maanantai 3. marraskuuta 2014

Marko Forss - Kokoomus

Nettipoliisina tunnettu toisinajattelijoiden inkvisiittori Marko Forss on Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana huhtivaaleissa 2015 ensi keväänä. Ei voi kuin kauhulla seurata, kuinka Kokoomus muuntautuu entisestään uudenlaiseksi kummituskaapujen apupuolueeksi. Jälleen yksi esimerkki, että viranhaltijoilta tulisi ottaa joko oikeus asettua ehdokkaaksi tai äänioikeus pois. Vielä 50-luvulla upseerit eivät saaneet asettua ehdolle eduskuntaan, koska valtion väkivaltakoneiston jäsenten katsottiin olevan jäävejä päättämään laista ja asetuksista. He kun voisivat tehdä hiljaisen vallankaappauksen.

Forss on loistoesimerkki Kokoomuksen nykyisestä kannattajakunnasta. Ajatuspoliiseja, virkamiehiä ja liberaaleja fascisteja. Paula Risikko.

6 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Siinehän tuo sopii kuin nenä päähän.
Jätkä on lähdössä hyville liksoille,
ja varmaan valitaankin vielä. Runsailla äänillä.

Vasarahammer kirjoitti...

Forss on paistatellut myönteisessä julkisuudessa koko nettipoliisiuransa ajan. Hän on siis selkeästi valtamedian ehdokas.

Kumitonttu kirjoitti...

Todellakin, enpä muista koskaan nähneeni, että valtamediassa olisi analyyttisesti pohdittu nettipoliisin toimintaa yleisesti tai sen vaikutuksia kansalaisten mielipiteen ilmaisuvapauteen.

Forss itse kaikissa yhteyksissä vaatii anonymiteetin poistamista, vaikka samaan aikaan Tulli ja Poliisi käyttävät ja haluavat anonyymejä vinkkejä rikollisesta toiminnasta. Poliisi haluaa jopa anonyymit todistajat rikosoikeudenkäynteihin, mikä asettaa Forssin kaltaiset älyllisesti vähemmän lahjakkaat moraalisesti epämiellyttävään asemaan.

Kuten eräs arvostamani bloggari asian muotoili poliisipataljoona 101:n toiminnasta:

Ensimmäisinä päivinä koettu vastenmielisyys siviilien tappamista kohtaan muuttui vähitellen ja korvautui velvollisuudella isänmaata ja taistelutovereita kohtaan.

Ihmisluontoon kuuluu auktoriteetin kunnioittaminen ja ihminen voi toimia vastoin omatuntoaan silloin, kun käsky tulee arvovaltaiselta taholta.

IDA kirjoitti...

Leppoisa kaveri kuitenkin. Käväisi Ruonalan markkinoilla myös meidän vihapuhujien teltalla juttelemassa. Ei kyllä aavistustakaan hänen poliittisesti linjastaan, mutta noin yleisesti poliisikansanedustajilla on ollut realistista otetta tiettyihin asioihin.

IDA kirjoitti...

Tosin tuo anonyymin kirjoittelun kieltämisen vaatiminen on tietenkin täyttä idiotismia. Toivotaan, että edes tarkoitus ei ole ollut viedä sitä lainsäädäntötasolle asti.

Kumitonttu kirjoitti...

noin yleisesti poliisikansanedustajilla on ollut realistista otetta tiettyihin asioihin.

Mitenkään Forssia mollaamatta on silti todettava, että ääni Forssille on samalla ääni Stubbille, Risikolle jne. Moni Sekoomuslainen syyttää ay-liikettä maan nykyisestä ahdingosta. Kuitenkin se oli 2007 Kokoomuksen vaalislogan ja laukaisi nousukauden huipulla julkisen sektorin avulla Kokoomuksen vaalimvoittoon ja julkisen sektorin palkat kattoon.

Sellaista puoluettako pitäisi kiittää asioiden huonosta hoitamisesta ja vision puutteesta?