lauantai 21. maaliskuuta 2015

Iran, Venäjä ja Suomi

Dinesh D'Souza on ohjannut erittäin mielenkiintoisen dokumentin Yhdysvaltain presidentistä Barack Obamasta (Barack Obama - rasisti 6.2.2014). Dokumentissa D'Souza kiinnittää huomiota Obaman omaelämäkerran erikoiseen nimeen, joka on muotoa "Dreams from my father" eikä "Dreams of my father". D'Souza kuljettaa hienosti eteenpäin kertomusta isänsä hylkäämästä pojasta, joka keskittää kaiken tarmonsa täyttääkseen isänsä kesken jääneet unelmat. Näitä olivat valkoisen rodun halveksunta, väkivaltaisen toiminnan oikeutus sosialismin edistämisessä ja islamin tukeminen. Obama itse tuli valituksi rasistisilla syillä, kun 90% enemmistö mustista amerikkalaisista myönsi äänestäneensä Obamaa juuri tämän ihonvärin takia. Olisi mahdotonta kuvitella, että Bushin äänestäjien ylivoimainen enemmistö tunnustaisi äänestäneensä Bushia ensisijaisesti tämän ihonvärin takia.

Obama virkakautensa alussa pitämässään Kairon puheessa linjasi, että islamilla on oikeus pyrkiä maailmanherruuteen. Lähi-idän hyvässä liittolaismaassa Egyptissä alkoi pian puheen pitämisen jälkeen vallankumous, jossa pyrittiin ns. islamilaiseen vallankumoukseen, eli islamin sharia-lain tavoiteltiin kumoavan maalliset lait. Arabikeväänä tunnettu mellakointi repesi läpi Pohjois-Afrikan aina Syyriaan asti. Vain tiukimpien diktatuurien, joissa jo nyt nojataa sharia-lakiin kuten shiialainen Iran ja sen verivihollinen sunnilainen Saudi-Arabia, johtajat selvisivät ilman kumousta maissaan, joissa epätasa-arvo, korruptio, nepotismi ja rasismi kukkivat kuin rikkaruohot niityllä.

Yhdysvaltain geopoliittinen asema muuttui merkittävästi Obaman kaudella. NATO-maa Turkki ajautui avoimeen konfliktiin Yhdysvaltain Lähi-idän sillanpääaseman Israelin kanssa lähetettyään terroristeja Gazaan kesäkuussa 2012 (Ottaa rautakupoliin 14.7.2014). Egypti on katkaissut kaikki suhteet Yhdysvaltain ja EU:n rahoittaman terroristijärjestö Hamasin kanssa, mutta vain Israelia syytetään Gazan "tilanteen kurjistamisesta". Saudi-Arabian ja Israelin kerrotaan lähestyneen sotilaallisen yhteistyön merkeissä toisiaan Iranin ydinaseuhan luomassa varjossa. Obaman linjattomuus Syyrian sisällissodassa sai pahasti näpeilleen Venäjän presidentti Putinin vahingoniloiseksi voitoksi.

Iranin ydinaseohjelma jatkuu länsimailta piilossa ja Iran lienee luettavissa ydinasevaltioihin lähivuosina. Sinänsä Iranin ydinase jossain määrin varmasti jopa rauhoittaa alueen shiiojen ja sunnien keskinäistä liipasinherkkyyttä, mutta ongelma on siinä, että Iranin shiiajohtajat sementoivat valtansa ja ovat uhanneet käyttää ydinasettaan muissakin kuin puolustuksellisissa tilanteissa. Erityisesti Israel ottaa Iranin uhkaukset tosissaan, mihin sillä lienee hyvät perusteet, varsinkin kun Obama on julkisesti ilmoittanut vetävänsä Israelilta oman tukensa pois.

Niin Euroopassa kuin Suomessakin suurin osa poliitikoista ja kansasta juoksevat sokaistuina kuin jänikset Putinin ohjaaman panssariauton ajovalojen keilassa. Tanskassa, Virossa ja Suomessa pelotellaan Venäjän imperialismilla tavalla, josta realismi on valitettavasti kaukana. Venäjän asevoimien uhka Suomelle tai Euroopalle on suuruusluokkaa 30, jos mitta-asteikko on nollasta sataan. Venäjän pullistelu asevoimillaan on sisäpoliittista peliä. Venäläisille luodaan mielikuva hyökkäyssotaan kykenevästä mobilisoidusta armeijasta, joka puolustaa kaikkialla sorrettuja venäläisiä vähemmistöjä. Todellisuudessa Venäjän armeija kykenee puolustamaan omaa maataan, mutta ydinasevaltiona sillä ei ole edes siihen tarvetta. Jos eurooppalaiset pelästyvät Venäjän pullistelun edessä, miettikääpä miltä Iranin uho näyttää israelilaisten silmin? Kun täällä huhuillaan NATO-jäsenyyden perään tällä uhkakuvalla on syytä ihmetellä, miksei Israelin varoittamaa uhkakuvaa Iranista oteta tosissaan?

Obaman uhkailtua Israelia jättämisellä ilman tukea Lähi-idän etuvartiona kuvastaa paitsi Obaman osaamattomuutta myös NATO:n haavoittuvuutta. Jos Yhdysvallat on valmis jättämään läheisimmän liittolaisensa Englannin ohella ilman tukea ja turvaa, mitä se voikaan tehdä vähemmän tärkeille kumppaneilleen? Obaman valtakauden perinnöksi jää pysyvästi - tai ainakin vuosikymmeniksi - epäily Yhdysvaltain halusta ja kyvystä pitää antamansa sopimukset liittolaisilleen. Tällä hetkellä ns. globaali megatrendi on islamin ja liberaalin fascismin yhteinen ideologinen voittokulku. Omana elinaikanani en usko, että mikään voi pysäyttää sosialististen ideologioiden voittokulkua. On liian paljon ihmisiä, joille toisten ryöstäminen on moraalisesti hyväksyttävää, kunhan asiasta säädetään lailla. Islamissa se on jizyah, sosialismissa kirjo on paljon laajempi. Siksi on reilua tunnustaa, että Obaman linja tulee seuraavina vuosikymmeninä vähitellen saamaan yhä laajempaa kannatusta Yhdysvaltain ulkopolitiikassa.

7 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Iranin tilanteesta tiedän sen verran, että sielläkin kulissien takana tapahtuu aika paljon. Siellä on muitakin vallitsevaa linjaa arvostelevia tahoja kuin Ajatolla Penis.

Yksi alueen tilanteeseen vaikuttava käännekohta saattoivat olla ISISin eilen Sanaassa Jemenissä räjäyttämät pommit. Shiiayhteisö ei jää peukaloitaan pyörittelemään, se on varmaa.

Mikä tulee olemaan Kiinan rooli? Sehän on jo merkittävä peluri Lähi-Idässäkin, lienee tällä hetkellä alueen suurin öljynostaja. En ihmettelisi, jos joistain iranilaisista ohjuksista löytyisi kiinalaista teknologiaa. Tai venäläistä, Venäjältähän Kiina on paljon aseteknologiaa pöllinyt, kopioinut ja ostanut.

Alueen yhden mahtimaan, Turkin, touhuja olen ihmetellyt siitä asti kun Syyriassa rupesivat hässäköimään. Turkki on omanlaisensa Kiina, sitäkin kiinnostaa vain raha ja se, miten mistäkin tilanteista sitä eniten pystyisi haalimaan. Turkin mafiat ovat vahvoja ja vaarallisia, ne ovat mukana mm. niille erittäin tuottoisassa ihmissalakuljetusbisneksessä.

Aivan lähiviikot tullevat näyttämään, mihin suuntaan tilanne Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa lähtee kääntymään. ISIS varmasti jatkaa terrori-iskujaan, mutta missä sitä en rupea arvailemaan. Potentiaalisia kohteita kun on tuhansia, osa täällä Euroopassa. Välimeren yli kun on tullut ja tulee muitakin kuin "siirtolaisia".

Kumitonttu kirjoitti...

Iranin pyrkimys saada ydinase kun vieressä riehuu ISIS ja muita terroristeja, mutta Iran on ongelma Israelille. Jos Suomessa pelätään Putinia kusi sukassaq ja vaaditaan NATO-jäsenyyttä, niin miksi Israelin huolta Iranin ydinaseneuvotteluita ei oteta tosissaan...?

Kiinan rooli on heikkenevä. Kiinan pankkien taseista puolet on mätää, kun on rakennettu velkarahalla rakennettu kansalaisille elintasoa. Kiinan sotilaallinen mahti on Venäjälle paha, kun kiinalaiset vaanivat Siperiasta lebensraumia.

Turkki on todella vaarallisen kehityksen tiellä. Ja EU lupasi jäsenyyttä sille vielä vuosikymmen sitten. NATO on menettänyt uskottavuuttaan, kun liberaalivasemmistolaiset eurooppalaiset purkavat kansallisia asevoimiaan ja ulkoistavat vastuun ja suvereniteetin ylikansallisille epädemokraattisille virkamiehille.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Silloin kun me oltiin RUK:ssa (162 TAPIO) ja Iranilaiset piti ameriikkalaisia panttivankeina ja jimmycartteri oli pressa, me ihmeteltiin ja ihmeteltiin, miten USA:ssa voi olla noin heikko pressa - sille variksetkit nauraa ja sitä ei edes paskahousu kunnioita.

Sitten tuli Ronald Reagan. Ero kuin yöllä ja päivällä.

Sitten tuli Obama Mullah Barrak, huonompi kuin jimmyvartteri. Mutta se oli neekeri ja kaikki tykkäsi, että maailman (USA) ensimmäinen neekeripresidentti. - Ja koko Afrikka on niitä täynnä...

Minulla on mennyt usko ihmiskuntaan. Inhorealistisesti; antaa tulla sota, sovitaan ja katotaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Kuvaahan se Nobelin rauhanpalkinnon tasoa, että Obaman lisäksi tosiaan myös Carter on saanut palkinnon samoin kuin se kolmas sosialisti Roosevelt.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Obama Mullah Barrak sai sen etukäteen. Ihan sillä, kun ruottalaiset kuvitteli, että se on neekeri. Muta se olikin Mullah. Ja se mikä on annettu, ei saa takaisin, vaikka kuinka kaduttais.

Kari kirjoitti...

Barack Hussein Obaman politiikasta tulee väistämättä mieleen Germanwingsin perämies, joka ohjasi epätoivoisena viimeisenä tekonaan aluksensa kohti maata, tappaen kaikki mukana olleet.
Kapteeni-Kongressin ollessa tarpeillaan hän lukitsi heidät ohjaamon ulkopuolelle, ja käänsi koneensa sekä kaikki mukana olleet syöksyyn, sallien Iranille ydinaseet.
Kongressin edustajien huomattua tapahtuneen he yrittivät päästä takaisin koneen ohjaamoon korjaamaan kurssia, mutta eivät pystyneet murtamaan ovea ja matkustajien kirkuessa kauhusta kone osui vuoreen.

Kumitonttu kirjoitti...

Haha... tää oli paras!!!