keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Virkamies yrittäjänä

Verovaroin ylläpidettävä Yle uutisoi, että kiinalaiseen omistukseen siirtynyt Volvo irtisanoi 4.400 virkamiestä palveluksestaan.

Toisessa uutisessa padasjokelainen yrittäjä Matti Luukkanen kuvailee tuntojaan pienyrittäjänä sosialismissa:
– Yrittäminen on nykyisessä lupa- ja byrokratiaviidakossa hankalaa. Sitten vielä isot ketjut saavat kaiken tuen ja esimerkiksi opasteet helposti teiden varsille, mutta moni yrittäjä, joka niitä todella tarvitsisi, ei saa.

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Ei ihme, että piti myydä pois, kun noin monta virkamiestä oli firmaa rasittamassa. Byrokratian on täytynyt olla huimaavaa.

Moottor Miäs kirjoitti...

ELY-keskuksen ohjeet

Mielestäni kyseinen yrittäjä liioittelee. Eihän tilapäisen opasteen vaadittava byrokratia ole nyt niin hankalaa...

ELY-keskus voisi palkata jopa lisää virkamiehiä valvomaan näitä kyltinpystyttäjiä. Ankarat sakot vaan jos on lupa jäänyt hakematta. En usko että juuri kukaan on hakenut lupaa omille opasteilleen. Ihan oikein hääparille kun saisivat sakot luvattomista kylteistään.

Kumitonttu kirjoitti...

Sanna, varmaan niiden virkamiesten tehtävä oli HELPOTTAA byrokratiaa. Voi vain kuvitella minkälainen määrä toimihenkilöitä olisi pitänyt palkata, jotta byrokratia ei olisi ollut niin raskasta :)

Huom! 10.1.2014 alkaen tilapäiset opastusluvat maksavat 150 euroa. (Valtioneuvoston maksuasetus 2014). Laskutusta varten on hakemuksessa ilmoitettava laskutusosoite ja hakijan Y-tunnus tai henkilötunnus.

HAAAHHAAAHHAHAHHAA!!! Ai jumalavita, hyvä linkki Muattormiäheltä.

Lain pitäisi olla sama kaikille, joten eikun laskua perään ja sakko päälle jos on hääparilta jäänyt luvat hakematta.

Eihän tuo voi olla todellista!

Vasarahammer kirjoitti...

Tilapäinen opastuslupa 150 euroa!

Siinä valtio on muuttunut kansan palvelijasta jonkinlaiseksi lailliseksi suojelurahan kerääjäksi, joka laskuttaa olemattomasta palvelusta tai kuten mafiaorganisaatiot, "suojelusta" eli vielä pahemman rangaistuksen välttämisestä.

Kun joudutaan lainaamaan rahaa tulevilta sukupolvilta, kaikki mahdollinen nyhdetään veronmaksajalta keinoja kaihtamatta. Vain mielikuvitus tai lähinnä sen puute on rajana.

Kumitonttu kirjoitti...

Toden totta. Tilapäinen opastuslupa on niin mielikuvituksellinen, etten olisi ikinä osannut arvata sellaisen olemassaoloa. Ja jos ei sellaisen olemassaoloa tiedä, ei lupaa osaisi hakea. Ja jos ei hae lupaa, tulee sanktiot päälle.