keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ei näytä ruotsalaiselta


Meille kerrotaan (Totuus), että ruotsalainen taiteilija Bernt Uhno joutuu maalaamaan talonsa, koska se ei näytä ruotsalaiselta.

Valitettavasti samanlaista jämäkkyyttä ei noudateta Uppsalassa, kuten täältä voi todeta.

9 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vai onko niin, että käsite "ruotsalaisen näköinen" on jo määritelty uudestaan, ja alempi kuva edustaa sitä?

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Jos Bernt Uhno olisi ollut "kulttuurinrikastaja" talon julkisivua olisi vain kehuttu.

Kumitonttu kirjoitti...

Käsite on määritelty uudestaan, ja tuon oranssin puutalon kohtalo on sama kuin koko ruotsalaisen yhteiskunnan laajemmin ymmärtäen. Tuo Uppsalan moskeija on aivan järkyttävän törkeän ruma eikä millään mene jakeluuni, miksi se on saanut luvan. Erityisesti tuo valtaa symboloiva minareetti on aivan sairasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuon ylemmän kuvan talo saattaa vielä tuoda ihmisten mieleen levottomia ajatuksia, niin kuin esmes sen, että perinteinen ruotsalainen pojanvesseli näyttää Vaahteramäen Eemeliltä ja eihän se semmonen ajattelu käy alkuunkaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Noissa kahdessa talossa on piilotettu viesti kansalaisille. Uhnon on kuin joku Huvikumpu, jonka asukas viestittää ympäristölleen olevansa vaaraton. Se ei ole mikään statussymboli toisin kuin vaikka Westendin marmoripinnoitteinen omakotitalo meren rannalla.

Sitten on tuo karmea betonikolossi, jonka ainoa viesti on muistuttaa ohikulkijoita sadistisesta ja alistavasta omistajastaan. Korkean tason statushyökkäys tavallisia ruotsalaisia vastaan.

Mutta niinhän se on, että poliitikko ottaa kaiken vallan minkä saa, ja nyt se tulee muslimien avulla normisvenssonin alistamiseksi.

Becker kirjoitti...

Mä en nyt tota oikein ymmärrä, sillä Ruotsissa on vaikka minkälaisia taloja ja ihan minkävärisiä. Ennen maalausta talon ulkopinta oli tosi surkeassa kunnossa, jonka ulkopinnasta väri suorastaan rapisi pois. Mutta siitä ei kukaan valittanut.
Saattanee olla kyseessä paikalliset skismat Uhnon ja poliitikkojen välillä.

Alakuvan talo taas näyttää oikein tosi ruotsalaiselta. Jehovan todistajilla on rukoushuone joka kylässä Suomessa ja näitä moskeijoita tullaan näkemään vastaavasti myös Ruotsissa. Parasta vaan tottua siihen.

Niin ja sitten uusi arkkitehtooninen ilmiö on romanialaismustalaisten jätteistä kasatut hökkikylät joihin ei tietenkään puututa koskapa he ovat tervetulleita EU-emigrantteja ja tervetulleet Ruotsiin. Sitäpaisti hökkeleiden purku olisi rasisimia.

Kumitonttu kirjoitti...

Jehovan todistajien mökit ei mua haittaa. Niitä on ihmeen tiuhaan tuolla kun maanteillä ajelee. Mutta se Espoossa oleva mormonien mökki on tosi koomisen näköinen ilmestys.

Igor kirjoitti...

Kun asuin Pieksämäellä rakensivat Jehovan todistajat rukoushuoneen vai millä nimellä he sitä kutsuvat.

Talo oli huomattavasti isompi kuin tavallinne omakotitalo ja hyvän tavanomainen selvisi jälkeenpäin.

Talo pystytettiin talkoilla ja vauhti oli aivan käsittämätön. Talon tarakentaminen aloitettiin aamulla aikaisin ja illalla pidettiin talossa ensimmäinen jumalanpalvelus.

Tehdasvalmisteisia Älvsbytalojakaan ei pystytetä sellaisella vauhdilla. Kävin ihailemassa sitä orginsointitaitoa useamman kerran koko päivän aikana. Ajattelin että voisi jopa oppia jotain kun tuota katselin.

Kumitonttu kirjoitti...

Suomen Amishit.