maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kokoomus

Vasarahammer jo lyttäsikin Kepun omassa blogissaan, joten annetaan nyt tilaa Kokoomukselle. Nimimerkki Kari kommentoi edellisessä kirjoituksessa tapaamistaan paikallisen Kokoomus-aktiivin kanssa. Insinööri-yrittäjä ulkoisesti varmaan täyttää perinteisen tulkinnan porvarillisesta, isänmaallisesta kokoomuslaisesta yhteiskunnan tukipylväästä. Mies - siis Kokoomus-aktiivi - oli todennut Karille:
"Suomen ongelmat johtuvan juuri siitä, että emme enää tuota Lipposia, vaan Kataisia ja Stubbeja."
Pitkäperjantaina kirjoitin (Vihreät kommunistit 3.4.2015) Vihreiden pitkäaikaisen ideologin Osmo Soininvaaran ihailevan kommunismia. Nyt saman kirjoituksen kommenttiosiossa nimimerkki "Oikeistodemari" kyykyttää kookomuslaisia insinööri-yrittäjiä:
Pohjoismaissa kansanvaltainen sosialismi on toiminut varsin hyvin, ja sitä (hyvinvointiyhteiskuntaa) kannattaa nykyisin jopa enemmistö kokoomuslaisista. Eläköön sosialismi, vappua odotellessa!
Asia, joka hämää on "oikeisto"-etuliitteen käyttö nimimerkissä. Onko niin noloa olla reilusti vasemmistolainen, että mieluummin esiinnytään "oikeisto"demarina tai - kuten Karin naapurin tuttu - peräti "oikeistolaisena" (siis kokoomuslaisena)? Toki sosialismiin kuuluu uuskieli, jossa sota on rauhaa ja äärivasemmistolaisuus on "äärioikeistolaisuutta", mutta olemmeko päässeet jo niin pitkälle, että sosialisti on oikeistolainen?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä teitin on kuitenkin aika kerrata historianopetuksenne, ja ittenikin kon kohta on 60 tapissa.

Siis näen kyseen olevan siintä että
punaiset vuorineuvokset ovat muuttuneet punavihreiksi vuorineuvoksi ja markkinatalouden muuttuessa sosialistiseksi ryöstökapitalismiksi.

Full Movie, enjoy.

https://www.youtube.com/watch?v=G_rCC5KG5TA

Ilkka Mononen

Vasarahammer kirjoitti...

Lipposesta yritetään tehdä jonkinlaista hyvän pääministerin mallia.

Todellisuudessa Lipponen oli vastuussa Suomen taloushistorian pahimmasta virheestä eli liittymisestä yhteisvaluutta euroon.

Nokian nousu toi talouteen "jakovaraa", mikä sai Lipposen näyttämään todellista paremmalta.

Toisaalta joihinkin vetosi Lipposen öykkärimäinen autoritaarisuus ja suurten ikäluokkien edustajille ominainen yrmeys.

Presidenttiehdokkaana Mooseksen kannatusluvut jäivät varsin pieniksi, mikä kertoo, että hänestä ei oikeasti pidetty. Ryhtyminen venäläisen kaasuputkihankkeen puhemieheksi vei luottamuksen.

Jos Tapio Tuuri olisi hengissä, hän "vaatisi" nyt Lipposesta pääministeriä pelastaaan maan.

Unknown kirjoitti...

E-R Korholalle pahoittelin pari kolme vuotta sitten kokoomuksen muutosta Tuure Junnilan ajoista nykyiseksi (silloiseksi) lyhyen matikan kuutospoikien ja videopeliohjelmajuontajien temmellyskentäksi.

E-R vastasi tuolloin, että päinvastoin - muutos on erittäin tervetullut ja on tuonut kokoomuksen politiikan ja olemuksen lähemmäksi tavallista kansaa. Nykyään hänelläkin on jo toinen ääni kellossa, mutta liekö ollut vielä brysselin lihapatojen sokaisema, kun ei kataisen kokoomuksesta löytänyt moitteen sijaa?

Nähdäkseni Paasikivi on viimeinen valtaan päässyt kokoomuslainen, joka ei ole aiheuttanut suurta tuhoa ja haittaa Suomelle ja suomalaisille.

Liekö tuo ihan oikeasti Suomen tuhoisin puolue?

Kumitonttu kirjoitti...

Ilkka, tuo on kyl hyvä linkki. Kiitti.

Vasara, Lipposen suosio liittyy mielestäni siihen, että hän "oikeistodemarina" oli ikään kuin 20 vuotta aikaansa edellä. Haastattelussa hän jopa vähättelee sosialismia tuoden jonkun nykykokoomuslaisen kuten Stubbin mieleen:

- Vaikka tämä kuulostaa perinteiseltä sosialidemokratialta, valtio voisi olla aktiivisempi.

Pörri - kyllä, Sekoomus on ollut tuhoisin puolue. Pitkälti siksi, että ihmisiltä keksi 20 vuotta oivaltaa, että piakaumat, mialaihot ja ruutsjöblomit ovat susia lampaiden vaatteissa. Tuo on sitä paskasakkia, joka vetää pokkana puheita oikeistolaisista arvoista ja samaan aikaan edustavat Puolueen linjaa loppuun asti.

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä ja hyvä, BBC versio on parempi kun Hollywood saippuaooppera.

Ryöstoparoonelillakin on vain aikansa, ja toipuminen heidän vallastaan saattaa ollakkin yhteiskunnille kivuliasta.

http://www.creators.com/opinion/michelle-malkin/obama-s-green-robber-barons.html

George Orwell aka Eric Blair on ollut minulle tärkeä jo lapsesta asti, kun jotenkihan minunkin piti maailmankuvani luoda, ellei peräti samaistua.

BBC versio.

https://www.youtube.com/watch?v=Xk721su03s4

Ilkka