perjantai 7. marraskuuta 2014

Vihapuhe 73 vuoden takaa

Katselin Ylen lähettämän dokumentin Stalinista. Mitään uutta ja mullistavaa dokumentissa ei tietenkään ollut. Kun puna-armeija piti paraatin Punaisella torilla 7.11.1941 Saksan Wehrmachtin kolkutellessa Moskovan portteja. Stalin piti puheen, jonka hän päätti sanoin: "Eläköön isänmaa, eläköön vapaus, eläköön itsenäisyys". Ottaen huomioon että Stalin tapatti etnisin perustein miljoonia alamaisiaan ja ylistää kansallisvaltiota, on perusteltua kysyä, miten se äärioikeistolaisuus määriteltiinkään?

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Niinpä. Itse en ole vielä semmoiseen törmännyt, mutta lienee vain ajan kysymys, kunnes joku vihreä tutkija, mahdollisesti Jukka Relander, kategorisoi Stalininkin äärioikeistoon.

Kumitonttu kirjoitti...

Sitä hetkeä odotellessa! Voi sitä huutonaurun määrää, kun se tapahtuu.

Kiljua! Kiljua! kirjoitti...

Kyseisessä ohjelmassa oli brutaali kohta, missä joku kommarikätyri ampui toista päähän. Tulipa vaan mieleen, että miten tuollaisen homman voi ryssiä, sillä ammuttava kaatui taaksepäin ja ampujan piti laskea ase maahan ja raahata raato hautaan. Ryssät pystyvät ryssimään minkä tahansa Aasian.

Unknown kirjoitti...

Pekan porstua on lukenut Ylioppilaslehdestä "muusikko" palefacen haastattelun, jossa tämä kuulemma toteaa:

"Jotain Neuvostoliittoa tai Itä-Saksan salaista poliisia Stasia ei minusta voida pitää vasemmistolaisina keksintöinä. Ei myöskään kommunistista Kiinaa tai Pohjois-Koreaa. Nämä kaikki ovat totalitaristisia rakennelmia, stalinistisia diktatuureja."

Ei tässä näitä nyt vielä suoraan äärioikeistolaisiksi väitetä, mutta mielestäni kylläkin oikeistolaisiksi, tämä oli vastaus kysyttäessä vasemmiston pahoista teoista, joten kun kielletään vasemmistolaisuus, oletetaan oikeistolaisuus.

Huutonaurut taitavat olla edessä nopeammin kuin uskoinkaan...

P.

Kumitonttu kirjoitti...

Helsinkiläisen syövän hoitoon erikoistuneen Docrateksen edustaja kertoi jossain lehtihaastattelussa, että venäläisasiakkaat eivät halua tietää sairaudestaan ja etenemisestä. Suomalaiset taas kuulemma kieltävät asian vetoamalla "työkiireisiinsä" tai muihin vastaaviin, miksi ei ole aikaa hoidoille tai jatkotutkimuksille. Tosiasioiden kieltäminen on arkipäivää vaikeiden asioiden edessä, kukapa ei siitä itseään tunnistaisi.

Paleface ei kykene käsittämään, että hänen kannattamansa ideologia on paha, turmiollinen, korruptoitunut. Siksi kaikki paha peilataan "oikeiston" tekosiksi.