perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kokoomuksen Dorian Gray

Iltalehden uutisen mukaan VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen eroaa SDP:n jäsenyydestä ja ryhtyy sisarpuolue Kokoomuksen ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Olen aiemminkin kirjoittanut Vartiaisesta mm täällä (Juhana Vartiainen ja viides kolonna 17.12.2012) ja pidän häntä täysverisenä klassisena fascistina eli korporaatioiden puolestapuhujana. Tämän päivän puoluepolitiikalle kuvaavaa on, että oppositiopuolueet ilmoittavat kantavansa osavastuun siitä, että hallituksen esitys sote-uudistuksesta ei mennyt läpi! Vartiainen on ollut SDP:n talouspoliittisen työryhmän jäsen vuodesta 1992, ja niillä meriiteillä hypätään Sekoomuksen huipulle:
– Muissa Pohjoismaissa ja erityisesti Ruotsissa ja Norjassa väestön ikääntymisen ryhdyttiin varautumaan jo paljon aikaisemmin. Vapautettiin maahanmuutto kaikkialta maailmasta.

(Kaavio yllä Risto Mutasen blogista). Ja päivän toisessa uutisessa kerrotaan, että Jyrki Katainen otti avustajakseen 30-vuotiaan Aura Sallan. Salla kertoo haluavansa poliitikoksi ja syykin on selvillä:
- Kiinnostuin politiikasta jo 15-vuotiaana luettuani Karl Marxin Pääoman ensimmäisen osan. Hyvä kirja, kaikkien kannattaisi lukea.
Se kuulemma innoitti liittymään Kokoomusnuoriin, mutta itsekin Pääoman lukeneena voin sanoa, että se EI ole hyvä kirja, eikä varsinkaan saa ketään liittymään puolueisiin ja politikoimaan. Se on päin vastoin paras esimerkki siitä, että politiikka tulisi jättää . Se on pielessä lähtökohdiltaan. Marxin mukaan hyödykkeiden hinta on niihin käytettävän työajan hinta. Marx yritti sorvata omaa väitettään sopimaan todellisuuden kanssa vuosikymmenien ajan siinä kuitenkaan onnistumatta. Ilmeisesti hän itsekin tajusi tekemänsä virheen, mutta koska Engelsin elättinä leveä leipä tuli eteen, niin mitäpä sitä paljastamaan juonikäännettä mesenaatilleen. Katainen on juuri niin täydellinen floppi kuin kuvitella voi, ja hyvin nämä kaksi varmasti toisiaan tukevat parlamentissa.

6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kokooomusnuori haluaa Eurooppaan liittovaltion ja Karl Marx inspiroi häntä liittymään Kokoomukseen?

Tuohon ei eläin pysty.

Jaassu kirjoitti...

Tämä ei liity tähän aiheeseen mutta oletko lukenut Ari Rusilan selonteon Gazan konfliktin jälkiselvittelyistä ?

http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188882-gazan-siviiliuhrien-analysointia

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vartiaisesta tulee väistämättä mieleen, että voisiko Vartiainen olla semmoinen äärimmäinen kujeilija, joka haluaa ottaa selvää, että mikä kaikki mahtaa mennä läpi? Tähän mennessä rajaa ei ole löytynyt.

” Marxin mukaan hyödykkeiden hinta on niihin käytettävän työajan hinta.”

Ymmärrän jopa Marxia tässä jossain mielessä, sillä silloisessa maailmankaikkeudessa työntekijä ihan oikeasti teki jotakin, ja teki sitä koko työaikansa. Nykyiset vartiaiset ynnämuut tekevät työpäivänsä toimistossa, työaika heillä toki juoksee, mutta työajan lopputuloksena ei ole hyödykkeitä vaan pelkkiä ideoita, ja jokainen idea tuppaa olemaan sekä hyödytön, vahingollinen että myös pirun kallis, ja sen seurauksena ne harvat teollisuustyöntekijämme joutuvat pyörittämään sorvia kahta kauheammin, että saisivat maksettua vartiaisten käyttämän työajan kustannukset.

Kumitonttu kirjoitti...

Vasara, tosiaan. Kokoomus on siirtynyt demarien taakse vasemmalle.

Jaassu, hämmästyttävää. Rusila näyttää kirjoittavan asiaa, mikäli nopealla vilkaisulla oikein tulkitsin. Todella poikkeuksellinen vasemmistolainen mielipide. Nostan hattua ja tarjoan oluen jos tapaan miehen.

Ykä, Vartiainen on todellakin trolli. Marxin teoriasta sen verran, että hyödykkeen hinta ei ole siihen käytetyn työajan hinta (kuten Marx väittää) vaan se, mikä on ostajan saama hyöty. Siksi virastospedejen ja hallintohimmelien virkakyöstien tekemä työ on arvotonta, koska se ei tuota kenellekään mitään lisäarvoa.

Kari kirjoitti...

Ari Rusila on tosiaan poikkeuksellinen vasemmistoliittolainen.

Itse olen ollut vielä enemmän hämmästynyt (positiivisesti) hänen Balkanin kirjoituksistaan. Todella harvinaista herkkua vuosikymmenten totaalisesta mediapimennyksestä.

Hän on asunut sekä Israelissa, että balkanilla.

https://arirusila.wordpress.com/

Kari kirjoitti...

Tuotteen hinta on tosiaan se, mitä joku on valmis siitä maksamaan.

Valtion ja vaikkapa YLE:n palveluista laskuttaminen kääntyykin usein ryöstöksi, koska en useinkaan ole tarjottujen tuotteiden tarpeessa, enkä niistä jopa haitallisina, tai vaarallisina edes halukas maksamaan, mutta jotka minun kuitenkin on pakko
maksaa, "koska niiden tuottaminen on maksanut niin ja niin paljon ja jonkunhan ne on maksettava".