lauantai 25. huhtikuuta 2015

Finlayson - vastuullinen maahanmuuttaja?

Finlayson ilmoittaa lopettavansa (HS) yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Päätöstä perustellaan Magneettimedian juutalaisvastaisilla kirjoituksilla, jotka jatkuvat oikeuden aiemmin antamasta tuomiosta huolimatta. Finlaysonin päätös on toki ymmärrettävä, sillä Magneettimedian kirjoittelu on melko käsittämätöntä eikä rajoitu pelkästään antisemitismiin vaan ulottuu myös uskomushoitoihin ja vastaaviin älyttömyyksiin.

Finlaysonin päätös on ymmärrettävä, vaikka herättääkin mielessäni kysymyksen, miksi yritys - siis Finlayson - tekee päätöksen kuluttajien puolesta. Luulisi Kärkkäisen mielipiteistä huolissaan olevian lopettavan kaupassa käynnin ja niiden, joita asia ei huoleta, jatkavan lakanoidensa ostamista. Boikottien sijaan voisi olla parempi käydä asiallista keskustelua Magneettimedian kanssa, joskin tässä tapauksessa se on kovin vaikeaa, kun se ei anna yhteystietojaan vaikka laki niin edellyttää.

Kärkkäistä enemmän olen huolissani kaikenmaailman kebabpitserioista, joiden omistajien avoimen rasistiset mielipiteet kukkivat pinnan alla. Ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö keskimääräiset pitsanpyörittäjät jaa Euroopassa asuvien muslimien näkemyksiä, joiden mukaan maanosa tulisi käännyttää islamiin ja tarvittaessa väkivalloin. Näitä mielipiteitä ei haasteta toisin kuin Kärkkäisen, koska ei ole mediaseksikästä "olla perussuomalainen". Monikulttuurisuuden ikävä seuraus on, että lähenemme - tahtomattamme - kristalliyön jälkitunnelmia, jolloin erilaiset osto"boikotit" synnytettiin.

Liityin uteliaisuuttani Randoon. Kokemus on lievästi koukuttava, vaikka samaan aikaan älypuhelimen sovellusten vaatimat oikeudet puhelimen tietoihin ovatkin suoraan sanottuna pelottavia. Tähän mennessä olen saanut vaihtarina kuvat Rostovista, Soulista, New Yorkista ja Permistä. Mietin, miten härskejä kuvia voi lähettää, koska saamani kuvat ovat olleet katumaisemia ja kukkia. Eivät kovin kiinnostavia.

8 kommenttia:

Kari kirjoitti...

J.Kärkkäinen ja MV-Lehti ovat lähteneet uimaan salaliittoteorioiden sameisiin vesiin, jotka usein ovat muslim/vasemmisto-tuotantoa ja pro-islam, jopa pro-kansallissosialismi.

Joten Finlayson, Kärkkäinen ja MV-lehti ovat samalla puolella rintamaa, vaikka keskenään hieman kyynärpäillään tuuppivatkin.

Kumitonttu kirjoitti...

Finlayson voisi tosiaan lähteä haastamaan myös niitä tahoja, jotka haluavat Suomeen muslimeita, kun nyt kerran politiikkaan mukaan lähti. Muutenhan toiminta on silkkaa käsienpesua.

Juha kirjoitti...

"Rando"?

Snowcamo kirjoitti...

"miksi yritys - siis Finlayson - tekee päätöksen kuluttajien puolesta"

Itse näkisin asian eri lailla: Finlayson teki päätöksen omasta puolestaan ja siitä on seurauksia kuluttajillekin. Oma arvaukseni on, että johtoportaassa on joku selkärankainen yksilö. Kyllähän tuo Kärkkäisen toiminta on niin vastenmielistä, että ymmärrän hyvin niitä, jotka eivät halua missään tekemisissä firman kanssa. Tämän ratkaisun myös useat kuluttajat tekevät omasta puolestaan ja siitä on seurauksia tavarantoimittajillekin.

Eikä tuossa mistään suosion kalastelusta ole kyse, antiantisemitismi kun ei ole kovin muodikasta. Pikemminkin suvaitsevaiston on siihen pitkin hampain pakko myöntyä, jos julkisesti kysytään. Huonosti piilotetusti tyypillinen suvakki on sekä antisemitisti että nyt kun siihen tilaisuus vihdoinkin tarjoutuu, antiantiantisemitisti.

Kumitonttu kirjoitti...

Juha, Rando löytyi Googlen sovelluskaupasta (mullahan ei siis ole aifounia).

Snowcamo, totta. Ymmärrän täysin Finlaysonin päätöksen ja olisin varmaan itse tehnyt samanlaisen päätöksen jos se olisi ollut omassa vallassani. Mutta noin yleisellä tasolla minusta olisi parempi että kuluttajat tekevät päätökset valitsemistaan jakelukanavista. Nythän joku Sodastream on joutunut suvaitsevaiston hampaisiin, vaikka se työllisti arabeja Länsirannalla. Se puuttuisi, että suomalaiset kaupat laittaisivat ne boikottiin. Ne, tai vaikkapa Jaffa-appelsiinit jne. Sitä pelkään. Antaa kuluttajan valita.

Kari kirjoitti...

Snowcamo:"Kyllähän tuo Kärkkäisen toiminta on niin vastenmielistä, että ymmärrän hyvin niitä, jotka eivät halua missään tekemisissä firman kanssa...

Eikä tuossa mistään suosion kalastelusta ole kyse, antiantisemitismi kun ei ole kovin muodikasta."


Höh. Miten niin? Kaikkihan haluavat olla antsemiittejä nykyään.
Veikkaan, että ainakin 60% vastavalitun eduskunnankin jäsenistä on antisemiittejä tai sen tukijoita. Tavalla, tai toisella. Monet jo puolueidensa ideologisen kloonaamisen takia.

Epäilen myös, että Finlaysonilla ei ole ideologisesti puhtaat jauhot pussissa. Todennäköisesti kannanoton taustalta löytyy rasismin, tai homo-, ja islamofobian vastaisuuden kaltaista vasemmistolaista ihmisoikeus-moskaa?
Tähän ihmisoikeuskäsitykseen on sisäänrakennettu antisemitismi.

Jos ei usko, niin seuratkkoon ihmisoikeusjärjestöjen toimintaa alkaen Punaisesta rististä ja jatkuen HRW:n katta AI:hin jonka entinen nimi oli Amnesty International, mutta nykyisin muuttunut ANTISEMITISM INTERNATIONAL:ksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Epäilen myös, että Finlaysonilla ei ole ideologisesti puhtaat jauhot pussissa. Todennäköisesti kannanoton taustalta löytyy rasismin, tai homo-, ja islamofobian vastaisuuden kaltaista vasemmistolaista ihmisoikeus-moskaa

Hyvin kiteytetty!

Tässä hyvä Richard Cohenin kolumni Washington Postissa:

The Nazis originated and implemented the murder of Jews. Still, they had help, less in Poland than in some other nations — France, are you paying attention? — and they were often operating in areas where Jews had already been dehumanized.

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut ovat arvelleet että Iran olisi rahoittanut Magneettimediaa tai että Magneettimedia olisi julkaissut iranilaisten kirjoituksia jotka vaan on käännetty.