lauantai 1. marraskuuta 2014

Työssäkäyntivero

Ei kai tämä voi olla totta:
Käytännössä kovin monen yrittäjän ei kannata alkaa juhlakampauksia väsätä, sillä kampaamoiden, partureiden ja meikkaajien pitää hakea aluehallintovirastolta etukäteen lupaa, jos he mielivät pitää putiikkinsa itsenäisyyspäivänä auki. Aukiololupa maksaa 200 euroa.

− Tämä ei ole mikään uusi säännös, mutta lupamaksu nousi viime vuodesta 80 euroa. Tämä on aikamoista kamppailua nykyään, kun joutuu maksamaan siitä, että tulee omalle työpaikalleen töihin, huomauttaa varapuheenjohtaja Raija Kara Suomen Mikroyrittäjistä.

8 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Totta on se, että suomalainen poliittinen broileri tekee kaikkensa tuhotakseen pienyrittäjät. Taustalla on broilerin, ay-liikkeen ja suurteollisuuden epäpyhä allianssi. Nimimerkillä pienyrittäjän jälkeläinen.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tällä menolla kohta ainoat joilla on varaa töihin mennä on valtion ja kunnan ministeriöiden virkamiehet ja naiset ja heidän autokuskit.

Sonmoro!

Ekku kirjoitti...

Laittakaa nyt takseille samanlainen maksu ihan tasa-arvon nimissä.

Saa sitten herrasväki kävellä niihin "itsenäisyyspäivän" juhliinsa...

Takseilla muuten on tähän aiheeseen osittain liittyen ollut pari vuotta sellainen Ely-keskuksen vuosittain perimä "taksiluvan valvontamaksu", joka maksaa satasen.

Laissa kun Ely-keskus on määrätty liikennelupia valvovaksi viranomaiseksi, niin joku on keksinyt, että tästä lakisääteisestä velvollisuudesta voidaan vielä pyytää erikseen maksu.

Jaassu kirjoitti...

Niinpä, näissä jutuissa olisi kiva kun media hoitaisi tehtävänsä ja kertoisi kuka ja mitkä puolueet ovat tällaista lainsäädäntöä edistäneet ja tukeneet.

Muuten ei paljoa auta äänestäjiä päättämään keidän kannattaisi maan asioita hoitaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän se on esim. vaikka sähkölaitekorjauksia tekevä yrittäjä? Saako mennä "vikakeikalle" itsenäisyyspäivänä vai onko tehtävä ensin ilmoitus aviin vai siirrettävä keikka seuraavaan päivään?

Igor kirjoitti...

Ihan järjetöntä tuollainen. Jos pyhäksi haluaa avata asiakaspalvelun vuoksi avata kampaamoliikkeen esimerkiksi isommankin liikkeen vain yhdellä kampaajalla on aikamoinen kustannus yhtä palveltua asiakasta kohti tuollainen 200 euron lupamaksu. Sehän on kymmenellä asiakkaalla jo 20€/asiakas. Uskoisin mafiankin tyytyvön kohtuullisempaan suojelumaksuun ;)

Tiedemies kirjoitti...

Ihmettelen sitä, miksi kansalaistottelemattomuuskampanjoita tällaisia säädöksiä vastaan on niin vähän.

Becker kirjoitti...

Nyt kun rikastuneiden verotiedoilla herkutellaan, niin kyllä varmaan kampaamonpitäjä yhtyy tuohon miljoonäärien palvontaan.

On ilahduttavaa, että jotkut ovat ilmoittaneet tekevänsä töitä ja jättävänsä maksamatta. Tervettä kansalaisttottelemattomuutta.
Lisää tällaista.

Saas nähdä josko pollarit kiertävät kampaamoita lupamaksukuitteja tarkastamassa.

Kyllä "hyvinvointivaltio" Suomi on jotain ainutlaatista, jumaliste.