olla saatu töihin muualla kuin USA:ssa. Toteamukseeni, että sielläkin elää n. 50 miljoonaa ruokakupongeilla, hän kuitenkin totesi, että tieto ei pidä paikkaansa ja kyseessä on todennäköisesti republikaanien mustien vastaista panettelua ja mahdollisesti rasismia.

Taitaisi olla parempi Suomelle kun SDP:läisiltä otettaisiin äänioikeus pois, tai muu vastaava rangaistus?

Kumitonttu kirjoitti...

Tänä vuonnako Goren profetian jo oli määrä toteutua? Nopeasti se aika vaan kuluu.

Vai propagandaa,väitää insinööriyrittäjä. New Yerseyssähän on joku Karibialta 1800-luvulla muuttanut musta porukka, joka on kovin yritteliästä ja panostavat lasten koulutukseen. Muut keenerit kutsuvat heitä mustiksi jutkuiksi.

Unknown kirjoitti...

Ei kun pohjoisen jäämeren piti olla jäätön jo viime vuonna: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2738653/Stunning-satellite-images-summer-ice-cap-thicker-covers-1-7million-square-kilometres-MORE-2-years-ago-despite-Al-Gore-s-prediction-ICE-FREE-now.html

Aika se vaan kuluu niin nopeasti, etteivät palkitut ilmastotoimittajamme, Jaana Kanninen et. al kerkeä edes raportoimaan jään hupenemisen tahtia.

P.S. Sori noista linkeistä taas...

Kumitonttu kirjoitti...

Tässä linkki johon Larsvik viittaa.

‘The North Polar ice cap is falling off a cliff,’ he said. ‘It could be completely gone in summer in as little as seven years. Seven years from now.’

Those comments came in 2007

eli siis

Pohjoisnavan jääpeite on peruuttamattomasti uhattuna, hän sanoi. Se voi olla täysin sula jopa seitsemässä vuodessa. Seitsemässä vuodessa tästä päivästä.

Nuo kommentit esitettiin vuonna 2007

Euvostotaivas kirjoitti...

Yhäti ihmettelen tuota viheriäisten mahtikäskyä, joka jonkin direktiivin turvin rajaisi väitetyn lämpenemisen 2 asteeseen!

Luonto on kuin suunnaton kone, jossa merkittävänä tekijänä toimii auringon reaktio, jonka muutokset kertaheitolla asettavat naurunalaisiksi ilmastonmuutosuskovien lämpöastekikkailun.

Jääkaudet ja lämpeneminen ovat miljoonia vuosia olleet keskeytymätöntä prosessia. Suurempi uhka ihmiskunnalle ovat ylikansoitus ja jätteiden kylväminen pitkin maisemaa. Ensin mainittu tullee tasaantumaan seuraavassa isossa rähinässä, mutta moska jää korpeen pidemmäksi aikaa. Merellä elukat tukehtuvat muovipusseihin ja hammasharjoihin (Tyynenmeren jätepyörteet).

Jos tuotantoa siirrettäisiin takaisin lähialueille globalisaation sijaan, myös pakkausten osalta olisi mahdollista päästä kevyempiin ja järkevämpiin ratkaisuihin kuin nykyään. Kummallista, etteivät edes auktorisoidut maailmanparantajamme ole puhuneet käänteisestä verotuksesta, jolla tuettaisiin kotimaisia tuottajia. Siinä sivussa tulisi niitä työpaikkojakin.

Kari kirjoitti...

Minua on huvittanut sosialidemokraattien ilmeet tuossa "Ottakaa yrittäjä kiinni"- julisteessa. Ne voisivat olla minkä tahansa koraaninpolttajan lynkkauskekkereistä.

Kumitonttu kirjoitti...

Euvostotaivas, tuo kaksi astettahan on ihan keksitty luku. Joltain saksalaiselta tutkijalta kysyttiin mikä ei olisi ongelma ja hän vastasi että pari astetta. Asia on dokumentoitu laajalti ja jopa tässä blogissa mut nyt en pysty sitä linkittämään.

Kari, kannattaa muistaa että sosialismin moraali on islamin tavoin suhteellinen. Joillekin saa valehdella ja tehdä pahaa toisille ei.

Anonyymi kirjoitti...

Onko sitä Tyynenmeren jätepyörrettä oikeasti olemassa vai onko se keksitty? Mistä ne roskat olisivat menneet just siihen kohtaan?

Maailman ongelmat ratkeavat sillä että ei pidetä niitä maailman onglemina vaan paikallisina. Siis lokalisoidaan ne. Asiat päätetään ja hoidetaan paikallisella tasolla, niin alhaalla kuin päästään. Mitä alemmaksi mennään, sen enemmän päätetään ja hoidetaan. Ja päinvastoin, mitä ylemmäs mennään, sen harvemmista asioista päätetään.

Mutta lokalisointi ei kelpaa niille jotka haluavat ylikansallisen maailmanhallituksen, joka olisi byrokraattinen, korruptoitunut ja mielivaltainen ja joka saisi kerätä muiden rahat ja jakaa ne niin kuin huvittaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, kyllä roskakierre on todellinen ilmiö. Samanlainen kuin se maapalloa meritse kiertävä kylpyankkaparvi.

En ole perehtynyt joten en tiedä asiasta enempää. Tuskin se maailman suurimpia ongelmia kuitenkaan on. Tai mistä minä tiedän kun en ole perehtynyt. Voihan se olla suurempikin ongelma kuin napajäätiköt.

Jos sulla on aikaa niin tee siitä vieraskirjoitus vaikka tähän blogiin.

Pikkupoika kirjoitti...

Ei kyse ole vain tuosta kahdesta asteesta. Jos ilmakehän CO2-pitoisuus nousee vielä ensi vuonna, loppuu tämä maailma sellaisena kuin me sen ymmärrämme. Asian kertoi selvin sanoin jo helmikuussa 2007 mm. Iltalehden Sirpa Kulonen:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200702015681710_uu.shtml

Kumitonttu kirjoitti...

Kulosen artikkeli on otsikkoaan myöten silkkaa rautaa. Tuota minä vaan ihmettelen, että miten lämmin meri sitoo vähemmän hiilidioksidia kuin kylmä meri, kuten Pikkupojan linkittämässä Kulosen "uutisessa" väitetään.

Kymmenen vuotta on mennyt, peli on pelattu.