torstai 12. maaliskuuta 2015

Antero Mukka ja islamilainen tiedonvälitys

Lasipalatsin Totuuden päätoimittaja Antero Mukka kiemurtelee säälittävästi pohtiessaan, toimiko Hesari oikein sensuroidessaan Tapanilan joukkoraiskauksen tuntomerkeistä pois sanaparin "ulkomaalaistaustainen" poliisin antamasta kuvauksesta koskien epäiltyjä. Mukka ei tietenkään vetoa lakiin - jota poliisi noudattaa - vaan median itsesensuuria säätelevään Julkisen sanan neuvoston (JSN) linjauksiin. Jos poliisi rohkenee kuvata kiinni otetut ulkomaalaistaustaisina, ei luulisi median olevan vaikea toistaa annettu tiedote niine sanamuotoineen.

Pohjimmiltaan median tulee antaa se tieto, mitä sen tilaajat haluavat, koska muuten medialla ei ole seuraajia. Median 10 vuotta jatkunut itsesensuuri on johtanut jo siihen, että lukijat käyvät tarkistamassa poliisin sivuilta annetut tiedotteet tai tilaavat tuomiolauselmia oikeusistuimista. Median rappiotila on jo edennyt niin pitkälle, että ihmiset eivät luota valtavirtamedian uutisointiin tai luottavat enintään siihen, että tietoa ei kerrota ja opettelevat lukemaan rivien välistä.

Mukan kirjoituksen mielenkiintoisin kohta liittyy siihen, että miksi hän ylipäätään pohtii koko asiaa? Miksi Mukka miettii, että toimivatko he oikein? Hesari ei suostu käymään keskustelua bloggaajien kanssa vaan tyytyy peilaamaan blogosfäärissä käytyä pilkkaa ja naureskelua omassa kolumnissaan. Suurin osa Hesarin lukijoista ei tiedä, että Mukka vastasi bloggaajille - suurin osa luulee Mukan harrastavan aitoa itsekritiikkiä.

Mukan toiminta muistuttaa niitä islamilaisia kurkunleikkausvideoita, joissa tapettavat tyynen rauhallisesti toistavat annettuja vuorosanojaan ennen kuolemaansa kuin huumattuina. Tuo ilmeinen välinpitämättömyys lienee toteutettu niin, että ennen varsinaista teloistusta panttivangille on tehty "valeteloituksia" useita kertoja aiemmin, jolloin tämä on tottunut näytelmän kulkuun. Ja syy, miksi itse teloitusta harvoin näytetään on se, että tajutessaan kohtalonsa panttivangit usein ja yleensä laittavat kuitenkin hanttiin. Mukka ja Hesari ovat kuin nuo muslimiteloittajat, jotka toivovat näytelmän menevän heidän käsikirjoituksensa mukaan ja uhri - suomalainen sananvapaus - antaa leikata kaulansa toistettuaan määrätyt vuorosanansa.

14 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mukan jutusta tulee mieleen, että tarkoitus on todistella itselle, kollegoille ja lukijoille, että valtamedialla olisi muka edelleen sama asema kuin ennen internettiä.

Ovatko tuommoiset toimittajat keskimääräistä helvetin paljon tyhmempiä, tavallisen tyhmiä oman asemansa sokaisemia nilkkejä, vai mitä?

Mielessä on usein käynyt, että miten omalta osalta kiittää niitä monia uutteria bloggareita, jotka omalla ajalla ja vaivalla oikovat pyyteettä median valheita ja tuovat esiin tapahtumia, josta mätä media vaikenee tyystin.

En keksi keinoa.

P.S. Hätäkeskukseen soittaminen on tavallaan samanlaista toimintaa kuin vaaleissa äänestäminen. En voi välttyä huvittuneisuudelta kun kuvittelen soittoa junanvaunusta ja vuorosanoja:
- Hätäkeskus.
Tulkaa äkkiä! Täällä on uussuomalaisia!
- Mitäs ne tekevät?
Käyttäytyvät uussuomalaisten tavoille tyypillisesti!
- Vai niin. Sinua tullaan syyttämään kiihottmaisesta kansanryhmää kohtaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllä, ihan kuin Mukka olisi Pravdan toimittaja 80-luvulla, ja tehtävä on selittää kuulaisille Puolueen jäsenille, että tarkoitus pyhittää keinot. Vähän niin kuin Borgin ja Vartiaisen raportti: ratkaisu on jäädyttää palkat ja lisätä "työperäistä" maahanmuuttoa. Voivatko ne tavoitteet olla keskenään ristiriidassa? Eivät, joten vastaukseen sisältyy ajatus, että tuodaan maahan matalapalkkaista köyhälistöä. Irvokasta.

Kommentointi on paras tapa kiittää bloggareita.

Hätäkeskukseen kannattaa soittaa, koska poliisille ei nykyään enää voi soittaa vaan kaikki puhelut suodatetaan ensin hätäkeskuksessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pörrille: Kommentointi ja viestien eteenpäin linkittäminen.

Kari kirjoitti...

YLE ja media hihkuu innoissaan Pietarista löytyneestä "trollitehtaasta".

Itse löysin jo 16-vuotiaana yhden Ludvigin kadulta ja toisen Pasilasta.

Asiaa varmaan auttoi, että parhaan kaverin isäpuoli oli toimittajana Sanomatalossa.

Tuo median ja bloggaajien suhde on vähän kinky, sillä ilman mediaa suurin osa keskustelupalstoista ja bloggareista kuolisi ravinnonpuutteeseen, koska 90% sisällöstä tai aiheista tulee medialta.

Kumitonttu kirjoitti...

ilman mediaa suurin osa keskustelupalstoista ja bloggareista kuolisi ravinnonpuutteeseen, koska 90% sisällöstä tai aiheista tulee medialta.

Totta vain osin. Bloggarit ravistelevat valtaapitäviä, koska vallan vahtikoiraksi nimetty media ei sitä tee. Jos meillä olisi vakaa yhteiskunnallinen poliittinen tilanne, olen varma että parhaat bloggarit analysoisivat janhurrien ja memri-tv:n kaltaisten toimittajien aineistoa. Eli kun ihmiset tilaisivat esimerkiksi Kanava-lehteä, sen artikkeleita nostettaisiin esille tai Wahlroosin kirjan ehdotuksia käsiteltäisiin kantilta jos toiselta.

Nythän kaikki aika menee "tulipalojen sammuttamiseen" kun joka päivä tulee niin hulluja ideoita ja "uutisia" ettei niihin kaikkiin riitä edes aika kommentoida! Leipää ja sirkushuveja kansalle on muuttunut todeksi. Klikatuimmat otsikot iltapäivälehdissä ovat tyyliin "Katso kuvat - onko tämä vartalo isoäidin". Ei tässä "voiman pimeän puolen" blogosfäärissä niitä asioita juuri käsitellä, mitkä tuo medialle suurimmat tulot, kuten urheilu, salattujen elämien juonipaljastukset ja seksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ainakin omasta (ja veikkaanpa että monen muunkin blogikirjoittajan) puolesta voin todeta, että Kumis on oikeassa. Jos ns. tulipalojen sammuttamisen tarvetta ei olisi ollut, en todennäköisesti olisi koskaan edes perustanut blogiani.

Tikkablog kirjoitti...

Allekirjoitan Ykän kommentin täysin.

En usko, että oma kirjoitteluni vaikuttaa yhtään mihinkään mutta jotain terapeuttista siinä touhussa silti on.

500 tekstiä kasaan ja sitten olen oman osani tehnyt.

Unknown kirjoitti...

En ole tutustunut Borgin ja kumppaneiden raporttiin, mutta jo ylen teksti teeveen uutisotsikoissa oli "palkkamalttia ja maahanmuuttoa".

En kerta kaikkiaan pysty ymmärtämään maahanmuuton funktiota. Jos kuvitellaan, että suomalaiset pitkäaikaistyöttömät ovat paikallista köyhälistöä tällä hetkellä, en keksi, kuka tulisi tänne töihin samalla palkalla, kun he kuitenkin heti huomaisivat, että saman, ja joskus enemmänkin saa tekemättä mitään.

Eikö kaaliin mene, että kuka tahansa työnantaja palkkaa vaikka miljoona työntekijää, kunhan heidän tuotoksensa on vähintään heidän kustannuksensa?

Otetaan Tontun ja Ykän neuvot onkeen.

P.S. Joo, poliisille ei voi enää soittaa. Pitää soittaa hätäkeskukseen. Soitin itse kerran kun halusin tietää, saako mopoautolla laillisesti ajella Kehä III ruuhka-aikaan satasen alueella neljääkymppiä. Kuulemma saa.

P.P.S. Paul Kersey

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, me ollaan molemmat tultu vähän sattuman pakosta tähän skeneen. Ennen vuotta 2006 en ollut kovin kiinnostunut politiikasta ja toivoisin pian pääseväni samaan tilanteeseen. En ole koskaan ymmärtänyt kun amerikkalaisia on haukuttu "nurkkakuntaisiksi" muun maailman asioista tietämättömiksi. Miksi muun maailman asioista pitäisi mitään tietää? Eikö oma perhe ja asuinkunta ole merkittävämpiä kuin joku EKP:n politiikka?

Tikka, älä jätä 500 kirjoitukseen! Vaikken ole ehtinyt kommentoida viime aikoina, sinun ottamasi valokuvat ovat blogimaailman huippua.

Pörri, osuit naulan ytimeen. Virkakunta ja poliittinen eliitti ei ymmärrä miten globaali kilpailu toimii. Täällä kuvitellaan ratkottavan Suomen ongelmat säätämällä uusia lakeja. Pitääkö virkakunnan oikeasti säätää laki, minkälaiset rekisterikilven yhdistelmät ovat sallittuja? Kuka on Paul Kersey?

Unknown kirjoitti...

Paul Kersey on suosikkinäyttelijäni Charles Bronsonin esittämä hahmo Death Wish -elokuva saagassa. Wiki kertoo juonen hyvin. Ajattelin, että sopii tämän viikon uutisvuon teemoihin...

Kari kirjoitti...

Joo, en tarkoittanut niinkään "voiman pimeää puolta", vaan koko kirjoa.

Media on itse itseään ruokkiva tuli, jonka paloista ja poltoista ei paljoa kannata välittää, muuta kuin että tiedostaa sen tilan. Palakoot rauhassa.

Jonkun vuoden tilasin Guns & Ammoa ja Digital fotoa. TV:tä ja radioa en katsele/kuuntele paitsi joskus satunnaisesti vaikkapa autossa. Netistä tulee luettua melkein päivittäin näin vaalien alla Arutz Shevaa sekä paria, kolmea kotimaista ja muutamaa ulkomaista blogia. Siinä se sitten onkin.

Melkein toivoin ja odotinkin, että olisi ollut jotain syväluotaavaa Wahlroosista. Mutta ei. :) :)thule kirjoitti...

Itsekin haluaisin päästä takaisin tilanteeseen, jossa politiikka ei enää kiinnosta. Pitkään yritin olla kiinnittämättä siihen mitään huomiota. Valitettavasti nykyään harjoitettu politiikka on vain niin sairasta, ettei siltä voi välttyä.

Itse havaitsin Hyysärin sisäpoliittiset painotukset jo nuorena, mutta kesti lähes 15 vuotta ennen kuin valheellisen vääristelyn koko laajuus suomalaisen valtamedian uutisoinnissa iski tajuntaan. Toki se oli kasvanut jatkuvasti suuremmaksi.

Amerikkalaiselle medialle oli helppo naureskella aiemmin, mutta kun lopulta hahmotin miten pahasti myös kotimainen puolueettomuuttaan julistava media meitä kusettaa, niin se herätti suoranaista raivoa. Vasta viimeiset 5-6 vuotta olen osannut olla äärimmäisen kriittinen mediaan tarjoamaa näkökulmaa kohtaan ja luottamus on nykyään aika tasan nolla.

Isommista asioista, joiden tapahtumista ei voi pimittää, saa mediasta nykyään lähinnä tiedon, että jotain on tapahtunut, mutta jos haluaa saada totuuden selville asian luonteensa, merkityksestä ja yksityiskohdista, pitää kaikki tieto etsiä itse. Ja totuus on yleensä täysin erinäköinen kuin miten se mediassa tarjoillaan. Pienemmistä sattumuksista ei sitten edes uutisoida, jos ne eivät edusta hyväksytyn utopian mukaista linjaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Thule, itselleni on ollut järkyttävintä tämä muutoksen tahti. 10 vuotta sitten meno oli maltillista mutta nyt elämme täyttä sosialistista utopiaa. Paperittomien kroonisten sairauksien hoito on kaikessa järjettömyydessään typerryttävää. En voi kuvitella ehkä homojen adoptio-oikeutta lukuun ottamatta mitään näin idioottimaista puuhastelua. Laiva uppoaa ja keskustellaan ykkösluokan ruokasalin sisustuksesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Paperittomien terveydenhuollon tyrmääminen oli vakava arvovaltatappio hyville ja oikeamielisille.. Tiedostava media pitää huolen, että asia pysyy muistissa. Tämä tarkoittaa, että asia otetaan uudelleen esille seuraavan hallituksen aikana.