perjantai 27. maaliskuuta 2015

Eduskuntavaaliehdokkaani

Hernekeittopäivä.

Pitihän se tietenkin mennä kokeilemaan tämäkin vaalikone, ja listalle pääsivät seuraavat ehdokkaat. He eivät ole tässä järjestyksessä ja välistä olen tiputtanut joitain pois, joita en kuitenkaan voisi tukea siitä syystä, että he en tiedä heistä mitään (kuten Juha Simonen tai Martti Munne). Tai sitten mielikuvani heistä on huono, kuten Peter Fryckman tai Jussi Niinistö. Niin tai näin, hyviä ehdokkaita on tarjolla:

1. James Hirvisaari (ainoana yli 80% samankaltaisuus kanssani). Merkittävin ero on siinä, että James kannattaa sote-palveluiden tuottamista julkisen sektorin voimin kun taas itse suosin raha seuraa potilasta -periaatetta.

2. Jari Leino. Joitain eroja on, mutta kun Leino ei mielipiteitään perustele, niin ei tästä sen enempää.

9. Simon Elo. Ainoa merkittävä ero on siinä, että Elon mielestä virkamiehillä pitäisi rohkeammin puuttua perheen sisäisiin asioihin (lasten edun nimissä). Ymmärrän näkemyksen, mutta olen eri mieltä.

17. Jiri Keronen. Ainoa millään tavalla oleellinen ero oli, että onko Suomella varaa nykyisen laajuisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Siinäkin olemme selvästi samaa mieltä että on (vastasin vaalikoneeseen että ei). Kysymykset voi ymmärtää monilla tavoilla, ja minä ymmärsin kysymyksen siten, että onko sote-palvelut tuotettava verovaroin, johon tarkoitin vastata "ei".

18. Arto Luukkanen. Joissain asioissa olemme hiukan eri mieltä, mutta Luukkasen perustelu ovat yhtä hyviä kuin omatkin mielipiteeni.

27. Petri Kaivanto. Petrin kanssa vastaukset ovat usein aivan erilaisia, mutta luettuani hänen kommenttinsa, huomaan olevamme samaa mieltä.

30. Pauli Vahtera. Talouspolitiikassa olemme samaa mieltä eivätkä erot muissakaan kysymyksissä ole suuria. Siksi ihmettelen että Vahtera tippui näin alas vaalikoneessa.

43. Timo Soini. Talouspolitiikassa Soini on huomattavan vasemmalla, mutta muissa asioissa olemme samoilla linjoilla.

Kuka tahansa näistä olisi mielestäni pätevä edustamaan minua eduskunnassa. Joku heistä ehkä korruptoituisi, joku ehkä kääntäisi takkinsa.

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Ihmettelen vain sitä, että Oulusta asti tungetaan Uudenmaan vaalipiiriin. Saako ehdokas itse valita vaalipiirinsä?

Unknown kirjoitti...

Ongelmana jokaisessa vaalikoneessa ovat johdattelevat tai muuten väärään johtopäätökseen johtavat kysymykset kuten tuossa YLEN yrityksessä esimerkisksi juuri "Suomella ei ole varaa nykyisen laajuisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin". Voit olla joko samaa mieltä tai eri mieltä. Mutta mitä tarkoittaa kysymyksen "Suomi"? Onko kysymyksen oletusarvona, attä "nykyisen laajuiset" palvelut tuotetaan tällä hetkellä tehokkaimmalla mahdollisella tavalla? Sisältyykö kysymykseen mahdollisuus siitä, että ihmiset (Suomi??) voisivat itse valita haluamansa terveyspalveluiden laajuuden vakuutusten kautta, kuten esim. Sveitsissä?

Ja tämä. " Valtion pitää velvoittaa kunnat ottamaan tasapuolisesti kiintiöpakolaisia."

Vastaatko kyllä vai ei, kun olet sitä mieltä, että koko järjestelmä tulisi lakkauttaa?

Tuo YLEn vaalikone on itseasiassa lähtökohdiltaan aivan yltiöfascistinen. Tein sen nyt samalla ja tuli Teemu Lahtinen, James Hirvisaari ja Elina Lepomäki

Otettakoon tämä harjoitus perjantaikevennyksenä ja sirkushuvina.

Kumitonttu kirjoitti...

Sanna, saa valita. Moni pääehdokas laitetaan kilpailemaan Helsingissä ja Uudellamaalla, jolloin ehdokas ei tosiasiassa aja äänestäjiensä vaan Puolueensa etua.

Pörri, ihan samaa mieltä. Kysymysten epätarkkuus on uskoakseni tahatonta ja kuvastaa ainoastaan Ylen politiikan toimittajien tasoa.

Juha kirjoitti...

Kiitos Kumis, minulla oli hetken aikaa hauskaa tuon vaalikoneen kanssa. En tiedä, miksi kokeilin, tai milloin olisin viimeksi vastaavaa kokeillut.

Tuloksissa on joitakin mielenkiintoisuuksia. Kaikki epäsopivimmat ehdokkaani ovat:

* SDP:stä
* naisia
* 56-59 vuotiaita
* kuvissa kuin toistensa kopioita

Sopivin ehdokas on 71% samaa mieltä, puolueensa 42% ja kyseinen puolue on... rummunpäristyksiä... Its.(ari)!! WTF!!!!11one1!

Muuten kärkikolmikkoa ei yhdistä yhtään mikään.

Surullista tietysti on, että arkikokemukseni mukaan oman ehdokkaansa etsiminen ja sitten muna ojossa äänestäminen nimenomaan tällaisten vaalikoneiden avulla on erittäin suosittua.

Jotkut ehdokkaat vaan tajuavat homman juonen osaavat optimoinnin paremmin kuin toiset.

Kumitonttu kirjoitti...

Juha, itse kokeilin tätä vaalikonetta, koska se on varmasti tehty suurin rahallisin panostuksin ja voimavaroja säästämättä. Salaliittoteoreetikko voisi epäillä, että juuri siksi se antaa niin hullunkurisia vastauksia, mutta todellisuudessa veikkaan syyksi sitä, että he eivät ymmärrä poliittisten ideologioiden taustoja. sen takia kysymykset ovat yhtä absurdeja kuin niistä vedetyt vastauksetkin.

Itse en huomannut katsoa epäsovimpia ollenkaan, mutta veikkaan että siihen porukkaan kuuluu 95% ehdokkaista puoleesta riippumatta.

Itse törmäsin tuohon Itsenäisyyspuolueeseen viime vaalien alla ruokakaupan pihalla. Puolueen ehdokkaat olivat eläkeläisiä, mikä nyt ei sinänsä ole paha asia jos kokemusta on karttunut matkan varrella mukaan. Pintapuolisesti huomasin olevani keskeisistä asioista heidän kanssaan samaa mieltä, mutta sitten siellä oli niin järjetöntä huttua joukossa alkaen jostain silmälasien Kela-korvausten korottamisesta, että totesin dementian iskeneen joko minuun tai heihin.

Mutta kyllä ehdottomasti, tämä on perjantaihuumorina otettava. Onhan se säälittävää, että tämän perusteella ihmiset kävelevät äänestämään.