tiistai 7. huhtikuuta 2015

Ryssät, neekerit ja mustalaiset

Vlad Tepes kertoo, että Kanadassa koulupoika sai koulultaan määräyksen poistaa Facebook-seinältään kommentti erottamisen uhalla. Poika oli kommentoinut saamaansa islam-opetusta toteamalla "Islam is shitty religion". Opettaja oli kehottanut lapsia piirtämään Muhammedin kuvan vaikuttaakseen näiden islamin tuntemuksiin. Aivan samalla tavalla kuin suomalaisessa uskonnon opetuksessa on vuosikymmeniä piirretty Jeesuksen elämään liittyviä tapahtumia.

Merkittävä ero on siinä, kuten Vlad Tepes kirjoittaa, että Muhammedin piirtäminen on islamissa kiellettyä - paitsi islamin edun takia valehtelu vääräuskoisille on sallittua. Samaan sarjaan menevät New Yorkin pilvenpiirtäjiin lentäneet uskonsotilaat, jotka edellisenä iltana joivat alkoholia, vaikka islam senkin kieltää.

Mustalaistaiteilija Veijo Baltzar totesi radiohaastattelussaan olevansa ylpeästi mustalainen. Hänen mielestään "romani" on valkolaisten antama nimi, jolla nämä koittavat ostaa itselleen hyvän mielen. Oikeasti he ovat mustalaisia. Venäläiset ovat ruotsiksi ryska ja norjalaiset norska. Suomeksi sanan ryssä käyttö on halventavaa. Vielä 90-luvun Suomessa neekeri oli mustien kutsumanimenä hyväksyttävä, kunnes amerikkalainen kulttuurihegemonia toi n-sanat ja piip-äänet televisio-ohjelmien kiroiluihin.

Osataan sitä valehdella Suomessakin. Julkkis-kokki Anthony Bourdain vieraili Suomessa samaan tapaan kuin Conan O'Brien joitain vuosia aikaisemmin. Siinä missä Conan oli Tarja Halosen kannattajien suuri suosikki irvaillessaan ns. perinteiselle amerikkalaiselle oikeistolle, Bourdain on paljon rosoisempi eikä niin kyyninen, minkä takia hänen vierailunsa jäi melkein ilman mediajulkisuutta.

Sam Yaffa vei Bourdainin tutustumaan Tuusulan Hyrylässä sijaitsevaan Päämaja-pubiin, jonne oli lavastettu mustalaisiltamat. Kukaan ei pahastunut siitä, että paikan omistaja Jukka "Santeri" Ahlgren käytti mainosmielessä kansainvälisen mediajulkisuutensa tukeakseen oman kansansa asemaa ja näkyvyyttä. Ahlgren on Tuusulan kunnanvaltuustossa edustamassa suvaitsevan Kokoomuksen riveissä samanlaisena vähemmistön kiintiöedustajana kuin homoseksuaalit nykyisen eri tv-ohjelmissa.

Kun Yle haastatteli kaikki Suomen eduskuntavaaliehdokkaat neljän minuutin videolle, Ahlgrenin videota ei julkaistu. Syynä oli se, että juontaja kyseli syitä mustalaisten huonolle työssäkäynnille. Ahlgren vastasi niin kuin asia on - vaan ei poliittisesti korrektisti - että mustalaisten suhtautuminen työhön on samanlainen kuin ryssillä ja neekereillä. Valehtelu vaalikarjalle on sallittua, kunhan se ajaa "oikeaa asiaa".

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Jaa noinko tuokin meni? Olin vain valtamedian tiedon varassa tapauksen suhteen ja siellä sanottiin, että rasistisen kommentin vuoksi koko pätkä sensuroitiin.

Vaikka vituttaa koko juttu, eikä ylen touhut paljon kiinnosta, voisi silti olla kiva tietää, tämän kerran, mikä tuossa oli ylen mukaan rasistista.

Sensuroisiko yle semmoisenkin puheen, jossa sanottaisiin neekereiden tuovan suomelle selvät säästöt ja heidän rikastavan sisäsiittoista kulttuuriamme?