keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Elina Kurikka

Mielenkiinnolla olen seurannut kajaanilaisen nuoren naispoliitikon, Elina Kurikka, toimintaa. Keväällä uutisoitiin, että Kurikka erotettiin Kokoomuksesta, koska hän ei alistu Kajaanin Kokoomuksen johtajien poliittiseksi pelinappulaksi. Kokoomusjohto mieltää politiikan puolueiden vallankäytöksi, kun taas Kurikka itse korostaa lähteneensä mukaan politiikkaan sveitsiläistyylisen demokratian saamiseksi Suomeen. Siis Muutos 2011 -puolueen linjoja myötäillen. Kokoomusjohdon mukaan:
– Vaikka ryhmässä jokaisella on mielipiteen ja sananvapaus, on poliittinen vaikuttaminen aidoimmillaan yhteistyötä ryhmässä, tiedotteessa kerrotaan.
Ja Kurikan mukaan:
Suosittelen lukemaan tämän artikkelin. Siinä ynnätään Sveitsin hyvät puolet, ja sen, miksi politiikka alkoi minua alunperin kiinnostamaan. Lainaus artikkelista: "Sveitsi on ääridemokratia. Lähes kaikki asiat ratkaistaan kansanäänestyksellä.
Elina Kurikka oli aktiivinen järjestäessään ElinaExpressin linja-autovuorot kyllästyttyään kartelleihin ja monopoleihin. Kurikka myös kehuu avoimesti paikallisia kilpailijoitaan Perussuomalaisista, Vasemmistoliitosta ja SDP:stä, mitä voi pitää lähestulkoon pyhäinhäväsityksenä Suomen politiikassa. Perussuomalaiset ja Kokoomus ovat tällä hetkellä poliittisesti ääripäissä. Jopa Vasemmisto ja Vihreät ovat Kokoomusta lähempänä kuin Perussuomalaiset.

1 kommentti:

Valkea kirjoitti...

Nättikin on.