tiistai 4. marraskuuta 2014

Korruptio

Politiikan ja elinkeinoelämän pyöröovi käy kuumana:
Jyri Häkämies (kok) tienasi vuonna 2012 elinkeinoministerinä 174 000 euroa ja vuonna 2013 EK:n toimitusjohtajana 363 000 euroa.

Lobbarikentällä hyviin ansioihin pääsi myös vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes, joka tienasi Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtajana 258 685 euroa.
En halua moittia Jyriä tai Suvi-Annea valinnoistaan. Kyse on politiikan ja elinkeinoelämän korruptiosta. Toki yksittäinen ihminen voi kieltäytyä osallistumasta moiseen parisuhdepolkkaan, mutta vaikea on vastustaa rahan himoa. Nämä ihmiset johtavat Suomea. Eivätkä ole edes poliittisessa vastuussa.

Suomalaisessa yhteiskunnassa liberaali fascismi on jo lyönyt itsensä täysillä läpi. Turha on ihmetellä, mistä maan taloudellinen ahdinko johtuu. Tilanne ei ole sen parempi muissa länsimaissa. Demokratia on saavuttanut jonkinlaisen kulminaation, josta poispääsyä ei kannata odottaa. Gulag on muuttunut nukkumalähiöksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Kumis arvelee jos menis veronmaksulakkoon ja alkaisi tekemään pimeitä töitä? Ei ainakaan rahoittaisi palkkaverojen muodossa tuota kusetussysteemiä. Tietysti kun ostaa jotain niin siinä menee alv mutta pitää sentään palkat itsellään.

Tai no, voiko pimeesti ostaa, ettei maksa alv:ia? Joltain maatilan isännältä käy hakemassa lihapalat, eiks sen voi tehdä niin ettei maksa alv:ia, rahat vaan isännälle kouraan ja sitten lihasäkin kanssa kotiin?

Becker kirjoitti...

Häkämiehen fosfaattitehtaan myyminen oli kyllä eeppinen esitys kaikessa tyhmyydessään.

Siinäpä tosiaan hyvät referenssit päästä EK:lle hommiin.

Tämä tyyppi on Kataisen ohella kyllä yksi niistä vastenmielisimmistä mitä mieleen tulee. Hyvä veli ja perseennuolenta järjestelmän tulosta.

Kuinkahan moni näistä on rappareita.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, Stubidon vaimo pääsi Sanoma-konserniin juristiksi. Varmaan ihan omaa pätevyyttään hehhehhee...

Vieras,jos kaikki suomalaiset yrittäjät laittaisivat kahdeksi kuukaudeksi verot boikottiin, valtio olisi kanttu vei. Sitä olen toivonut jo kauan.

Pimeitä töitä ei oikein voi tehdä nykyaikana. Vakuutukset pitäisi olla voimassa ja halukkaita pimeän palkan maksajia ei oikein ole pl. kebabpitseriat yms.

Suomen luottoluokitus perustuu siihen tosiasiaan, että valtio kykenee hallitsemaan kansalaisia niin hyvin, että se pystyy vastaamaan velkasitoumuksistaan.