lauantai 8. marraskuuta 2014

Stubb ja Stalin

Stubb pyysi ulkomaisia valtiomiehiä tuekseen, kertoo Iltalehti:
- Minulla on tänään pieni ongelma... Meillä on luottamusäänestys parlamentissa ja tilanne on 97-94, joten saattaisin tarvita hieman vahvistuksia. Olisi erittäin hyödyllistä, jos te voisitte tulla ja painaa nappia parlamentissamme.
Stubb siis mieluummin kuin kuuntelee omaa kansaansa, pyytää apua ulkomailta.

Historian havinaa on Stubbin lausunnossa. Nimittäin, Stalin oli kommentoinut Aladar Paasoselle ja Paasivikivelle Moskovassa syksyllä 1939, että nimet pitää laittaa paperiin heti uusien rajojen tunnustamiseksi. Paasikivi oli todennut, että he tarvitsevat eduskunnan päätöksen asiasta, ja äänestyksen lopputulos ei ole ollenkaan varma. Stalin oli todennut, että hän ja Molotov voivat tulla äänestämään ja ehdotus saa 101%:n kannatuksen.

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Ja ihmiset vielä uskovat, että edustuksellisessa demokratiassa voi vaikuttaa äänestämällä...

Edustuksellisessa demokratiassa alhainen äänestyprosentti on ainoa päivänvaloa kestävä kannanotto pitkäjänteisen vaikuttamisen puolesta.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ennenvanhaa eduskuntaan valittiin elinkeinoelämässä ja kyläyhteisössä menestyneitä ja kyvykkäitä banhoja miehiä ja naisia.

Nykyään nuo pojanklopit suoraan (vaihto-oppilas)koulunpenkiltä vaan, kutos lyhyellä matikalla (me pojat opittiien [eikä luettu ulkoa] pitkä matematiikka, fysiikka, kemia ja kaikista tuli 9 ja l).

Kunhan puhua osaa ja esiintyä. V*ddu mitä pellejä.

Kaipaan takaisin aikoja menneitä...

Tapio Rautavaara - Isoisän olkihattu
http://www.youtube.com/watch?v=tNqwERjEXlM