maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vasemmiston uskonpuhdistus

Oululainen Vasemmistoliiton ehdokas Hanna Sarkkinen paljastaa punavihreän poliittisen ideologian todelliset karvat:
Tuotteiden keinotekoinen vanhentaminen tulisi kieltää ja sanktioida. Tuotteet on yksinkertaisesti tehtävä kestämään mahdollisimman hyvin. Tähän tarvitaan kyllä sitä paljon parjattua sääntelyä.
Ensimmäinen kokemukseni matkapuhelimista taitaa olla vuodelta 1988. Silloinen NMT-puhelin oli Mobira ja se maksoi 9.999 markkaa, joka oli toimihenkilön kuukausipalkkaa vastaava summa. Puhelimella sai yhteyden tai ei saanut - riippui kentän voimakkuudesta miten kovasti linja rätisi ja suhisi. Puhelin painoi varmaan viisi kiloa ja sitä kuljetettiin auton takakontissa. Puhelimen suurin etu oli siinä, että se teki kaikissa yrityksissä muutamassa vuodessa selvää sihteereistä. Myyntimies tai johtaja sai yhteyden asiakkaisiin ja omiin alaisiinsa pysähtymättä huoltoasemille kolikkopuhelimien käyttäjäksi.

Kun Nokia toi ensimmäisen kommunikaattorinsa, tuntui ihmeelliseltä kun saattoi viestiä sähköpostilla. Sitten tuli nettiyhteys ensin Nokian Wap-puhelimen kautta - muistatteko Navi-rullan - ja vähitellen kamerat, värinäytöt ja kosketusnäytöt. Nyt hyvän toimivan puhelimen saa alle satasella ja koko maailma on avoinna kahdenkymmenen euron kuukausimaksulla. Historiaan ovat jääneet satasten puhelinlaskut ja elitismi.

Islamilainen maailma elää omaa uskonpuhdistustaan ja palaa juurilleen asketismiin. Samanlaista asketismia edusti Jeesus omana aikanaan kehottaessaan ihmisiä essealaiseen elämään "hengessä köyhinä". Sosialistinen maailmankuva antikapitalismineen ja antikonsumerismeineen tarjoaa kierrätykseen liittyviä rituaaleja. Sarkkinen ei ymmärrä, että tuotteilla on elinkaarensa ja ilman sitä uusia keksintöjä ja innovaatioita ei saada myytyä. Vaikka vanhat Nokian banaanipuhelimet edelleen toimisivat ajasta iättömyyteen, kukaan ei ostaisi niitä edes eurolla, koska ne eivät tuota lisäarvoa nykyihmisille. Vaikka ikivanha Macintoshin kottaraispönttö toimisi edelleen tekstinkäsittelyssä tai nettisurffaamisessa, niidenkin aika on auttamatta takana päin. Jääkaapit poistivat ruoan säilytykseen käytetyn suolan, mikä on pidentänyt ihmisten keskimääräistä elinikää sydän- ja verisuonisairauksien vähentäjänä.

Sarkkisen ehdotus on paluuta maailmaan, jossa tohtorit kulkivat silinterihattuineen yhteiskunnan huipulla ja kansa sai elantonsa maatöistä, ja muistuttaa natsi-Saksan Blut und Boden -oppia. Sarkkinen toteaa:
Maapallo ei yksinkertaisesti kestä nykyistä kulutuksen tasoa ja väestönkasvua.
Pentti Linkolan ihmisvihamielinen maailma elää ja voi hyvin nykyisen vasemmiston nuoressa polvessa. Vasemmiston opeissa yhteiskunta on elävä organismi ja yksilöt sen soluja, joiden puhtautta vaalitaan vaatimuksilla "terveellisistä" elämäntavoista. Terveellisyys määritellään eliitin tarpeista ja vastoin kansalaisten omia toiveita. Tämän pakkosyötön tueksi tarjotaan uskonnollista asketismia, joka ei perustu teistiseen jumalaan vaan panteistiseen, romanttiseen maailmankuvaan ihmisen ja luonnon harmoniasta. Kun media toitottaa "äärioikeistolaisuuden" uudesta noususta, sen väite on paradoksaalisesti totta.

11 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Jeesuksen "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta." (Matt. 5:3) ei viittaa askeettiseen tai köyhään elämään, vaan siihen, että ihminen tiedostaa vajavaisuutensa ja epätäydellisyytensä, ja tiedostaa tarvitsevansa Jumalan 'rikkautta', eli Jumalan täydellisyyttä, armoa ja hyvyyttä. Hengessään köyhät arvostavat Jumalan lahjoja, siunauksia ja suojelusta.

Näin me mennään, Kumitonttu, korjataan Jeesukseen liittyvät virheet yksi kerrallaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Ollaan käyty nämä asiat sun kanssa jo moneen kertaan läpi, mutta olkoon kertaus opintojen äiti.

Johannes Kastajan syntymästä kertova enkeli (Luukas 1:13-15) kuvailee Johanneksen olevan "suuri Jumalan mies. Viiniä ja väkijuomaa hän ei juo." Tällä viitataan nasarealaisiin ja se antaa viitteen Jeesuksen opetuksiin osana essealaisilta säilyneitä Qumarin kääröjä. Jaakobin kirjassa (2:5) tähdennetään "köyhien olevan uskossa rikkaita", millä nasarealaiset viittasivat itseensä ja mikä saattaa selittää myös "nasaretilaisuuden" Jeesuksen nimen yhteydessä.

Erityisesti essealaisten opetuksista tietämättömälle sana "köyhä" ei avautunut sen oikeassa merkityksessä käännöstyössä. Jeesuksen vuorisaarna on essealaista alkuperää, ja heidän kirjoituksissaan "köyhillä" tarkoitettiin heitä itseään. Näin ollen Jeesuksen viesti vuorisaarnassa ole, että he itse - siis essealaiset - ovat autuaita.

Juudas Iskariot oli opetuslasten varainhoitaja, mikä on myös suora linkki essealaisiin, joilla ainoana juutalaisena lahkona oli munkkilaitos - mikä selittää myös naisten puuttumisen opetuslapsista, opetuslasten nimiä ja niin edelleen. Kytkökset essealaisiin ovat selvät.

Hengessä köyhä tarkoittaa siis essealaisia, jotka noudattivat tiukkaa askeesia ja laittoivat liiton Jumalan kanssa kaiken edelle - myös maallisen vaurauden. Matteus 5:5 on suomennettu
"kärsivällinen" tai "hiljainen", kun taas englanniksi sana on "meek" eli nöyrä. Myös tämä oli essealaisten itsestään käyttämä nimi.

Jeesuksen opetukset poikkeavat Paavalin opetuksista kuin yö päivästä, ja jokainen voi toki mietiskellä kumman opetuksia kannattaa arvostaa enemmän. Kiitos Qumranin kääröjen, nyt me oikeasti tiedämme, mitä Jeesus opetti emmekä ole Paavalin poliittisten tulkintojen varassa.

Strix Senex kirjoitti...

"Maapallo ei yksinkertaisesti kestä nykyistä kulutuksen tasoa ja väestönkasvua".

Tuossa asiassa Hanna on jopa oikeassa. Valitettavasti hän ei kykene tai halua tehdä tuosta seuraavia loogisia johtopäätöksiä. Jos väestönkasvu halutaan saada aisoihin, se täytyy tehdä siellä, missä se tapahtuu ja sellaisilla keinoilla, joilla haluttu tulos saadaan aikaan. Esimerkiksi Kiina on tässä onnistunut omalla lohkollaan huomattavan hyvin.

Väestökriisiin pätee sama kriisienhallinnan perusprinsiippi kuin muihinkin kriiseihin. Sen mukaan tärkein kriisienhallintatehtävä on leviämisen estäminen. Väestönkasvun kohdalla tämä tarkoittaa voimakkaan väestönkasvun alueelta tapahtuvan muuttoliikkeen suitsimista ja tämä tarkoittaa Saharan eteläpuolista Afrikkaa ja Itä-Afrikkaa.

Unknown kirjoitti...

Minun nuoruudestani maapallon väkiluku on ainakin tuplaantunut. Tänä aikana on öljynkin pitänyt loppua ennusteiden mukaan n. 600 kertaa. Maailman loppu on tullut ties minkä aerosolien, DDT:n ja viimeksi CO2 ja Geroge Bushin muodossa.

Kuitekin todellisuudessa, väeston tuplaantumisesta ja vääjäämättömästi etenevästä sosialismista huolimatta absluluuttisesti köyhien ihmisten määrä on myös puolittunut.

Joka ainoassa sukupolvessa riittää niitä vatipäitä, jotka kuvittelevat, että juuri nyt maapallon tilanne on tullut johonkin vitun käännekohtaan.

Yst. terv.
Pörri

Tikkablog kirjoitti...

Usein olen miettinyt, onko "punavihreiden vasemmistoaktiivien", kuten Sanna, stressitasoa ja kuolleisuutta tutkittu.

Stressihän tappaa, ja jatkuvasti vihamielisessä ja ns. väärässä ympäristössä lähes kaikkea vastaan taisteleminen on - varmaan aika rankkaa.

Vasuriaate on jonkinlainen aivoja syövä mekanismi, niin sen täytyy olla. Lopulta se tuhoaa kantajansa ja sitä ennen ympäristönsä.

Kumitonttu kirjoitti...

Strix Senex, osaatko arvioida, kuinka paljon maapallo kestää ihmisiä ja millä kulutustasolla? Siis miljardi ihmistä tällä kulutustasolla, kuusi miljardia vuoden 1.000 elintasolla vai? Mihin arviosi perustuu?

Pörri, ihmisen luonne on sellainen, että kaikissa asioissa mittakaava on vain reilut 50 vuotta eli ihmisen aikuisikä. Se aiheuttaa tiettyä perspektiiviharhaa.

Tikka, en tiedä stressaavatko nuo tuosta. Minusta tuntuu että he vaativat enemmän muilta kuin itsestään.

Strix Senex kirjoitti...

Kuinka paljon ihmisiä maapallo kestää ja millä kulutustasolla?

Rehellisin vastaus varmasti olisi - en tiedä. Eri arvioijien tuloksissa on melkoisesti hajontaa, mikä ei tietenkään ole yllätys. Jonkinlainen konsensus (World Population Balance, World Wide Fund for Nature, Global Footprint Network, WWF) tuntuisi olevan siitä, että nykyinen resurssien kulutustaso on vähintään 140 % maapallon kapasiteetista. Se tarkoittaisi, että nykyisellä keskimääräisellä kulutustasolla maapallo pystyisi kantamaan 5 miljardia ihmistä, nykyisellä eurooppalaisella kulutustasolla 3 - 4 miljardia ihmistä ja nykyisellä USA:n kulutustasolla 1,5 - 2 miljardia.

Prosessien tehokkuuden ja teknologian kehittäminen tietysti voi mahdollistaa elintason parantamisen resurssien käyttöä lisäämättä tai resurssien käytön alentamisen elintasoa pudottamatta. Tämä ei mitenkään muuta sitä, että maapallon väestönkasvu on syytä saada pysähtymään. Varsin monilla alueilla tässä on onnistuttu tai kehitys on ainakin menossa oikeaan suuntaan. Suureksi ongelma-alueeksi jää kuitenkin Saharan eteläpuolinen Afrikka. Jos väestönkasvua ei siellä saada pysähtymään ja jos sen ongelman sallitaan levitä, sääliksi käy jälkipolvia.

Valkea kirjoitti...

Kumitonttu,

Qumranin kääröt ovat sekalainen kokoelma eri uskonnollisten suuntausten kirjoituksia, ja ei tiedetä edes sitä liittyvätkö jotkin niistä essealaisuuteen vai ei. Netissä pyörivät kirjoitukset, jotka pyrkivät yhdistämään essealaisuuden Jeesukseen ovat täynnä alkeellisia virheitä ja vääristelyjä.

Matteuksen evankeliumin vuorisaarnassa 5:3 liittyy suoraan kohtiin 5:4 ja 5:6, jotka osoittavat, että 5:3 viitataan ihmisten hengelliseen epätäydellisyyteen ja puutteellisuuteen, jonka Jumalan täydellisyys, yltäkylläisyys ja hyvyys täyttää. Sillä ei viitata taloudelliseen köyhyyteen.

Kumitonttu kirjoitti...

Valkea, tämä kommenttiketju ei käsittele Jeesusta tai sinun uskomuksiasi. Historian tutkimus ei tue väitteitäsi joten toivon että osaat kunnioittaa sitä.

Valkea kirjoitti...

Kumitonttu, en ole vielä nähnyt mitään todisteita, historiantutkimusta tai muuta, jotka tukisivat väitteitäsi.

"The Essenes have gained fame in modern times as a result of the discovery of an extensive group of religious documents known as the Dead Sea Scrolls, which are commonly believed to be the Essenes' library — although there is no proof that the Essenes wrote them. These documents preserve multiple copies of parts of the Hebrew Bible untouched from possibly as early as 300 BCE until their discovery in 1946. Some scholars dispute the notion that the Essenes wrote the Dead Sea Scrolls.[2] Rachel Elior questions even the existence of the Essenes.[3][4][5] ... Golb argues that the primary research on the Qumran documents and ruins (by Father Roland de Vaux, from the École Biblique et Archéologique de Jérusalem) lacked scientific method, and drew wrong conclusions that comfortably entered the academic canon. For Golb, the amount of documents is too extensive and includes many different writing styles and calligraphies; the ruins seem to have been a fortress, used as a military base for a very long period of time – including the 1st century – so they could not have been inhabited by the Essenes; and the large graveyard excavated in 1870, just 50 metres east of the Qumran ruins was made of over 1200 tombs that included many women and children – Pliny clearly wrote that the Essenes who lived near the Dead Sea "had not one woman, had renounced all pleasure ... and no one was born in their race". Golb's book presents observations about de Vaux's premature conclusions and their uncontroverted acceptance by the general academic community. He states that the documents probably stemmed from various libraries in Jerusalem, kept safe in the desert from the Roman invasions.[57]"

Kumitonttu kirjoitti...

Valkea, minä en yritä käännyttää sinua ja toivon että tämä asia on nyt loppuun käsitelty.