torstai 5. maaliskuuta 2015

Arabit antavat tunnustusta Israelille

Yleisradio tuttuun tyyliinsä kommentoi Israelin pääministeri Netanyahun puhetta Yhdysvaltain kongressissa pitäen sitä hyökkäyksenä islamiin myönteisesti suhtautuvaa presidentti Obamaa vastaan. Kuvaavaa on, että Obama ilmoitti ettei edes kuunnellut puhetta - miksipä olisi. Kyseessähän on oma liittolainen, joten Obama tyytyi toteamaan ettei puheessa kuitenkaan ollut mitään uutta. Tätä miestä Suomessakin monet arbuusit Soininvaaran johdolla kannattivat presidentiksi Amerikkaan.

Arabimaista tulee parempaa analysointia puheen osalta, koska he näkevät asian sisältä päin toisin kuin länsimainen vasemmistomedia. Al Arabiya Englishin vaikutusvaltainen päätoimittaja Faisal J. Abbas kirjoitti:
Presidentti Obama, kuunnelkaa mitä Netanyahu puhuu Iranista

Lyhyesti sanottuna, Netanyahu onnistui kuvailemaan tarkasti Iranin ydinaseohjelman luoman selkeän ja todellinen uhan paitsi Israelille itselleen myös muille Yhdysvaltain liittolaisille Lähi-idässä.
The saudi Daily Al-Jazirah kutsui Obamaa Yhdysvaltain historian huonoimmaksi presidentiksi. Lehden mukaan Netanyahu ei puhu pelkästään Israelin vaan kaikkien alueen maiden turvallisuuden puolesta.

H/T Tundratabloids

3 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Itse seurasin median käyttäytymistä koko ihmiskunnalle tärkeän Iran-asian uutisoinnissa.

YlE ja muu suomalainen media pyrki vaikenemaan maailman ykkösuutisen ja julkaisivat pääuutisinaan jotan tyypillistä julkkis-hömppää tai urheilua! muutamia YLE:n kirjoituksen kaltaisia vähättely-, tai vihakirjoituksiakin löytyi, koska ei suomalainenkaan media voinut maailman ykkösuutisesta kokonaan vaietakaan.

Ulkomailla lähempänä puuronsilmää missä asiaa ei voitu painaa villaisella big brother hömpällä, niin kuin täällä uutisperiferiassa, turvauduttiin valehteluun ja panetteluun ala Guardian, New York Times ja BBC.

Mieleen tulee väkisin lapsuuden limbokilpailut, missä rimaa laskettiin kunnes voittaja löytyi.

Voiko enää alemmas mediakaan mennä? Kyllä varmaan voi, sillä onhan Obamakin voinut koko tupla kautensa ajan alittaa villeimmätkin odotuksemme.

Vasarahammer kirjoitti...

Obaman hallintoa myös pidetään ns. maltillisissa arabimaissa islamistien liittolaisena sekä vastuullisena arabikevääksi kutsutusta tapahtumasarjasta.

Kari kirjoitti...

Ihmeellinen kannatus tuolla maltillisella kokoomuksella arabimaissa ja Iranissa, kun minkä vaan median, tai Wikin avaa, niin aina nimen edessä on "Moderate".

Nytkin googlasin Iranin mahd. tulevan uuden johtajan Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudin tietoja, niin eikös vaan Wikin otsikossa lukenut, että hän on moderaatti. Onneksi. Mitäköhän tästä tulisi, jos he olisivat vaikka äärikansallisia äärimuslimeja?

BTW: Nobel komitea antoi potkut Obaman rauhanpalkinnon runnoneelle ja Oslo:n sopimuksen arkkitehdille AP:n (Sosdem) Jaglandille.

Nyt hän itkee VG:ssä(varmaan Netanyahusta johtuen) maailman vääryyttä, koska se ei tajua, että maailmalla(Israelilla) on tarjota vain sotaa, mutta hänellä ja Obamalla maailmanrauhaa Iranin sopimuksen kautta. Rauhan talo, Dar es Salaam on Iraninkin päämäärä.

Vetääköhän sosialidemokratia hieman yksinkertaisia puoleensa, vai tekeekö ideologia kannattajistaan sellaisia?
Luulisin, että tämä viimemainittu.