sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Voiko äänestämällä vaikuttaa?

Antti "stupid" Rinne maalailee taas eliitin omia, vallan humalluttamiaan mielikuvia demokraattisesta järjestelmästä:
Hänen mukaansa euroalueen on tehtävät Kreikan jatkotuesta yksimielinen päätös. Suomi päättää asiasta sen jälkeen, kun edellytykset täyttyvät.

– Tämä asia ei muuten riipu siitä, millä puolueella on valtiovarainministerin salkku, hän mainitsee.

Rinteen mukaan Suomen laajapohjaisen hallituksen yksimieliset päätökset Kreikka-asioissa on johtanut siihen, ettei Kreikan tukemista vastustavilla euroskeptikoilla "ole enää ammuksia".
Matti Vanhanen luotti samaan jo kuusi vuotta sitten hyökätessään rasisteja vastaan:
Vanhasen mukaan suomalaiset puolueet eivät saa toimia kanavina rasistisille mielipiteille eivätkä poliitikot saa maalailla ulkomaalaisista valheellisia kauhukuvia.

– Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä.
Kevään 2011 Jytkyn jälkeinen maailma todisti Vanhasen olleen oikeassa: mikään ei tosiaankaan muuttunut. Kaikki puolueet kiiruhtuvat mukaan vanhaan tuolileikkiin, jossa RKP muodostaa enemmistöhallituksen kahden suurimman puolueen kanssa kolmannen jättäytyessä teatraalisesti oppositioon. Jytkyn jälkeen kansalaisten rahoittaman näytelmä kaikessa irvokkuudessaan paljastui. Näytelmän konnaksi kaavailtu Soini marssi tyynen rauhallisesti katsomoon, kun taas sankariksi itsensä nimittänyt Katainen ei löytänyt puvustamoon ja joutui näyttelemään keisaria ilman vaatteita. Kataisen hermot kestivät vain kolme vuotta, jonka jälkeen hän muutti käsikirjoitusta.

MIelenkiintoista on se, että kyseisellä hetkellä valtakunnan kaksi korkeinta poliitikkoa tunnustavat saman asian. Kyseessä on tuskin pelko, koska molemmat tietävät saavansa hyväpalkkaisen palkkioviran itselleen uransa jälkeen. Kyseessä on ennemminkin vilpitön halu muokata äänestäjien mielipiteitä. Että "emme ehkä ole täydellisiä, mutta paras vaihtoehto sinulle".

Muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana julkisen sektorin edut on nostettu samalle tasolle yksityisen puolen kanssa. Poliitikoilla edut ovat jo samaa tasoa kuin yritysjohdolla. Perusteluna oli, että politiikan tulee olla yhtä houkutteleva urapolku kuin yritysjohdonkin. Jos näin on käynyt, niin poliitikkojamme katselemalla selviää samalla myös yritysjohdon taso. Mikä taas selittää nykyisen taloudellisen suorituskykymme.

14 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Nykyisessä demokraattis-sosialistisessa järjestelmässä on kaksi luokkaa: hallitseva herraluokka, kuluttajat(consumers) ja alistettu, tuottajat(producers).

Kuluttajat kuluttavat enemmän kuin tuottavat, eli laihiaislaisittain syövät enemmän kuin tienaavat.

Tuottajat taas tuottavat enemmän kuin kuluttavat.

Tuottajat kustantavat myös kuluttajien kulutuksen siihen rajaan kuin on mahdollista. Lopun sosialistit lainaavat panttinaan tuottajien(orjiensa) kuviteltu tuleva tuotto. Lainaa kutsutaan valtionvelaksi.

Kuluttavan enemmistön muodostavat hierarkisesti ryöstöä johtavat kuningas poliitikot ja läänitysherroina johtavat virkamiehet ja ritareina oikeuslaitos ja poliisit. Oman läänityksensä ovat saaneet myös tiede, kulttuuri, terveys-ja sosiaalitoimi, työttömät, opetus, luontopalvelut, uusiutuvan energian tuottajat, maahanmuuttajat ja niin edelleen. Kaikki, jotka kuluttavat enemmän kuin tuottavat.

On aivan sama äänestätkö sinistä vai punaista sosialistia, oppositiossa tai hänen vieressään seisovaa, sillä he vain kiistelevät ja jakavat tuottajalta ryöstetystä saalista.
Lopulta koko leikin kustantaa kuitenkin sorviinsa kahlehdittu tuottaja. Vaalien sijaan hänen ainoa toivonsa vapautua on siirtyä voittajien leiriin kuluttajaksi. Moni työtön on jo näin tehnytkin.

Kari kirjoitti...

Anteeksipyyntö laihialaisilta. Paikkakunta on tietysti Huittinen, missä "hullut" syövät enemmän kuin tuottavat.
:(

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ne on hulluja, ne on kaikki hulluja...

Anonyymi kirjoitti...

Matti voisi ekaksi selvittää oman pesänsä, kun Tatu eli isi toi julki
US armyn palikkatestien tulokset tieteellisessä tutkkimuksesssa.

http://jouniflemming.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63823-rotujen-alykkyys-ja-rasismi

Matti on senverran tuttu jotta vasara ja nautoja, ja sen ex. taitaa kuulua lähipiiriini ja enokin.

Vasara ja nautoja.

https://www.youtube.com/watch?v=7xH6rKGG4v8

Ilkka Mononen, terviisi Hangon rannikkopatteristosta.

Ilkka Mononen

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Harmi kun tuli kommentoitua ennen kuin luin Karin kommentin jonka laitoin heti jakoon, kun se oli niin lähtemättömästi sanottu.

Toinen harmi, kun suuri enemmistö ei sitä ymmärrä.

Kumitonttu kirjoitti...

Karin yhteenveto on kertakaikkisen osuva. Vaikka monet sukupolvet ennen meitä ovat oivaltaneet saman asian vartuttuaan keski-ikäisiksi, ei tuota asiaa silti käydä läpi koulussa. Ei, koska Puolueen korpit eivät noki opetussuunnitelmassaan silmiään :)

Buuri, ne on hulluja. Kävin tänään vaalikentällä kun kävin aamulla isolla kirkolla. Siellä ne hullut jakoivat lappujaan ja kosiskelivat ääniä voidakseen jatkaa ryöstöretkeään.

Ilkka aka Sähköteurastaja: ehkä Tatu rupesi ihmettelemään, mistä pojat geenit ovat peräisin ja sitä kautta päätyi tutkimuksissaan mihin päätyikään.

Kari kirjoitti...

Analyysiin innosti naapurin pääsiäis-kahvipöytä, jonne minut kutsuttiin.
Vieruskaverinani oli minulle entuudestaan tuntematon pitkänlinjan kokoomuslainen insinööriyrittäjä.
Entinen kehitystyöntekijä.

Jo muutaman tunnustelevan repliikin jälkeen hän kutsui minua "äärioikeistolaiseksi". Toisen kupin jälkeen palasin vaivihkaa aiheeseen ja kysyin, miten hän määrittelee "oikeistolaisen" politiikan, erotukseksi vasemmistolaisesta?

Vastaus oli, että oikeistolaisuus on politiikkaa, joka ei halua antaa jollekin ryhmälle jotakin, eli kieltää jonkun oikeudet.

Vastasin, että itse näen pitkälti asian kysymyksenä siitä, että halutaanko enemmän valtiota, tai vähemmän valtiota, mutta hänen tarkoittamansa oikeistolaiset sentään useimmiten politiikassaan käsittelevät heiltä itseltään otettua varallisuutta, ja ehkä siksi eivät halua sitä kaikille jakaa, mutta vasemmistolaiset taas jakavat kaikille, paitsi omistajille, näiltä verotuksen kautta otettua varallisuutta, eli kieltävät varallisuuden laillisten omistajien oikeudet.

Kysyin vielä tarkennukseksi että harjoittiko Hitler oikeisto-, vai vasemmistopolitiikkaa?

Vastaukseksi sain, että oikeistopolitiikkaa, koska saksalainen työmies ei hyötynyt siitä.

Kysyin, miten tämä sopii yhteen Hitlerin punavihreän politiikan kanssa, missä kapitalistia ja juutalaista ryöstettiin ja ennennäkemättömiä sosiaalietuisuuksia tarjottiin saksalaiselle maatalous- ja työläisväestölle.
Lebensraumia, maatalousmaata ja orjia työväestölle haettiin lisää Venäjältä, mistä kaikesta Hitlerin suunnaton kansansuosio.
Jopa itse natsipuolueen nimikin oli SOSIALISTINEN TYÖVÄENPUOLUE.

Vastaus oli, että yritän kikkailla käsitteillä ja muuttaa määritelmiä.

Kun vielä pahaa aavistamatta sanoin jotakin Ruotsin sosialidemokraattien ja Natsien hyvistä väleistä sekä Lipposesta, niin muiden hämmästykeksi hän pomppasi ylös pöydästä ja tokaisi, että Suomen ongelmat johtuvat juuri siitä, että emme enää tuota Lipposia, vaan Kataisia ja Stubbeja.

Kiittelin hämmentyneenä kahvista ja seurasta, sekä mielenkiintoisesta keskustelusta tehdessäni samantien lähtöä.

Kumitonttu kirjoitti...

Olipas tarina :D

Nyt jäi sen verran kaivelemaan, että tämä insinöörimies luultavasti profiloi itsensä Sekoomuksen kannattajana "oikeistolaiseksi". Samaan aikaan hän väittää Hitlerin politiikan olleen "oikeistolaista". Siinäpä hauska älyllinen dilemma insinöörin purtavaksi.

Laajemmin ottaen tuo vain kuvaa, että Stalinin propagandatermi "äärioikeistolainen" niellään kokonaisena ja pureskelematta Suomen ns. oikeistopiireissä (vaikka Kokoomusta nyt ei oikeistolaisena tietenkään voi pitää muussa kuin kannattajiensa mielessä). Tämäkään yrittäjä ei siis tiennyt, että Lebensraum ja koko Hitlerin Saksan politiikka perustui ainoastaan naapurimaiden ryöstämiseen. No en voi syyttää, ei tuo minullekaan auennut kuin vuosi sitten luettuani Hitler's beneficiaries -kirjan.

Totesiko tuo insinööri tosiaan, että oikeistolaisuus on "jonkun oikeuksien kieltämistä"? Ei ihme että Sekoomuksella on niin huono maine, jos tuo edustaa edes jossain määrin puolueen valtavirran tulkintaa. Ja miksi ei edustaisi - onhan sekoomus nykyisin sosialistipuolue.

Kumitonttu kirjoitti...

AAHH!!! Tuo on herkullinen kohta, jäi huomaamatta:

"Suomen ongelmat johtuvat kataisista ja siitä, ettemme tuota enää lipposia" :)

Anonyymi kirjoitti...

Sopiihan sitä spekuloida mutta historian tunteminen ei liene pahitteeksi jottei tulisi syyllistyttyä menneisyyden virheisiin.

Itse näen tämän ilmastouskonnon vaarallisena jopa maailmanrauhalle, joka sekin on hakusassa muututtuaan politiikanteon välineeksi, tosin kuten aina.

https://www.youtube.com/watch?v=Hg8IJYmzOMU

Ilkka

Yrjöperskeles kirjoitti...

Rinne siis päättää jo ennen vaaleja, mitä vaalien jälkeen tapahtuu? Ehkä jonkun kannattaisi luettaa hänellä opus "democracy for dummies" tjmv.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Minakin olen insinööri, mutta en kylla noin tyhma. Havettaa oman ammattikunnan puolesta tuommoiset insinöörit.

Toisaalta, tulee aina vain helpottuneempi ja varmempi olo etten enaa ikinakuunapaivana aanesta enka tue Kokoomusta.

Kari kirjoitti...

Juu suurinpiirtein tuollainen keskustelu käytiin ja tuo "oikeistopolitiikka ei halua antaa jollekin ryhmälle jotakin" tuli niin empimättä, että sitä on mietitty jo aiemminkin.

Lipposen lisäksi mainittiin vielä Suomelle tärkeänä politiikkona Niinistö, mutta en uskaltanut kysyä kumpi.
Todennäköisesti kuitenkin Sauli EU- ja Euro-ansioittensa tähden. Nehän ne Lipposenkin uroteoiksi jäivät nahkurinorsi-vihapuheitten lisäksi...

Jälkeenpäin oli tunne, kuin olisi päässyt käymään toisella planeetalla kurkistamassa Soininvaara, Jugner ja Vartiainen nimisten olioiden kotioloja ja sielunmaisemaa.

Kari kirjoitti...

KT:"Nyt jäi sen verran kaivelemaan, että tämä insinöörimies luultavasti profiloi itsensä Sekoomuksen kannattajana "oikeistolaiseksi"

Kyllä. Ihmettelin itsekin samaa ja sain vastaukseksi, että oikeistoliberaali.