perjantai 24. huhtikuuta 2015

Uskonvapaus

Soininvaara pohtii blogissaan, ovatko Helsinki ja muu Suomi eriytyneet ideologisesti toisistaan. Kyllähän ne vaalituloksen mukaan ovat, ja suuren vastuun saavat kantaa ruåtsalaiset, virheät ja kommarit. Yli kahdeksan vuotta jatkunutta demonisointia rotutohtoreista rasisteihin ja impivaaralaisista suvaitsemattomiin on tehnyt tehtävänsä. Ilahduttavasti eilen illalla A-studiossa tms Virheiden pj Ville Niinistö yhdessä Sekoomuksen Ilkka Kanervan kanssa tunnustivat, että Persujen kannatus kumpuaa aiheesta, jota muut puolueet ovat vältelleet. Jopa muusikko Maija Vilkkumaa harjoitti itsekritiikkiä myöntäen perustaneensa mielipiteestä Persuihin omiin uskomuksiinsa.

Soininvaara kirjoitti blogissaan "uskovansa evoluutioteoriaan ja ilmastonmuutokseen". Tätä asiaa olen jatkuvasti ihmetellyt jälkiteollisessa panteismissa. Eihän kyse ole uskon asiasta, vai onko? Vähän iäkkäämpi lähisukulaiseni uskoo maapallon olevan kuusi tuhatta vuotta vanha. Ok, se on selvästi uskon asia koska on teoria, joka selittää puoliintumisajan, joka voidaan havaita empiirisesti ja kerätä mitta-aineistoa. Lisäksi koe voidaan uusia ja saadaan sama tulos.

Myös evoluutiosta on teoria, jota kerätyt havaintoaineistot tukevat. Sitten on Jumala, jonka olemassaolo ei perustu teoriaan. Kun ei ole teoriaa, ei myöskään ole mitään mitattavaa, joka tukisi tai kiistäisi teorian. Kyseessä on siis uskonasia. Joku uskoo ja joku ei. Mutta sitten om tämä Virheiden "usko ilmastonmuutokseen". Ilmaston lämpenemisestä on teoria, jonka mukaan ihminen aiheuttaa fossiilisten polttoaineiden hyödyntämisellä ilmaston lämpenemistä. Teoriaa tukevat tietyt todisteet hiilidioksidin fysiologisesta toiminnasta. Mutta paljon jää vielä todistamatta (Metla) ja tälle toteennäyttämättä jääneelle osalle Virheät vaativat uskoa. Itseltään ja muilta.

Soininvaaran tavoin Vihreät uskovat osoittavat uskonsa rituaaleilla, jotka maksavat. He eivät hyväksy uskomuksensa pilkkaamista vaan ottavat sen vakavasti. Uskomuksen jakaa tietty ihmisryhmä, eli tässä tapauksessa korkean elintason kaupunkilaiset ympäri maailman. Neljänneksi, usko antaa moraaliset ohjeet omalle toiminnalle, eli sitä käytetään elämänhallintaan. Minusta on hienoa että Soininvaara tunnustaa uskonsa. Valitettavaa sen sijaan on, että hän hyökkää niitä vastaan, jotka eivät hänen uskoaan jaa. Se myös selittää, miksi Vihreät niin hanakasti tukevat islamilaista maahanmuuttoa, joka samalla tavalla uhkaa länsimaiseen perinteeseen kuulunutta uskonvapautta. On vakka kantensa valinnut.

7 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Pari-kolme kuukautta sitten Soininvaara samaisessa blogissaan
halveksi Kehätien ulkopuolella asuvia ja sanoi olevan yhdentekevää, mitä he ajattelevat. Eli hän itsekin on ollut lietsomassa tilannetta, jota nyt ihmettelee. Ei ole hänenkään kohdaan evoluutiota tapahtunut.


Evoluutioteorialle, eli niin sanotulle lajien väliselle makroevoluutiolle ei ole sitä tukevaa tieteellistä havaintoaineistoa.

Mikroevoluutio on tieteellisesti todistettu, mutta joka lajin sisäisinä mutaatioina tai risteytyminä, ei ole evoluutioteorian tarkoittamaa(ja Darwinin olettamaa) uusien lajien syntyä.
Mikroevoluutiota on vaikkapa GMO-muunneltu maissi tai uudet koirarodut. Näiden "lajikkeiden" ongelmana on, että mitä kauemmas ne viedään lajinsa tyypillisistä piirteistä, sitä varmemmin ne ovat lisääntymiskyvyttömiä, tai eivät kykene elämään ilman ulkopuolista tukea vaikkapa lajojen myrkytysten voimin.
Joten mikroevoluutiossakaan kyse ei ole "kehityksestä, tai "edistyksestä", vaan geenipoolin ominaisuuksien uudelleen järjestelyistä. Useimmiten nämä ovat lajille vahingollisia, mutta ihmiselle mahdollisesti hyödyllisiä.

Ainoastaan antievoluutio eli lajien tuhoutuminen ei ole uskon varainen asia. Lajeja kuolee joka päivä, mutta yhtäkään uuden syntymistä ei olla koskaan todistettu.Kuten olen aiemminkin todennut, evoluutioteoria on Cult of Reasonin, ihmisjärjen kultin tai kulttuurin luomiskertomus ja ilmastomuutos sen apocalypsia.

Miten itse kulttuuri kokonaisuutena pärjää, niin sitä voi seurata vaikkapa Valistuksen kehdosta ja näyteikkunasta Ranskasta, jonne sen maanpäällinen valtakunta perustettiin 1700-luvulla.

Tuo 6000-vuotta tulee juutalaisten kalenterista. Ei Raamatusta.

Unknown kirjoitti...

Erinomainen työkalu vaalituloksella spekulointiin on tämä yleisradion sivu: http://yle.fi/uutiset/kokeile_milta_vaalitulos_nayttaa_jos_vain_koulutetuimmat_tai_sairaimmat_olisivat_aanestaneet/7945975

Itselleni merkitsevin on havainto, että jos vain 100 pienituloisinta kuntaa olisi äänestänyt, SDP:n kannatus olisi ollut 11,7% ja kommareiden 5,6% !!

Mutta juuri ennen vaaleja sekä valtionvarainministeri Rinne, että huligaanikommari Arhinmäki kätyreineen kampanjoivat ajavansa pienituloisten etua näiden veroja alentamalla. Ilmeisesti 100:n kunnan äänestäjät ovat enemmän perillä verojen maksusta kuin valtiovarainministeri; nähtävästi he hyvin tietävät, etteivät he nytkään mitään veroja maksa!

Luulisi kuitenkin tämän tuloksen aiheuttavan pohdintaa vasemmistoleirissä.

Edellisestä seuraa tietysti se, että 100 suurituloisinta kuntaa äänestivät vasemmistoa enemmän kuin koko maa keskimäärin ja helvetin pajon enemmän kuin 100 pienituloisinta kuntaa.

Kenen voidaan väittää ajavan kenenkin etua näiden tietojen valossa??

Olen aina todennut, että jos joku väittää toimivansa köyhien puolesta, hänen oman olemassaolonsa ehdoton edellytys on köyhyyden ylläpitäminen. Voisiko noin moni äänestätä olla yhtä valveutunut?

Toiseen aiheeseen:

" usko antaa moraaliset ohjeet omalle toiminnalle, eli sitä käytetään elämänhallintaan" - ainakin vihreä usko antaa uskojille heidän mielestään moraaliset ohjeet muiden elämän hallintaan. Omasta ei niin väliä. Parissakin brittitutkimuksessa oli todettu "yllättäen", että vihreäksi identifioituvat ihmiset omissa käytännön valinnoissaan käyttäytyvät "epävihreämmin" ja kaikkein eniten vastoin omaa ilmoitettua moraalista viitekehystään ja toista äripäätä, ts. käyttäytyivät niin kuin ilmoittamansa viiteryhmän oletetaan käyttäytyvän, edustivat "yllättäen" konservatiivit.

"Parhain päin" tutkija selitteli tätä sillä, että kun vihreät kokevat olevansa parempia ja "kiltimpiä" kuin muut, heillä on jotenkin "varaa" olla välillä "tuhmia".

Suomessa uskonvapaus tänä päivänä merkitsee sitä, että vaikka vihreään uskoon ei uskoisikaan, joutuu heidän uskonsa mukaisista aneista ja (toisilta) vaatimastaan elämäntyylistä maksamaan erittäin kalliin hinnan.

Miksei aina voi olla perjantai, perjantai, perjantai, miksei...

Bogreol kirjoitti...

Tämä esiinpullahtanut kupla ja siitä käyty keskustelu osoittaa mielestäni, että poliittisessa ilmapiirissä on jotain muuttunut. Oikeassaolijoiden, hyvien ihmisten ja moraliltaan ylivertaisten monopoliasema horjuu. Paradigma murtuu. Medialle se aiheutaa ongelmia, yrittävät roikkua vanhassa, mikä näkyi esim. elilisessä A-talk keskustelun maahanmuutto- ja Hakkaraisosuudessa, ja YLEn innokkuudessa ottaa jatkuvasti haastateltavakseen läpimenneitä maahanmuuttajaedustajia. Jonkinlaista vahingoniloa on myös ilmassa, persut hallitukseen kompromisseja tekemään, jospa niiden lento siihen tyssäisi.

Kari kirjoitti...

Tyun sanomat ilmoittivat eilen kuudensista YT-neuvotteluista kuudessa vuodessa. Syynä ovat kuulemma kiristyneet taloudelliset realiteetit.

Entäs jos syynä onkin ihmisten ymmärryksen lisääntyminen ja lehden pysyminen paikoillaan vasemmistolaisuudessaan, tai jopa taantuminen?
Silloin ei yleisö enää halua ostaa itseensä kohdistuvaa halveksuntaa ja suoranaista uutispimitystä, joka on tarpeen. ettei lehden tukeman katastrofaalisen politiikan virheet paljastuisi ja se samalla itsekin menettäisi uskottavuutensa.

Turha vaiva, sillä TS:n uskottavuus on jo mennyt.

Tikkablog kirjoitti...

Evoluutio on luonnontieteellinen fakta. Teoria-sana joutaa siitä jo pois.

Voi ilmastonmuutoslämpenemiskylmenemisteoriakin olla totta mutta katsotaan nyt joku hetki etiäppäin sitäkin. Rahastakoot Virheät jollain muulla nyt vaihteeksi, vaikka just jääkaudella. Tuomiopäivä tuntuu siirtyvän Virheillä koko ajan, mikä syö niiden vähäistäkin uskottavuutta. Evoluutiosta löytyy lisätodistetta käytännössä joka päivä.

Toki voihan joku jekuttaa ja kaivaa fossiileja yön hämärässä ympäriinsä ja nauraa aamulla makeat naurut. Manner-Suomesta ei ole löytynyt niitä yhtään, mutta Ahvenenmaalle nuo veijarit ovatkin jo ehtineet.

Sitämämietin miksi Vihreys tuli niin nopeesti ja kovaa eikä vauhti tunnu edes laantuvan. Onko kyseessä mediapeli, vai mikä?

Kari kirjoitti...

Tikkablog:" Evoluutio on luonnontieteellinen fakta...Evoluutiosta löytyy lisätodistetta käytännössä joka päivä."

Kyllä, lajinsisäisestä mikroevoluutiosta, mutta varsinaisesta lajien välisestä makroevoluutiosta ei.

Ei täällä tästä "uskonkysymyksestä" minun puolestani enempää.:) Jos tämä, tai joku muu aihe kiinnostaa, niin minut tavoittaa myös kirjautumalla
pienelle keskustelufoorumille: www.faithforum.fi


buuri johannesbuurista kirjoitti...

Naiset laulaa hyvin:
https://www.youtube.com/watch?v=0TIIu9CERgI&index=2&list=RD7AjD7nKiUQ4