sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Islam leviää

Jerusalemissa on tapettu viisi juutalaista synagogassa. Neljä oli rukoilemassa ja viides oli poliisi, joka haavoittui taistelussa. Helsingin Totuus uutisoi tapahtuman todeten YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin tuomitsevan iskun. Seuraava Totuuden Israeliin liittyvä uutinen onkin sitten sellainen, jossa paheksutaan Israelin puolustusvoimien hajottaneen talon, jossa asui kaksi juutalaista kuoliaaksi puukottanut muslimi. Sekin uutisoidaan että Hamas väittää IDF:n ampuneen arabimiehen, mutta ei sitä, että arabit ovat yrittäneet keskimäärin joka toinen päivä tulla raja-aidan yli väkisin.

Suomalaisella medialla olisi nyt todellinen tilaisuus analysoida maailmanpolitiikkaa Jerusalemin tapahtumien synkässä varjossa. Helsingin Totuus lipsautti suuren sammakon pääkirjoituksessaan:
Verenvuodatus ei ole uutta Jerusalemissa. Vuosituhansien aikana kaupungin kaduilla ja kujilla ovat taistelleet juutalaiset erinäisiä valloittajia vastaan. Sittemmin juutalaiset, kristityt ja muslimit ovat kamppailleet sekä toisiaan vastaan että keskenään.
Oivallus on hyvä, mutta valitettavasti päätoimittajalla menee pupu pöksyyn ja seuraavaksi hän väittää Israelin miehittävän Länsirantaa. Lähi-idässä noin satakunta vuotta sitten päättyi satoja vuosia kestänyt Ottomaanien hallinto, joten loogista olisi kysyä miehittivätkö Ottomaanit Länsirantaa ja sen jälkeen Jordania. Jos siis juutalaiset ovat taistelleet erinäisiä valloittajia vastaan.

Tuona aikana maallinen hallinto piti islamin todellisen luonteen melkolailla kurissa. Kun Ensimmäinen maailmansota päättyi, alue on vähitellen muuttunut epävakaaksi. Turkki, Irak, Syyria, Iran, Jordania, Libanon, Egypti ja muukin Pohjois-Afrikka ovat kaikki antautuneet teokratian haltuun. Osa pahemmin ja osa vielä sinnittelee vastaan kuten Egypti, joka antoi kuolemantuomiot Muslimiveljeskunnan johtajille lopettaakseen järjestön haaveet pidemmäksi aikaa.

Mitä Helsingin Sanoimat, Yle ja muu media voisi kertoa? Ne voisivat tunnustaa, että Lähi-idässä islam ja sen kirjaimellinen tulkinta on valtavirtaa ja sen ainoa vastavoima ei suinkaan ole länsimaat vaan arabisosialismi, joka Ottomaanien valtakunnan jälkeenkin pysyi vallassa pitkään, kunnes länsimaat menivät ja alkoivat tukea arabidiktatuurien hallinnon vastustajia. Kiitokseksi eurososialistit ja Obaman hallinto saivat vastaansa väkivaltaa kaihtamattoman islamilaisen vallankumouksen.

Islamilainen liikehdintä on jo saapunut Eurooppaan sekä myös Suomeen. Muslimeilla on varmasti halu alistaa kristillinen Eurooppa, ja vaikka "Suomessa juutalaisvastaisuus on huomattavasti pienempää kuin muualla Euroopassa", on meilläkin omat rotutohtorimme (Nelli Baran 22.11.2014).

2 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Lähi-Idän ongelma on uskonnollis-ideologinen ja sen nimi on islam. Ikä n. 1400-vuotta.
Myös Lännen ongelma on uskonnollis-ideologinen. Sen nimi on valistus/sosialismi. Ikä n. 300-vuotta.

Yhdessä nämä kaksi kilpailevat maailman verisimmän ideologian tittelistä. Kummankin uhriluvuksi lasketaan nykyään vajaa 200-miljoonaa uhria. Sosialismi oli ärhäkimmillään 1900-luvun puolivälissä, mutta veikkaan että islam ottaa taas johdon pikapuoliin.

Ei ole juurikaan syytä ajatella, että sosialistinen-islam arabin päässä olisi terveellisempää, kuin pelkkä islam. Lähes sama meno jatkui arabisosialistisen islamin aikana kuin sitä ennen ja sen jälkeenkin.

IS:n kalifaatin menestyksen selkäranka on baath veteraanit, Turkin islamistit(ottomaanit) ja lännen sosialistit Obaman johdolla.

Lähes kaikkien lähi-Idän ongelmien taustalta löytyy islam ja sosialismi.
Tosin pelkän islaminkin poistaminen rauhoittaisi tilannetta jo kummasti.

Jaassu kirjoitti...

Hesarin ja muidenkin medioiden raportointi on tosi heikkoa ja biasoitunutta. Verenpaine nousee likimain joka kerta kun lukee Hesarin uutisia tai Ylen uutisointia israelista.

Kun lukee israelin omia lehtiä niin huomaa miten tolkuttoman paljon suomen lehdet jättävät uutisoimatta.

Sama pätee kyllä englannin BBC:n uutistoimistoon. Terroristien ja arabikiihkoilijoiden sympatiseeraajia kaikki.