maanantai 17. marraskuuta 2014

Tosi objektiivista kysyä Hiilamon mielipidettä

Yle kertoo:
Verottaja epäilee, että noin puolet rakennusalasta on jättänyt asianmukaiset rakentamisilmoitukset tekemättä.
Tämä on se toimiala, joka on erittäin vahvasti ulkomaalaisten hallussa.

Ja Yle kertoo:
Kaakkois-Suomessa poliisin haaviin on jäänyt rattijuoppoja 1140, mikä on sata vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tammikuun ja syyskuun välisenä aikana liikennevalvontaan käytettiin Kaakkois-Suomessa tänä vuonna neljä henkilötyövuotta vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.
Neljä ihmistyövuotta on suunnilleen 200.000 euroa, ehkä vähän enemmän. Sillä hinnalla siis 100 juoppokuskia on jäänyt narauttamatta. Kova hinta.

Ja Yle uutisoi:
Viime aikoina on esiintynyt huolestuttavassa määrin juttuja, jossa tiedemiesten rinnalle on päästetty julkisuuteen kaikenlaisia valeasiantuntijoita.

Tämä niin sanottu median tasapuolisuusharha eli hienommin sanottuna false balance –ilmiö on johtanut myös siihen, että mediassa on esiintynyt tieteellisen valtavirran eli konsensuksen kanssa eri mieltä olevia tutkijoita, jopa väärämielisiä tohtoreita.

– Median tulisi luopua näennäistasapuolisuudesta, jonka varjolla kaiken karvaisille mielipiteille halutaan antaa yhtäläinen julkisuus.

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo puolestaan kirjoitti hiljattain "manipuloiduista tiedekiistoista". Hiilamo otti esiin "ilmastonmuutoksen vastustajien näkökulman".

Ilmastonmuutoksen käsittelyä kritisoi äskettäin esille myös Demos-ajatushautomon Airi Lampinen. Hänen mielestään:

– Klassinen esimerkki tästä (false balance –ilmiöstä) on ilmastonmuutos, josta raportoitaessa skeptikoiden näkemykset tuodaan usein näkyvästi esille huolimatta siitä, että ilmaston muuttumisesta on poikkeuksellisen vahvaa ja yhteneväistä tieteellistä näyttöä.
Heikki Hiilamo on Vihreä aktiivi (Soininvaara höpönassun pesällä 29.3.2011 ja Muumitalon vintillä tuulee 6.2.2012 ja Vasemmisto ryhtyy väkivaltaiseksi osa XXVII 9.12.2013).

On häkellyttävää, että Vihreä älykkö noin avoimesti kannattaa toimittajien oikeutta manipuloida uutisvälityksen nimissä kansalaismielipidettä. Hiilamo itse kokee luonnollisesti omaavansa objektiivisen tiedon ja enemmän kuin kernaasti myös jakaa objektiivista totuutta, kuten kuvassa alla.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Nämä samat ihmiset eivät näe mitään ongelmaa siinä, että Greenpeacen edustajat saavat rutiininomaisesti esiintyä asiantuntijoina Yleisradion lähetyksissä.

Näiden ihmisten mielipiteet esitetään totuutena, koska vastaväittäjiä on harvoin paikalla.

Kumitonttu kirjoitti...

Yleisradio ei ole kaupalinen osapuoli vaan toimii osana julkishallinnon väkivaltamonopolia. Olisi lähes mahdotonta kuvitella tilannetta, jossa Yle ottaisi poloiittikkoihin nähden vastakkaisen agendan ajaakseen.

Hiilamot ja kumppanit arvostelevat ihan turhaan kaupallisia medioita, niillä on oma agendansa - Yleisradiolla omansa. Eivätkä ne läheskään aina kohtaa toisiaan.

Unknown kirjoitti...

Yleisradio on orwellilainen versio Pahkasiasta.

Einstein sanoi jotain, että tiedon pahin vihollinen ei ole tietämättömyys vaan illuusio tiedosta.

Mutta kai se hiilari vai mikä lie tietää paremmin.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Hiilamon lausunto on täysin absurdi. Miehellä on itsellään järjetön intressi ajaa tiettyä poliittista agendaa, ja täysin vakavalla naamalla hän noudattaa yhteistyökumppaninsa Rauhanpuolustajien jo 70-luvulla hyväksi havaitsemaa strategiaa toisianajattelijoiden hiljentämisestä.

Ja toimittaja ei edes näe tuota intressiristiriitaa saati että haastaisi Hiilamon vaatimalla häntä tuomaan jotain muuta näyttöä väitteittensä tueksi kuin pelkän oman poliittisen agendansa. Aivan tolkuton riman alitus niin Hiilamolta, Vihreiltä kuin Yleltäkin.

Tero kirjoitti...

Oho, sallivat kommentit tuossa Ylen blogiartikkelissa.

I'm the best at what I do, but what I do isn't very nice. ;)

Kari kirjoitti...

YLE/KT: "Verottaja epäilee, että noin puolet rakennusalasta on jättänyt asianmukaiset rakentamisilmoitukset tekemättä.
Tämä on se toimiala, joka on erittäin vahvasti ulkomaalaisten hallussa."

Rakennusala ei ole ulkomaalaisten hallussa, vaikka heitä paljon onkin alemmilla portailla ja Etelä-Suomessa.

Syy ongelmiin on pikemminkin poliitikoissa, lainsäädännössä ja alan kulttuurissa, viranomaisissa ja virkamiehissä.

Senjälkeen kun rakentaminen siirtyi ympäristöministeriön alaisuuteen, niin Byrokratioa on räjähtänyt käsiin. Kukaan ei tahdo enää selvitä vihreän, vammaisen ja monikulttuurisen rakentamisen tuomista sääntöviidakoista ja kustannuksista.

Poliittisia syitä alan ongelmiin voi alkaa etsiä vaikkapa Maankäyttö ja rakennuslain 5 ja 12 &:stä.

"Maankäyttö- ja rakennuslaki

Maankäyttö- ja rakennuslaki koskee alueiden käyttöä ja rakentamista. Tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen ja viihtyisä elinympäristö, joka on sosiaalisesti toimiva ja jossa eri väestöryhmien tarpeet on otettu huomioon.
Maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteena on
järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että ne luovat edellytykset hyvälle elinympäristölle
edistää ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä
turvata kansalaisille osallistumismahdollisuus asioiden valmistelussa
turvata suunnittelun laatu ja vuorovaikutteisuus, asiantuntemuksen monipuolisuus ja avoin tiedottaminen.
Yleisiä tavoitteita täydentävät alueiden käytön suunnittelun tavoitteet (5 §) ja rakentamisen ohjauksen tavoitteet (12 §).

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, rakennus- ja ravintola-alalla on selvimmin näkyvissä ulkomaisen työvoiman vaikutus. Pitäisi sinulle olla itsestään selvää, että vastustan viranomaissäätelyä molemmissa. Mutta vastaavasti, edellytän että virkakoneisto kohtelee kaikkia alalla toimijoita samoilla säännöillä. Nyt näin ei tapahdu.

Kari kirjoitti...

Kyllä tiedän, mutta epäilin, että sinulla ei oikein ollut käsitystä, mistä tuossa uudessa verottajan heinäkuussa alkaneessa rakentamisilmoituksessa oikein on kyse? Saatoin karkeasti erehtyäkin :)
Uusi laki on hankala kaikille. Erityisesti ulkomaalaisille, vaikkei lain tarkoitus olekaan kerätä veroja, vaan pikemminkin runsaasti sakkoja(tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin per lurjus) ilmoitusvelvollisuuden täyttämättä jättämisestä.

Perhepiirissä taitaa olla kuusi, tai seitsemän rakennusalan pienyritystä.