lauantai 28. maaliskuuta 2015

Vuoden poliittiset blogit

Jussi Niinistö ja Osmo Soininvaara ovat molemmat blogeissaan kehuneet olevansa suomalaisen poliittisen blogosfäärin arvostetuimmat kirjoittajat. Cisionin lista on täällä. Olen toki molempien blogistien aikaansaannoksia seuraillut, eivätkä ne minusta mitään kaksisia ole olleet. Erkki Tuomiojan oksennukset omassa blogissaan eivät mielestäni häviä voittajien vastaaville, mutta ilmeisesti Cision onkin painottanut erityisesti blogien näkyvyyttä. Siis lukijoiden ja linkitysten määrää. Kirjoitin pari vuotta sitten (Likainen tilasto 19.11.2012) Uglystatin sivustosta. Nyt tarvitsen itseäni parempien tietokonenörttien apua voidakseni viimeistellä tämän bloggauksen.

Tuossa edellä linkittämässäni kirjoituksessa totesin, että Hesarin otettua maksumuurinsa käyttöön, sen nettisivujen lukijamäärät ovat romahtaneet: muuria edeltävä 357.000 päivittäinen lukijamäärä oli laskenut muutamassa kuukaudessa 282.000 tuhanteen. Nyt tilasto näytti enää 200.381 lukijaa päivässä. Soininvaaran lukijamäärä on tippunut samassa ajassa 780 lukijasta 505:een. Hauska nyanssi, että samalla tulee nähneeksi Soininvaaran tarkan kotiosoitteen ja puhelinnumeron :)

Timo Soinin blogilla on 57 lukijaa ja Li Anderssonilla 30. Australiaan rekisteröidyllä Rähmispossulla on 284 lukijaa ja Mitävittua-lehdellä 440. Oman blogini Flag Counter antaa lukijamääräksi kolmisen sataa, ja Bloggerin oma tilasto näyttää sivuja katseltavan tätä nykyä noin 1.300 päivävauhtia. Siinä toki mukana ovat saman lukijan useat vierailukerrat, joten lukijoiden määrä on enintään kolmasosa siitä.

Eli arvon tietokonenörtit ja muut asiantuntijat: miten noita tilastoja oikein tulee tulkita? Ovatko Uglystatin tilastot ovat luotettavia? Onko tosiaan niin, että Uglystatin tilasto antaa oikean suuruusluokan Soininvaaran lukijamääristä? Mikä on oma arvionne ihan näppituntumalta, voiko tuo viitisensataa pitää paikkansa?

11 kommenttia:

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tämä nyt on blokien aatelia. Joskus päissään kommentoin puutaheinää, mutta reisussa rähjääntyy.

Nuo numerot on ihan miten sattuu. Eikö ne laske hit:ä. Ei se tarkoita, jos selaa sivulle, että lukee. En nuita laskureita ottasi tosissa.

Esmerkiksi, luen tätä blokia kotoa käsin ja töistä: 2 hit:ä. Vaimo lukee kotona....

Hmmm... 2 hit:ä ja 2... Todistin juuri teorian vääräksi.

Anyway, aika pieniä nuo numerot, mutta tämä on blokien aatelia. Ei kirjoittaja mikään tyhmä jätkä ole. Mutta kun suomeksi, yleisö on pieni ja maaseudun keskustalaiset lukee vain 4H sivuja.

Kumitonttu kirjoitti...

Jees poks holireit... Mutta mikä on se luku Soininvaaran blogissa?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Kuka Soininvaara?

Njet onimaj.

"Timo Soinin blogilla on 57 lukijaa"

=> Suomessa on todistettavasta 57 hullua tai sitten sama hullu selaa Soininvaaran blokeja eri I (iso I)nternet osoitteesta.

57 - on minun mielestä positiivinen luku.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jotenkin vaikuttaa pieneltä tuo Soininvaaran ja varsinkin Soinin lukema. Meinaan, Site Meterin mukaan oman blogini keskimääräinen päivittäinen lukijamäärä on 729 ja päivittäisiä sivunnäyttöjä on 1.068. Eli tämän mukaan pesen Soininvaaran kevyesti vaikka Soininvaara on tunnettu poliittinen vaikuttaja ja minä taas nimimerkillä kirjoittava nobody Huitsinnevadasta.

Mitenkä sinä muuten sait tuon Uglystatin pelaamaan? Minä kokeilin, mutta eihän se minulla onnistunut.

buuri johannesbuurista kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
buuri johannesbuurista kirjoitti...

Miksi?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

No hyvä on hyvä on. Tämä on kyllä toinen kerta sensuroidaan, ensikerralla en anna periksi.

Kari kirjoitti...

Web analytics - Wikipedia

Igor kirjoitti...

Eikös tuo maaginen luku 57 ole otettu Heinzin ketchuppipurnukan etiketistä ;)

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kun kurkistin Cisionin sivuille, erityisesti sitä keitä blogisteja oli listassa, mieleeni nousi ajatus siitä, että jokaisella paikalla tuolla listalla on ollut hintalappu. Mikäänhän ei ole ilmaista, kaikkein vähimmin sijoitus tuollaisella listalla, jonka totuussisältöä on mahdoton varmistaa. Ainakin listan tuottaja selvästikin on markkinointikonsulttiyriys, mikä antaa viitettä homman luonteesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Veikkaanpa että Vihreät käyttäisivät Cisionia jos Soininvaara saisi päättää. Mielestäni tuo mainostaa Cisionin palveluita pikemminkin kuin mitään muuta. Kuka on kuullut mitään Cisionista ennen tätä? Ehkä vuosi sitten, kun he julkaisivat edellisen raporttinsa.

Tuo on ihan mielenkiintoinen maailmansa tuo nettiliikenteen tutkiminen, vaikka noin markkinoinnin kannalta se on mielestäni ehkä hivenen sellaista hifistelyä enemmän kuin raakaa kaupan edistämistä. Tulevaisuus on toki digitalisoinnin ja nykyisille parikymppisille tuo on ihan normiarkea. Kaltaisilleni vanhan liiton jäärille tuo nyt on vain yksi työkalu muiden joukossa.

Toki huomion saaminen on kiven ja kannon takana, ja tuollaiset Cisionit elävät näistä.