maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hamas Arkadianmäellä

Uutisen mukaan Norja vuokraa vankilapaikkoja Hollannista. Ehdotan että Suomi vuokraa Venäjältä, tai jos pitää olla EU-alueelta niin Virosta.

Yleisradion uutisen mukaan Gazaa hallitseva sunnalainen Hamas ja Libanonissa vaikuttava shiialainen Hizbollah pitävät Pariisin Charlie Hebdon iskua 1oukkauksena oikealle islamille. Yle kuvailee järjestöjen olevan "islamistisia" eli poliittiseen päätöksentekoon osallistuvia. Lisäksi todetaan, että jotkut pitävät Hamasia jopa terroristijärjestönä. Sitä ei kuitenkaan viitsitä mainita, että Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua - minkäänlaista - Israelin kanssa.

On ymmärrettävää, että Hamas pyrkii tekemään hajurakoa Pariisin iskuun, jotta länsimaissa ei vedettäisi yhtäläisyysmerkkejä "islamismille" ja terrorismille. Jos länsimaissa jostain syystä puhkeaisi laajamittainen ymmärrys Israelin joutuneen terroristijärjestön jatkuvien iskujen kohteeksi ja gazalaisten jääneen panttivangeiksi omassa maassaan, niin Hamas ei saisi ymmärrystä ja tukea eikä rahaa EU:lta. Iran rahoittaa molempia terroristijärjestöjä, mutta se ei estä länsimaita neuvottelemasta Iranin talouspakotteiden päättämisestä kiitokseksi siitä, että Iran lopettaisi ydinpommin valmistamisen.

Olisi mielenkiintoista nähdä, mikä on Israeliin vihamielisesti suhtautuvan Vihreiden uransa päättävän kansanedustajan Osmo Soininvaaran reaktio, jos Iran päättäisi uhata Suomea tuhoamisella. Soininvaarahan lähti pyynnöstä mukaan vuoden 2011 vaaleihin taittamaan Helsingissä Jussi Halla-ahon nousuputkea. Putki ei taittunut ja Soininvaara tuli tukeneeksi omalta osaltaan Suomen historian huonoimman hallituksen taivalta neljän vuoden ajan. Jos Soininvaara on puoliksikaan niin älykäs kuin hänen annetaan ymmärtää olevan, Soininvaaran on täytynyt myös ymmärtää, että Halla-ahon kanta maahanmuuttajiin on ainoa järkevä. Ymmärrän täysin Soininvaaran turhautumisen ja luultavasti hän tuntee tulleensa puolueen johdon suunnalta hyväksikäytetyksi pelinappulaksi.

Toisessa uutisessaan Yle kertoo, että Egypti on julistanut Hamasin terroristijärjestöksi. Israel joutuu säännöllisesti länsimaisen vasemmistolaisen poliittisen eliitin haukkujen kohteeksi, eikä siis tarvitse ihmetellä, miksi länsimainen vasemmisto Ruotsi etunenässä imee ja houkuttelee muslimeita muuttamaan maahan vaikka tietää islamilaisen tulkinnan naisen asemasta. Kairon päätöstä sulkea rajanylityspaikat Gazaan länsimainen vasemmisto ei tuomitse, mutta luonnollisesti tuomitsee Kairon nykyiset johtajat. Länsimaissa juhlittiin maallisten hallintojen kaatumista Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa niin sanotussa arabikeväässä 2010-11.

Suomen poliittinen päätöksenteko on useista syistä johtuen halvaantunut, mutta keskeinen syy ovat tietenkin huonot poliitikot. Kun neljä vuotta sitten imatralainen Suna Kymäläinen (SDP) valittiin eduskuntaan, hänen tärkein vaatimuksensa oli venäläisten maakauppojen rajoittaminen Suomessa. Koska vaatimus liippasi liian läheltä Perussuomalaisten näkemyksiä, Kymäläinen jäi omassa puolueessaan paitsioon ja koko tavoite työnnettiin silppuriin. Sittemmin on paljastunut, että venäläisiä kiinteistöjä on ostettu strategisten laivaväylien varrelta, lentokenttien lähistöltä ja nyt uutena rajavartioasemia on myyty venäläisille. Kun Putin riehuu ja hyökkää naapurimaihin ja tapattaa vastustajiaan, ovat suomalaispoliitikot vaalien alla alkaneet nostaa esiin havaitsemiaan epäkohtia. Nyt RKP:n puolustusministeri Carl Haglund on esittänyt, että venäläisten maakauppoja pitää voida rajoittaa Suomessa.

Miten kukaan voi äänestää Haglundia, jolla on ollut kaikki mahdollisuudet vaikuttaa venäläisten maakauppojen rajoittamiseksi vuosien ajan, mutta hän ei ole sitä tehnyt ja nyt kalastelee ääniä jatkaakseen samaa pelleilyä. Poliittisten päättäjien moraalista jotain kuvaa se, että Kristillisten Päivi Räsänen väittää puolueensa äänestäjien saaneen parasta kuluttajansuojaa päättyvällä vaalikaudella. Minkälaista kuluttajansuojaa puolue on tarjonnut antaessaan tukensa neljä vuotta jatkuneelle idiotismille? Miten tyhmä voi poliittinen johtaja olla puolustellessaan yhtäkään tämän hallituksen päätöstä? Parasta kuluttajansuojaa Kristillisten äänestäjä olisi saanut oppositiossa. Nykyinen hallitus on kuin kotimainen versio Hamasille.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Haglundin kommentti kiinteistöjen pakkolunastuksesta valtiolle osoittaa kuinka ulalla tämä Harry Potterimme on.

Valtio päätti suuressa viisaudessaan yhtiöittää omistamansa kiinteistöt Senaatti-kiinteistölle.

Ko. firmalle asetettiin tulostavoitteet ja ne se saavutti perimällä poskettomia vuokria valtion kiinteistöistä. Näin ollen virastot joutuivat säästämään ja luopumaan kiinteistöistään.

Nyt näitä hölmölöisten peitonjatku-metodilla hylättyjä kiinteistöjä on sitten myyty alennushintaan etenkin venäläisille.

Tietysti ne lunastetaan täydestä hinnasta takaisin valtiolle joka sitten joutuu jälleenmyymään ne kun Senaatti kiskoo niistä aivan poskettomia vuokria...

Minä varoitin 1990-luvulla kuinka tässä käy. PE:n everstiluutnantti tuli varuskuntaan ja kehui tulevaa järjestelmää maasta taivaisiin. Keskeytin puheen kysymällä, että omistaako herra evltn mahdollisesti esim. omakotitalon? Hän vastasi myönteisesti, jolloin kerroin ottavani mieluusti ko. kiinteistön haltuuni ja hoitavani siitä aiheutuvat juoksevat kulut, jotka tosin perin häneltä vuokrana.

Normaalisestihan ihminen myy talonsa ja halutessaan jatkaa siinä asumista maksamalla vuokraa uudelle omistajalle. Mutta harva lahjoittaa talonsa ja sen päälle vielä maksaa vuokraa siitä.

Sain käskyn olla hiljaa.

-Tvälups-

Kumitonttu kirjoitti...

Näinhän tämä on. Turussa aluehallintokeskus kikkaili valtion tehostamispäätöksen kanssa ovelasti. Kun tehostamispäätöksessä yhtä työntekijää kohtaan varattu neliömäärä laski, niin virasto erotti neuvotteluhuoneet omaksi tilakseen ja sitten vuokrasi niitä Senaatti-kiinteistöltä takaisin. Kovempaan hintaan tietty, mutta tehostumista tuli paperilla.

Helsingissä Fingridin toimitalon jakaa DNA, ja ainakin virallisten tietojen mukaan samankokoiseen tilaan DNA on mahduttanut melkein kaksi kertaa enemmän työntekijöitä.

Voi tätä hulluutta.

Kari kirjoitti...

Tuomioja kävi YYA-matkalla Teheranissa. Ehkäpä vankila vuokraustakin on mietitty ajatellen näitä ISISistä palaavia langenneita. Saisivat vielä oman kulttuurin täysihoitoa halal-SPA:ssa.

Tiedän kaverini kokemuksesta, että Iranilaisella vankilalla on ryhdistävä vaikutus kansalaiseen. Itsekin olen vieraillut siellä sydän pamppaillen.

Hamasilla ja ISISillä ei juurikaan ole eroa. Kumpikin ovat lähtöisin pitkälti samasta liikkeestä ja Ideologiakin on lähes täysin sama. IS on maailman rikkain terroristijärjestö ja Hamas maailman toiseksi rikkain, kiitos Ylenkin hyödyllisten idioottien, kuten Lenin heitä nimitti.

En ihmettele, että YLE kannattaa Hamasia, sillä sitä lähellä oleva kommunistinen uskonto väitti olevansa poliittinen liike ja islamilainen poliittinen liike taas väittää olevansa uskonto. Vähemmästäkin menee päät sekaisin.


Charlie Hebdon iskut saivat laajaa kannatusta kummassakin liikkeessä.

Aika vastenmielistä tuo YLE:n päin naamaa valehtelu.

Kaikki puolueet pakottavat meidät vielä maksamaan siitä, että pyöritämme itsemme vastaista YLE:n vihapuhe- ja valegeneraattoria.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin joo. Ei muuta kuin Sauda-Arabiaan suorittamaan vankilareissu palaaville ISIS-taistelijoille. Siellä on varmasti hyvä olla.

Ylen toiminta on pöyristyttävää röyhkeydessään. Täytyy toivoa että Suomi voittaa Euroviisut niin ehkä ne joutuvat tinkimään toimittajien määrästä viisukustannusten takia.