torstai 6. marraskuuta 2014

Taitava ja rehellinen putkimies

Yle uutisoi:
Kaikkia Stubbin iältään nuori "joukkue" ei täysin miellytä.

– Olisi voitu toimia siten, että olisi kokemusta ja nuoruuden intoa samassa joukkueessa. Laissa sanotaan, että ministeriksi tulee valita rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja. Tietysti nuori ihminen voi olla rehellinen ja taitavaksi tunnettu, mutta kokemus on asia, joka karttuu erilaisista tilanteista, muotoilee kansanedustaja Eero Lehti (s.1944).

Lehti kritisoi haastattelussa entiseen tapaansa myös kuntauudistusta, jota hallitus on kokoomuksen johdolla vienyt eteenpäin.

– Optimikoko suomen kunnissa näyttää olevan kiistatta 30-50 tuhatta asukasta. Tämä uusi ylittäisi sen tuntuvasti. Jos katsoo Espoota, Vantaata ja Helsinkiä, ne ovat tuottavuudelta huomattavasti heikompia kuin kasikunnat, lehti sanoo.

– Kuntakoko ei paranna kunnan tuottavuutta ja asiakkaiden palveluja rajattomasti, vaan se kääntyy itseään vastaan, Lehti sanoo viitaten Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimukseen.
Kuten Lehti toteaa, hallituksessa tulee olla rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja ihmisiä:

Jyrki Katainen on tulkinnut kansan syvien rivien tuntoja haastattelussaan:
Kataisen mukaan Suomen taloudellisten ongelmien taustalla on kuuden puolueen hallitusrintama, joka ei kyennyt budjettikuriin. Kataisen mukaan kansa saa syyttää itseään, koska se äänesti vaaleissa niin, että ainoa toimintakykyinen hallitus oli nyt muodostettu kuuden puolueen enemmistöhallitus.
Katainen sysää kauniisti vastuun muille, vaikka itse halusi ja myös otti vastuun maan asioiden johtamisesta. Se että hän ei kyennyt - kuten asioihin perehtyneet jo alun alkaen ennustivatkin - luomaan toimintakykyistä hallitusta, ei ole kenenkään muun vika kuin hänen itsensä. Se, että luotiin enemmistöhallitus vähemmistöhallituksen (joka nojaisi vuorotellen opposition eri laitoihin) sijaan osoittaa, että ei Kataisella eikä Kokoomuksella ollut poliittista osaamista.

Kokoomuksen vanhan liiton mies Eero Lehti toteaa suoraan:
Miten itse aiot äänestää?

- Aion äänestää hallitusta tukien.

Olet kuitenkin antanut lausuntoja, joissa olet ilmoittanut olevasi ennenaikaisten vaalien kannalla.

- Kyllä, mutta olen vähemmistönä ryhmässä.

Kuinka yksin olet ajatuksinesi ryhmässä?

- En ole ollenkaan yksin. Me kokeneemmat olemme ihmetelleet tätä menoa.

Onko eduskuntaryhmä jakautunut kahtia? Nuoret ovat toista mieltä?

- Iän myötä, erilaisista tilanteista syntyvällä elämänkokemuksella, on oma merkityksensä arvioitaessa jotain päätöstä ja sen seurauksia. Nuori voi olla lahjakas, mutta ei riittävästi elämänkokemusta suhteessa tilanteen vaikeuteen.
Ja mitä tämä vitun virnuileva savolainen idiootti sanoo:
Katainen vastasi kritiikkiin pidättyväisesti.

- En taida osallistua siihen kovin syvällisesti. Me onnistuimme tekemään varsin paljon, ja varsin paljon jäi tekemättä, hän lisäsi ja viittasi kuuden puolueen hallituksen rajoitteisiin.

- Itse tein sen, minkä pystyin, yhtään pidempiä työpäiviä ei pystynyt näiden asioiden kanssa tekemään.
Eihän pääministerin tehtävä ole mitään tuntityötä! Jos ei osaa hommiaan - kuten Pinokkio tuossa tunnustaa - niin sitten pitää pyytää eroa ja antaa kyvykkäämpien hoitaa hommat. Miettikääpä putkimiestä, joka ei osaa hommiaan, mutta aloittaa aikaisin, tekee pitkän päivän ja vielä nukkuukin työmaalla. Pomo tulee tarkastamaan ja kysyy miksi ei tule valmista? Putkimies vastaa, ettei hän pysty tekemään pidempiä päiviä. Tai kuten Pekka Perä asian muotoilee:
"Olen pahoillani, kyvyt eivät riittäneet"

2 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Savolainen idiootti on aivan oikeassa. "Itse tein minkä pystyin."
Kataisen älykapasiteetti ei todellakaan riittänyt pitemmälle.

Poliittisen jargonin lässyttäminen ja Junckerin hännystely olivat idiootin ominta aluetta.

Ja kannattihan se. Suomessa tuhansia työttömiä lisää, samalla kun tämä €uron ja EU:n hännystelijä järkkäsi itselleen rahakkaan duunin.

Hyi helvetti, ei voi oikein muuta todeta.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, se kannatti. Pinokkio miljoonaviran.