tiistai 11. marraskuuta 2014

Kenen vika?

Yleisradion penaali Sampo Vaarakallio kirjoittaa:
Sunnuntaina matka jatkuu Gazaan. Gazassa ei ole merkintää jälleenrakentamisen aloittamisesta. Kymmenettuhannet gazalaiset ovat vailla suojaa ja turvaa.
Liberaaliin fascismiin ja sen sosiaalidemokraattiseen ilmentymään kuuluu ajattelutapa, että uhri on syyllinen. Niin tälläkin kertaa. Kun muslimit räjäyttelevät toisiaan ilmaan, siitä vaietaan, koska se ei sovi liberaalin fascismin ideologiaan. Arafatin kuolinpäivän (11.11.2004) muistotilaisuuden häiritseminen autopommeilla on islamissa ihan hyväksyttyä. Gazaa johtava Hamas ei siedä Juudeaa ja Samariaa (Länsiranta eli Cisjordania erotuksena Transjordaniasta) hallitsevaa Fatahia alueellaan. Muslimeilla ei ole mitään halua luoda yhteiskuntaa, jossa moniarvoisuus voisi kukoistaa edes teoriassa.

Sampo Vaarakallio ei varmasti kykene vastaamaan, kenellä on vastuu Gazan jälleenrakentamisesta. Minusta vastaus on hyvin yksinkertainen - Gazan poliittisella johdolla. Samalla tavalla Suomi jälleenrakennettiin suomalaisen poliittisen johdon voimin eikä hyökkääjävaltio Neuvostoliiton. Toisin kuin Neuvostoliitto, Israel ei edes halua puuttua Gazan jälleenrakentamisen politiikkaan. Mutta kerta toisensa jälkeen se vedetään mukaan, jotta gazalaiset poliitikot eivät joutuisi kantamaan vastuuta, vaan he voisivat syyttää siitä israelilaisia. Heh, vähän muistuttaa Kataisen-Stubbin hallituksen toimintaa.

3 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Gazan rakentaminen on Jihadin tukemista. Lännen ei missään nimessä tule sitä tehdä.

Palestiinalaiset ovat maailman sosiaalitapaus, joka päihtyneenä islamin vihastaan rikkoo kämppänsä uudestaan ja uudestaan. Arabien tulisi lopultakin antaa kantaa vastuu politiikkansa ja kulttuurinsa hedelmistä ja asua teltoissa, mikä kulttuurille onkin luontaista.

Samoin lännen tulee lopettaa UNRWA ja haihattelu kahdesta valtiosta sillä kummatkin ovat globaalia sosialismia ja pitkälti konfliktin syitä. Arabitkin ovat viisaampia, eivätkä tue kumpaakaan, muuta kuin strategioina tuhota Israel. Miytään toimivaa palestiinalaisvaltiota Lähi-Itään ei koskaan ole tulossa.

Jaassu kirjoitti...

Tuosta gazan tapauksesta ei ollut mitään mainintaa suomen lehdissä.

Kari kirjoitti...

Jaassu:"Tuosta gazan tapauksesta ei ollut mitään mainintaa suomen lehdissä."

Mitä sitä omaa pesää likaamaan...
Tosin en huomannut, kun en Suomi- mediaa juuri seuraa.

BTW. Olen joskus hiljaisen hetken Arafatin haudalla Muqatassa viettänyt.