perjantai 14. marraskuuta 2014

NATO suojelee

Iltalehti kertoo:
Nato-joukkoihin kuuluvat hävittäjät kävivät tunnistamassa ilmatilaa loukanneen koneen myöhään eilisiltana. Viime kuussa Nato kertoi tehneensä yli sata vastaavaa tunnistuslentoa venäläiskoneiden liikkeistä tänä vuonna.

5 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Niin, pohjimmiltaan NATO suojelee lähinnä islamin ja sosialidemokratian leviämistä.

Unknown kirjoitti...

Moro Tonttu. Onko sulla tai kommentoija Karilla tai kellä tahansa lukijalla näkemystä, mikä olisi Viron ja Latvian tilanne mittavine venäläisvähemmistöineen tänä päiväna, jos ne eivät kuuluisi Natoon?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Naton koneet eivät edes kokeile "kumiluoteja" tai ohjuksesta, jossa ei olisi räjähdettä kuin "nimeksi", niin ehkä loukkausten määrä voisi vähentyä! Tosin, ohjuksen aiheuttama lommo koneen rungossa voisi vituttaa...

Jos meidän kone "eksyisi" venäjän ilmatilaan niin heittoistuin lienee se paras henkivakuutus lentäjälle(-ille)?

Kumitonttu kirjoitti...

Pörri, oman arvioni mukaan NATO lisää merkittävästi Baltian-maiden turvallisuutta. Jos Baltian-maat olisiavt hakeneet mutta tulleet torjutuksi NATO:ssa, niiden tilanne olisi hyvin hankala. Jos maat eivät olisi hakeneet NATO-jäsenyyttä, niiden venäläisvähemmistöt olisi arvioni mukaan moneen kertaan usutettu pronssisoturi-patsaan kaltaisiin mellakoihin.

En usko, että Venäjä olisi uskaltanut avoimesti lähteä sotimaan Baltteja vastaan, mutta onneksi sitä ei tarvi arvailla.

Kari kirjoitti...

Itse en usko, että sosialidemokraattisella, tai jopa fasistisella politiikalla voidaan luoda pitkässä juoksussa vakautta. Siihen pystyy vain itsenäinen, vapautta kunnioittava ja ympäristölleen ystävällismielinen poliittinen ja taloudellinen toiminta.

NATO luotiin korjaamaan edellä mainittujen sosialististen aatteiden politiikan aiheuttamaa pattitilannetta muiden sosialistien kanssa samalla politiikalla kuin mikä siihen johtikin. Ukrainan tilanne on hyvä esimerkki tekemällä tehdystä kriisistä.

Baltia on pärjännyt
NATO:sta huolimatta hyvänä päivänä, mutta huonona päivänä sen tilanne on vaikea ylikulkumaana.
NATO ei ole juurikaan vaikuttanut alueen venäläisvähemmistön toimintaan, sillä on keskittynyt islamistivähemmistöjen auttamiseen Etelä-Euroopassa, Lähi-Idässä, Aasiassa ja Afrikassa.

Ottaen huomioon vielä NATO:n islamisaatio ja siitä seurannut epävakaus viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, USA:n kiihtyvän liittolais-ja ystävävaltioiden pettämisen, sekä Saksan ja EU:n politiikan nousu NATO-alustalla, niin luottamus ja toiveikkuus rauhalliseen tulevaisuuteen on viimeisiä asioita, joita siihen osaan yhdistää.