keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Berliinin muuri

Aamun epistola meni uusiksi kun silmiini osui tällainen (ei uutinen vaan) tiedotus Puolueelta:
Ulkomaille pysyvästi muuttava suomalainen joutuu tulevaisuudessa maksamaan "jäähyväisveron", jos uusi eduskunta innostuu verottajan ehdotuksesta ja säätää tätä koskevan lain.
Tämä tuo mieleen tietenkin Berliinin muurin lisäksi koko rautaesiripun. Entisen Itä-Saksan toiseksi suurin vientituote on omien kansalaistensa myyminen länteen. Itä-Saksassa oli postimyyntiluettelo, josta läntinen sukulainen saattoi ostaa rajan taa jääneelle perheelleen tavaroita hedelmistä omakotitaloihin asti. Neuvostoliitto teki kauppaa tunnetuilla toisinajattelijoillaan ja Kuuba laski maanpakoon kovan luokan ammattirikollisia floridalaisten riesaksi vaatien muilta rahaa.

Neuvostoliitosta pääsi pois samaan tapaan kuin Itä-Saksasta - länsisukulaisten ostamana. Silti rajalla lähtijöiden omaisuus verotettiin valtiolle, joten arvottomia tavaroita lukuun ottamatta pakenijat lähtivät keppikerjäläisinä maasta. Massachusettslainen poliitikko James Curley kannattajineen korosti poliittisille vastustajilleen, että mikäli näiden oli paha olla Bostonissa, heidän on parempi muuttaa pois. Samalla tavalla natsi-Saksa yritti häätää juutalaisia pois alueeltaan kunnes kääntyi yksinkertaisesti tuhoamaan heidät. Luonnollisesti ensin takavarikoitiin omaisuus ja sen jälkeen laitettiin pakkotyöhön, koska vain työnteolla he voivat vapautua synnistään eli siitä, että eivät kuulu Saksan kansaan vaan edustavat verenimijöitä.

Suomalaisen yhteiskunnan suurin ongelma on virkakunta, joka ei ymmärrä olevansa kansan palvelijoita. Mietin että miten jumalattoman tyhmä täytyy ihmisen olla, että hän ihan tosissaan alkaa suunnitella maastamuuttoveroa ymmärtämättä, että sellainen yhteiskunta jonka vetovoima vauraisiin kansalaisiin perustuu pakolla pitämiseen on sairas.

12 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Sosialistinen lainsäätäjä, vasemmistolainen oikeuslaitos ja poliittisesti korrekti poliisi. Soppa alkaakin olla melko valmistata.


Mitä muuta ajattelunsa poliittiselle eliitille ulkoistanut äänestäjä voisi paratiisiltaan odottaakaan?

Oinomaos kirjoitti...

Verottajalle pitää antaa valtuudet puuttua tarkemmin harmaaseen talouteen, RKP:n ja Sekoomuksen vastustuksesta huolimatta.

Olen pitkään ihmetellyt sitä, että joku Taka-Hikiän Urheiluveikot ry. joka on vuosikymmeniä pyörittänyt paikkakunnan ainutta tanssilavaa ja muutenkin osoittanut olevansa aidosti yleishyödyllinen, ei nautikaan verovapaudesta. Toisenlaista kohtelua nauttivat RKP:n hallinnoimat ökyrikkaat säätiöt, jotka tuosta vaan voivat mm. järjestää vähän kahvirahaa puolueen köyhille. Wallin tienasi reilut sata tuhatta, verovapaasti, mitä pidän pöyristyttävänä ahneutena. No, kun tietää että taustalla hääri kukapa muukaan kuin Toffo, niin pikkuhilujahan tommonen reilu satku on.

Muuten, tuo verottajan esitys on kaikkiaan 27-sivuinen. Pitää lukaista se läpi, jos sen vaan jostain helposti löytää. Olen varma, että siinä on paljon muutakin kuin "kateusvero osa n."

White Flight kiihtyy Suomessakin, mutta muuttaminen jonnekin Ruotsiin on hyppäämistä ojasta allikkoon. Omalta osaltani olen päättänyt pysyä täällä niin kauan kuin henki pihisee. Mieluummin heitän tai heitätän täältä pois tietyn epäsosiaalisen aineksen kuin väistän milliäkään.

Unknown kirjoitti...

Niin, no. Pessimisti ei pety, sanotaan.

Pauli Vahteran edellisen blogin (http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/) perusteella Burundi voisi olla ihan hyvä paikka ellää ja assuu.

Sori, etten ehtinyt kaivaa linkinteko-oheita tähän hätään.

Muuten. Olitte oikeassa äänestykseen liittyen. En tiedä, mikä naiviuskohtaus minuun meni... Mutta ehkä silti kannattaa äänestää. Käytännössä on lähes sama ketä. Puolue on kuitenkin vallassa. Lisäksi kannustan veronkiertoon ja tukien nostoon niin paljon kuin mahdollista. Asiat voivat muuttua paremmiksi vasta kun ne ovat ensin olleet paljon huonommin, ts. fascistinen yhtieskunta on romahtanut. Romahdusta edesauttaa pikkuisen oikean henkilön äänestäminen valtaan.

Alunoperin olin ajatellut äänestää Teemu Lahtista, kuten viimeksikin, mutta nyt täytynee katsoa vihreiden listat läpi.

Kumitonttu kirjoitti...

Pikkutonttuna aina mietin, millaista olisi asua Neuvostoliitossa. Nyt tiedän. Helppoahan tämä on jos ei vastusta poliittista menoa ja tykkää lorvailla.

Kumitonttu kirjoitti...

Ai vittu Pörri... Tuo oli hyvä. Tässä muuten joutuu vakavasti miettimään jonkun kommarin äänestämistä, jos se todellakin nopeuttaisi romahdusta.

Minusta Johanna Sumuvuori on juuri niin täydellinen idiootti kuin voi olla nopeuttamaan tätä romahdusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jos me eläisimme jonkunlaisessa reaalimaailmassa, niin poliitikot varmaankin miettisivät, että mihinkähän niitä verorahoja oikein käytetään, kun täältä pitää karkuun lähteä. On jotenkin kuvaavaa, että meikäläisen kaltainen entinen kommari tuntee sympatiaa Karl Fazeria kohtaan.

Eikö yksinkertaisinta olisi yleensäkin jo se ennen todettu verotussuunnitelma:

1. Paljonko teillä on rahaa?

2. Mistä voimme hakea sen?

3. Voisitteko kuitenkin tuoda ne rahanne suoraan konttorille, ettei tarvitsee laskuttaa teiltä veronkerääjän bensoja?

MInä ymmärrän verotuksen. Jopa korkeankin. Mutta silloin ihmisillä pitäisi olla jonkunlainen mahdollisuus vaikuttaa, että verotus todella tapahtuu kansalaisten parhaaksi. Ei poliittisten utopioitten ylläpitämiseksi.

Unknown kirjoitti...

Ykä, jopa aviomiehen ja -vaimon näkemykset siitä, mikä heille on parhaaksi, poikkeavat useimmiten toisistaan. Samoin parhaiden kavereiden. Kansa koostuu yksilöistä.

Ei ole mielekästä kuvitella, että puolustusvoimia lukuunottamatta, MIHINKÄÄN tarkoitukseen työnnetyt verorahat koituvat kansan, s.o. jokaisen yksilön parhaaksi. Ellei yksilöitä sitten kielletä itse määrittelemästä, mikä heille on parasta tai mitä he tarvitsevat / tahtovat.

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, tuo on on hyvä tapa kerätä verot, paitsi on siinäkin yksi heikkous: hallintoalamainen voi valehdella. Niinpä jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: joko estetään kaiken varallisuuden kerryttäminen tai rangaistaan kollektiivisesti kuten Saksan miehitysalueilla. Kun yksi oma menetettiin, torilla järjestettiin joukkoteloitus kymmenelle paikalliselle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pörri ja Kumis: joo, tiedän että tuo osa kommentistani on puhdasta toiveajattelua, eikä sillä ole mahdollisuutta toteutua. Tällaisia vaan pyörii mielessä, kun katsoo, sitä, mitä valtio pitää verokertymän ykkösprioriteettina. Muusta voidaan leikata, mutta humanitaarinen maahanmuutto, maahanmuuttoteollinen kompleksi ja täysin hukkaan heitetty kehitysapu ovat pyhiä ja koskemattomia. Ne kaikki ovat asioita, jotka ovat sitä verokakkua kerääviltä suomalaisilta pois. Heille täysin hyödyttömiä. Tuppaa vaan kyrpimään aika ajoin. Nykyisin aina yhä enemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Plus sitten unohtui tuosta vielä järkyttävän kokoiseksi turvotettu julkishallinto ja nimenomaan sen suorittavan tahon ulkopuolella toimiva hallintoporras.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ehdotan ratkaisuksi maahanmuuton lisäämistä.

Tikkablog kirjoitti...

Onhan tuo ehdotukseni jopa kyöstiltä ihan käsittämätön. Mutta kuten jätkät edellä toteaa, loppuu tämä touhu vasta totaalisen romahduksen kautta, ei yhtään sitä ennen.
Verotus on ryöstöä.
Mitä nopeammin se perikato tulee, sitä parempi.
Toinen mikä auttaa, mitä itse aina jaksan peräänkuuluttaa, on, että nämä verokyöstit ja muut holhouskyllikit astuvat virastoista omilla nimillään ja naamoillaan esille kertomaan sairaita ajatuksiaan.
Tulisivat edes kerran vuodessa vilkuttelemaan
jostain paikalliselta Kremlin muurilta.... ei oo näkyny.