tiistai 10. maaliskuuta 2015

Joukkoraiskaus Tapanilassa

POKS! Nyt samppanjapullot auki!

Monikulttuurisuus on rantautunut Ruotsista Suomeen - ensimmäinen joukkoraiskaus ja tekijänä viiden nuorukaisen ryhmä juna-asemalla:
- Tällä hetkellä pidätettynä on viisi ulkomaalaistaustaista henkilöä, jotka ovat iältään 15–18-vuotiaita.
yksittäistapaus, kun pelikonsoli oli vanhentunut ja syrjäytyminen uhkaa.

11 kommenttia:

Tikkablog kirjoitti...

Ollaan varmaan kaikki joskus oltu 15vee... moniko ois kavereiden kanssa lähtenyt raiskuuhommiin? tai edes tienny mitä semmosissa puuhissa pitää tehdä. En minä ainakaan.

Niin ne ajat muuttuu ja kulttuurit kehittyy.

Kumitonttu kirjoitti...

15-vuotiaana ei olis tullu mieleenkään käydä tyttöjen kimppuun. Sen verran oli kotikasvatusta, että "heikompaa ei saa lyödä" on tatuoitu aivoihini. Ja toinen oli, että naista ei saa lyödä (vaikka olis vahvempikin).

Igor kirjoitti...

Minusta ei ole ensimmäinen ulkomaalaisten tai ulkomaalaistaustaisten tekemä joukkoraiskaus SUomessa. Kun vain ei olisi niin että kaikki joukkoraiskaukset ovat ulkomaalaistaustaisten. Ei taida olla oikein sellaista kantasuomalaisten puutteessakaan olevien hommaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Helsingin Sanomathan kertoi tyyppien olleen "ulkomaalaistaustaisia", mutta siirtyi kuudessa minuutissa ns. vastuulliseen sananvapauteen ja korjasi uutisensa "henkilöiksi". Tämä gif Hommaforumilta on aika kuvaava:

http://hommaforum.org/index.php/topic,99363.msg1828640.html#msg1828640

Tulee vielä kerta, jolloin tällaisten tekojen kohteena on hieman väärä ihminen ja silloin tulee ruumiita.

Unknown kirjoitti...

Jossain JH-a:n tekstissä mainitaan, että han-suomalaisten tekemiä joukkoraiskauksia tunnetaan "sotien jälkeen" yksi kappale, mutta siinä ei yksilöity asiaa tarkemmin, olivatko kyseessä gröönholmin allanit, vai mihin suomalaisporukkaat tekijät lukeutuivat.

Ulkkaritaustaisten (=muslimien) tekemiä on nykyjään jo useita, kuten Igor epäili.

Becker kirjoitti...

Nämä teinit kerkeävät elämässään vaikka minkälaisiin mainetekoihin jos sitä jo tuossa iässä ollaan noin aktiivisia.

Yksittäistapaus, jossa islamilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Tiedemies kirjoitti...

Sitä minä ihmettelen, että jokaisella tällaisen teon uhrilla on kuitenkin ainakin biologisessa mielessä isä, tilastollisesti aika monella pitäisi olla veljiä.

Miksi emme ole nähneet enempää ns. rasistisia viharikoksia tällaisten tapausten jäljiltä? Ei siksi, että pitäisi sitä hyväksyttävänä tai toivottavana, mutta intuitioni sanoo, että sellaista tapahtuisi enemmän. Itse ainakin menisin pesäpallomailan kanssa kylään jos omaan lähipiiriini kohdistuisi tällainen teko. Pojat kunnolla mustelmille, vaikka parin murtumankin kera, ja isätkin tarvittaessa ja menisin vaikka vankilaan sitten.

Ei kylläkään liity tekijän etnisyyteen, vaan ihan vaan siihen tekoon itseensä. Kummastelen sitä, miten vähän omankäden oikeutta Suomessa tapahtuu.

Kumitonttu kirjoitti...

Helsinki alkaa olla aika erilainen kuin muu Suomi. Jossain Lapualla tällaista ei voisi tapahtua ja jos tapahtuisi, oman käden oikeutta varmasti käytettäisiin. Helsinki on toista maata, samoin Tapanila. Perheet ovat rikkonaisia, veljiä ja isiä ei välttämättä ole tai jos on, eivät välttämättä läsnä tytön elämässä. Tai jos on, heillä saattaa olla "monikulttuurisia" kavereita, jolloin herkkyys lähteä kostoretkelle on aika korkea.

Yhteiskunta on antanut lupauksen hoitaa tällaisen tapauksen rangaistuksen, ja tähän asti siihen lupaukseen on jollain tasolla voinut luottaa. Nyt olemme kurkistamassa kohti uutta, mutta jos vertaa Ruotsiin, niin eipä sielläkään ole ryhdytty omankäden oikeutta jakamaan, vaikka (seksuaali)rikollisuus on suunnilleen kymmenkertaista meihin nähden.

Tässä tapauksessa tytön olisi ehdottomasti pitänyt jo junassa soittaa hätäkeskukseen. Kukaan ei varmasti ollut neuvonut hänelle oikeita tapoja toimia. Soitto kotiin ja pyytää jotakuta tulemaan asemalle vastaan. Me emme ole tottuneita tällaiseen joten emme osaa varautua emmekä oikein edes uskoa, että joku voi olla noin häikäilemätön ja röyhkeä.

Lopuksi, on tärkeä muistaa, että aika harva ihminen ryhtyy rikokseen, vaikka siihen aukenisi mahdollisuus. Erityisesti väkivaltarikokseen ryhtyminen on hyvin harvinaista johtuen siihen liittyvästä loukkaantumisriskistä ja nykyihmisen vähäisestä kokemuksesta väkivaltaisissa konflikteissa. Nykyihminen ei osaa toimia konfliktissa ja helposti jää häviölle jos vastaan tulee paatuneita väkivaltarikollisia. Ja harvan tappelutaitoinen kaveri taas lähtee mukaan, koska riskinä on tosiaan linnakeikka ja joutuminen pois omasta perheestä ja mukavasta elämästä.

Mutta, mikään ei tule muuttumaan. Ainoa mitä itse kukin voi tehdä, on opetella soittamaan hätäkeskukseen välittömästi, kun tilanne alkaa kärjistymään. Samoin on syytä opettaa jälkikasvu, kellä lapsia on, soittamaan hätäkeskukseen. Ne puhelut eivät ole turhia. Kun poliisin resursseja on ajettu alas, hätäkeskukset toimivat eräänlaisina virtuaalipoliiseina. Niihin yhteydenottoa ei pidä ujostella - ne pyörivät verovaroin.

AaJii kirjoitti...

Tietääkseni tämä ei ole ensimmäinen joukkoraiskaustapaus. En nyt jaksa Hommaforumin uutisosiota jaksa kaivella, mutta ainakin kahden kaveruksen porukoissa tehtyjä rikastuksia on ollut.

Kumitonttu kirjoitti...

Ilmeisesti tämä ei ollutkaan ensimmäinen. Mutta ensimmäinen tällainen lajiaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Jepulista jee, ei todellakaan ollut ensimmäinen joukkoraiskaus Suomessa. Roopen Mediaseuranta kirjoitti jo vuonna 2006:

Oulun poliisi tutkii lauantain vastaisena yönä tapahtunutta mahdollista joukkoraiskausta. Maininta "ulkomaalaiselta vaikuttava" päätyi lehteen, koska tietoa pidettiin olennaisena. Voisi kuvitella, että Oulussakin käsitys ulkomaalaisesta olisi rikastunut vuosien mittaan.

Edellinen joukkoraiskaus sattui kesällä 2005, jolloin kolme afrikkalaista miestä raiskasi 31-vuotiaan naisen ravintolaillan jälkeen oululaisessa asunnossa. Miehet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen.