sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Monikulttuurinen ruotsalaiskoulu

Yleisradion uutisesta saa pyhäpäivän parhaat röhönaurut:
Ruotsin Malmössä sijaitseva peruskoulun yläaste on jouduttu sulkemaan toistaiseksi joidenkin oppilaiden käytöksen vuoksi. Opettajien mukaan tietyt oppilaat nostattavat niin suurta levottomuutta, ettei tilanne ole enää henkilökunnan hallinnassa.

Tilanne Rosengårdin lähiössä sijaitsevassa koulussa heikkeni sen jälkeen, kun toimintansa lopettaneen toisen koulun oppilaat siirrettiin sinne.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

3 kommenttia:

Jaassu kirjoitti...

Juuh, ja sitten kun nuo ongelmia aiheuttavat monikultturiset oppilaat siirretään seuraavaan kouluun niin joudutaankohan sekin sulkemaan ja niin edelleen.

Just tuumailin rähmispossun puolella, että mikä mahtaisi olla ruottalaisten ratkaisu tuohon ongelmaan ja tuli mieleeni että olisi aika humoristista jos päätyisivät siirtämään nuo monikultttuuriset ongelmaryhmät eri kouluihin. Tavallaan tunnustaisivat se että erilaiset kulttuurit eivät kykene elämään yhdessä rauhanomaisesti edes koulumaailmassa.

Kumitonttu kirjoitti...

Itse yritin seurailla Yle Teemalta tänään kolmiosaista ruotsalaisdokumenttia feminismistä. Siinä joku australialainen tv-ryhmä tuli tekemään juttus Ruotsin sukupuolettomista päiväkodeista. Joku ryhmän jäsenistä totesi päiväkodin johtajattaralle että ranskalaiset pitävät ruotsalaisia tärähtäneinä.

Jaassu kirjoitti...

Jaa-a, melkeimpä kaikki taitavat pitää ruotsalaisia tärähtäneinä, poikkeuksena lähinnä sosialistipuolueet.