maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ranskalaiset natsit

Ylen penaali Annastiina Heikkilä uutisoi Ranskan vaaleista otsikolla "Ranskan äärioikeisto sai taas historiallisen äänisaaliin". Ottaen huomioon, että Yle ainoana suomalaisena mediatalona ei joudu pohtimaan rahoitustaan, niin sillä pitäisi olla resurssit palkata korkeatasoisia asiansa osaavia toimittajia. Paskan marjat, Heikkilän uutisointi muistuttaa pohjois-korealaista propagandaa, jossa tärkeintä on toisto.

Ranskan taloudellinen tilanne johtaa parissa vuodessa euroeroon, koska Ranska ei kykene samaan valuuttaunioniin Saksan kanssa. Marine Le Penin johtama Kansallinen rintama taitaa olla ainoa ranskalaispuolue, joka tämän tunnustaa. Samoin on hienoa, että Annastiina tunnustaa uutisoivansa vasemmistolaisten tuttaviensa mielipiteitä. Heikkilä korostaa kunnon kommunistiagitaattorin tavoin, että puolueiden ei tarvitse kuunnella äänestäjien toiveita vaan manipuloida äänestäjien mielipiteitä (Nyt se on virallista 22.3.2015). Suorastaan koomista on se, että suurena rauhanprojektina mainostettu EU on kääntänyt joka neljännen ranskalaisen uusnatsiksi. Uskooko Annastiina siihen itsekään?

Annastiinan vasemmistolainen kaveri on valmis äänestämään mieluummin oikeistolaista Sarkozya, mikä erehdyttävästi muistuttaa Suomen tilannetta kesällä 2011. Silloin koko poliittinen vasemmisto perusti yhteishallituksen, jotta se saisi neljä lisävuotta aikaa manipuloida kansalaisten mielipidettä. Media avoimesti uhosi, että Jytky on protesti, josta katoaa ilmat pihalle yhdessä vaalikaudessa. Puhuttiin, että kun poliitikko pääsee ministeri-Audin takapenkille kantamaan vastuuta, puolueen tavoitteista tulee salonkikelpoisia.

Terttu Utriainen toteaa saman toisin sanoin:
Mutta yksilön arvostus ei kriminaalipolitiikassa edelleenkään näy. Meillä on ollut vallassa ihmiset jotka eivät ole halunneet muuttaa asioita. Yleisen oikeustajun ei ole annettu vaikuttaa siihen
Suomi sai kuuden puolueen sosialistihallitukselta surkean jäämistön. Mikä hulluinta, puolueiden tavoitteet eivät olleet keskenään ristiriitaisia. Lähinnä kiisteltiin yksittäisten puolueiden läänityksistä alkaen Laura Rädyn ja Lasse Männistön tuolileikeistä ja Kevan Marja Ailuksen avo-bemariin. Vihreiden korruptio ei ole jäänyt yhtään huonommaksi, mistä parhaimpana esimerkkinä laittomasti maassa oleville suunniteltu terveydenhoitopaketti. Kari Rajamäki entisenä sisäministerinä ymmärsi lain puutteet ja esti sen läpimenon. Jos olen ymmärtänyt oikein, torpatun lain suuri puute oli lääkäriltä viety oikeus ilmoittaa laittomasta maahanmuuttajasta poliisille tai rajavartiolaitokselle. Hoitoahan tämä ryhmä saa jo nyt, mutta tällä hetkellä laittomasti maassa olevan potilaan hakeutuessa hoitoon, hänestä voidaan tehdä ilmoitus. Jos joku tietää yksityiskohdat tältä osin minua paremmin, niin kommenteissa on tilaa antaa palautetta.

1 kommentti:

Oinomaos kirjoitti...

Helena Petäistön yhdessä lauseessa on enemmän substanssia kuin Annastiinan tähänastisissa avautumisissa yhteensä.

Laittomasti Suomessa olevien ns. "paperittomien" tilanteesta kertoo esimerkiksi tämä YLE:n uutinen.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet muistuttaa, että säästöt eivät saa heikentää potilaiden oikeuksia ymmärtää heitä koskevia hoitotoimenpiteitä.

Aiheeseen liittyy myös tämä Pravdan uutinen.

Helsingin kaupunginvaltuusto on juuri päättänyt, että sosiaali- ja terveysviraston on pohdittava uudelleen käytäntöjä, joilla he hoitavat ulkomaalaisia asiakkaita.

Niukasti, äänin 40–39, syntynyt päätös tarkoittaa todennäköisesti sitä, ettei sosiaali- ja terveysvirasto voi enää jatkossa vaatia työntekijöitään kysymään ulkomaalaisilta asiakkailta oleskelulupaa.

"Tämä on tärkeä viesti valtuustolta sen suhteen, että Helsinki suhtautuu vakavasti vähemmistövaltuutetun aiempaan ratkaisuun. On myös kyse siitä, miten profiloidumme ulospäin eli, että Helsinkiä kiinnostavat ihmisoikeudet", Honkasalo sanoi päätöksen jälkeen.


Helsinki sooloilee tässäkin asiassa, mutta onneksi Hell-sinki ei ole koko Suomi. Vielä.