torstai 26. maaliskuuta 2015

Nyt se on virallista - osa II

Vasta vasemmistolainen poliitikko Tanskasta totesi, että politiikka on kansan mielipiteiden muuttamista eikä toteuttamista (Nyt se on virallista 22.3.2015). Nyt Suomen vihervihapuolueen edustaja Jukka Relander ottaa askeleen tanskalaiskollegansa rinnalle. Relanderia harmittaa, että hänen puolueensa meni sössimään maan asiat hallitukseen, kun taas Soini pelasti kasvonsa jäämällä oppositioon. Niinhän Puolueen edustajat äärilaidasta toiseen ovat julistaneet, että vain menemällä hallitukseen voi asioihin vaikuttaa. Ehkä olisi ollut parempi olla vaikuttamatta, jos katselee maan surkeaa tilannetta.

Relander kirjoittaa:
Kieltäydyin Ylen vaalikoneessa antamasta vaalilupauksia. Niiden pitäminen näet johti koko poliittisen koneiston lamaantumiseen kuluneen halltuskauden ajaksi.
Ymmärrettävästi poliitikko haluaa saada avoimen valtakirjan maan edun ajamiseksi, ja sen edunhan määrittelevät poliitikot eivätkä kansalaiset, kuten tanskalaisesimerkki tunnusti. Ei kuule, ei näe eikä puhu.

Politiikassa tulee antaa lupauksia, joista ei aiota luopua. Politiikan logiikka katoaa, jos puolueilla ei ole sellaisia reunaehtoja, joista pitävät kiinni. Sen jälkeen maata voivat johtaa keskuspankin byrokraatit. Tai no, niinhän ne jo tekevätkin. Linkki on pitkän puoleinen, mutta kannattaa lukea kokonaan.


Aikaisemmin kirjoitin (Tapanila ei ole Suomi 16.3.2015), miten Fergusonissa Yhdysvalloissa poliisien ja mustien yhteenottojen taustalla on kaupunkien vasemmistopoliitikkojen intohimo sakkotulojen kasvattamiseen julkisen sektorin budjettivajeen tilkitsemiseksi. Suomessahan samaa toteutetaan pysäköintimaksuilla ja kameratolpilla teitten varsilla. Nyt Virheiden eduskuntavaaliehdokas Hannu Oskala esittääkin siviilipalvelusmiesten rekrytointia kameratolppien valokuvia perkaamaan.

Vihreiden mestarillinen uhriutuminen saa aina vaan uusia piirteitä. Puolue ei nimennyt somalialaista Zahra Abdullahia kansanedustajaehdokkaakseen, ja nyt Helsingin kaupunginvaltuutettu onkin perustanut oman ryhmänsä ja eronnut Vihreiden ryhmästä. Protestinsa syyksi kätilö ilmoittaa Vihreiden liian oikeistolaisen politiikan, ja uuden ryhmän nimi onkin "Punavihreät".

Seinäjoella Abdullahin jalanjälkiä ei katsella hyvällä. Kaupunki toteaa suoraan, että se lopettaa pakolaisten kanssa pelleilyn, koska nämä eivät tuota kaupungille rahaa. Hyvä peruste, mutta hiukan kaivertaa se, että pakolaisia olisi otettu jatkossakin, jos se olisi kaupungille hyvä bisnes. Tosin bisneksen logiikka on samanlainen kuin Kataisen surullisen kuuluisissa takauksissa.

8 kommenttia:

Tikkablog kirjoitti...

Ei tartte paljoa vihreää pintaa raaputtaa niin verenpunainen väri sieltä alkaa helottaa. Sitähän tässä on aina hoettu, että kertoisivat edes rehellisesti mitä haluavat... nytkö ne sitten alkavat kertoa?

Kumitonttu kirjoitti...

Ei ne tahallaan kerro. Tuokin Zahra Abdullahi ero ja sen jälkeen perustettu "punavihreä ryhmä" on sairauden oireilua. Näitä neekereitä on kuskattu tänne äänestämään vasemmistoa, ja nyt he perustavat jo omia kommaripuolueitaan.

Kuvitella voi, mikä meteli syntyisi, jos tänne muuttaisi pari tuhatta saksalaista ja perustaisi Arjalaisuuteen vannovan puolueen.

Unknown kirjoitti...

En tiennyt taustoja Abdullan uuden ryhmän perustamisessa, ja eikö siinä ollut mukana joku toinenkin?

Kuitenkin kun eron virallieksi syyksi ilmoitettiin vihreiden liiallinen oikeistolaisuus, eritoten semmoisen pölvästin kuin Abdullan toimesta, arvelin, että kyseessä voi olla vihreiden katala juoni houkutella äärivasemmalta hieman oikealla olevia äänestäjiä. Ikään kuin tämä tempaus osoittaisi, että ei vihreät oikeasti ole niin vasureita kuin saattaa näyttää.

Eikös joku taannoin kerännyt listaa vuosituhannen typerimmistä lausahduksista? Relander taisi esiintyä siellä ainakin kahdella viisaudellaan. Tuo ansaitsee kyllä myös paikan siellä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kai se syy jättää Zahra pois eduskuntavaalilistoilta oli hänen heikot vuorovaikutustaitonsa. Zahra on oppinut uhriutumaan vuosi vuodelta yhä lahjakkaammin, mikä lienee ärsyttänyt Hesan Vihreitä sitten lopuksi siinä määrin, että rasismi-korttia uhmaten puolueen ehdottomasti kirkkain mamuehdokas jätettiin tylysti sivuun.

Siinä arkipäivän näyttöä, miten mamuteollisuutta tukevat Vihreät johtajat tarvittaessa laittavat toteeminsa takaisin ghettoon, jos nämä eivät suostu avustaviksi puupäiksi.

Unknown kirjoitti...

Missä viipyvät karjuvat otsikot:

MAAHANMUUTTAJA EI KELVANNUT EHDOKKAAKSI - SYYNÄ RASISMI PUOLUEESSA?

Kumitonttu kirjoitti...

Vaihtoehtoinen otsikko: "Somalinaista ei valittu ehdokkaaksi - lisääntyvän vihapuheen uusin uhri".

Pantalone kirjoitti...

Eikös vasemmistoliiton pitänyt vaihtaa nimekseen " punavihreät"? Tekivät ne ainakin sellaisen "punavihreä tulevaisuus"-asiakirjan. Mitähän ihmettä ne marginaalipuolueet nyt kabineteissaan juonii.
...ollaksenne vastaisuudessa poliittisesti korrekteja, niin käyttäkää maahanmuuttajataustaisista ehdokkaista vihreiden eduskuntavaaliehdokas Lilja Tammisen keksimää termiä "ROTUPESUTUOTE". Kuulostaa ehkä ronskilta, mutta mitäpä me emme olisi valmiit sanomaan ollaksemme poliittisesti korrekteja.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuote on hyvä termi. Tuote viittaa tarkoitushakuiseen toimintaan. Tarkoitushan on vaikuttaa kansan mielipiteeseen.