torstai 3. lokakuuta 2013

Muhammedin pilakuvista suomalaisiin tabuihin

En ollut ajatellut millään tavalla kommentoida eduskunnan puhemiehen Heinäluoman (SDP) päätöstä puhutella James Hirvisaarta ja sitä seurannutta Perussuomalaisten päätöstä erottaa Hirvisaari puolueesta. Mikään typeryys ei enää eduskunnan suunnalta jaksa ihmetyttää, joten ei ollut mitään syytä aiheesta pillastua. Hirvisaari kuuluu siihen harvinaiseen poliittiseen eliitin ryhmään, että hänen elantonsa ei ole riippuvainen uudelleen valinnasta, eikä hänen maailmankuvansa romahda, kun ei tule uudelleen valituksi. Hirvisaari on ollut kansan edustaja, yksi äänestäjiensä vertaisista. Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden seurauksena parlamenttiin nousee kansalaisia kaikista lähtökohdista. Otos painottuu hiukan keskivertoa paremmin menestyviin, koska äänestämättä jättäneet ovat usein myös muulla tavoin syrjäytyneitä elleivät jätä äänestämättä arvovalintojen takia, kuten osa libertaareista ja anarkisteista.

Olen itse kahden vaiheilla joka vaaleissa äänestämisen mielekkyyden osalta, koska en halua antaa myöntymystäni sille poliittisen toiminnan oikeutukselle, että äänestäjien enemmistö säätää ryöstämisen lailliseksi ja pyhittävät omantuntonsa sillä, että ryöstämisen tekevät muut, tehtävään valitut. Näytelmä muistuttaa keskiajan pyöveli-laitosta, jossa huputettu mies hoiti työn ja kansa hurrasi. Olen toistaiseksi äänestänyt, koska jostain on aina löytynyt yksittäinen ehdokas, johon olen voinut riittävästi samaistua ja pitää hänen läpimenoaan luultavana. Viimeksi Perussuomalaisilla oli joitain tällaisia ehdokkaita, mukaanlukien James Hirvisaari. Nyt kun koko poliittinen eliitti on kääntänyt hänelle ja hänen edustamalleen kansanosalle selkänsä, alkavat minunkin toiveeni kansanedustuslaitoksen teatraalisuuden ja pompöösin turvotuksen laskemisesta hiipua. Eduskunnassa saa olla vain sellainen pelle kuin mitä ovat Katainen, Urpilainen, Kanerva ja kumppanit. Muita klovneja ei sirkukseen kaivata.

Syy miksi kuitenkin päätin kommentoida tapahtunutta liittyy siihen pikanttiin yksityiskohtaan, että kuvassa joka erottamiseen johti, seisoo vanha tuttumme Seppo Lehto. Mies joka ei kuvia kumarra vaan repii niitä.Seppo Lehto on saanut poikkeuksellisen rajun tuomion sananvapausrikoksista Suomessa. Kaikki se, mistä hänet tuomittiin, olisi (tietojeni mukaan) mennyt Yhdysvalloissa ilman muuta sananvapauden suojan alle, mutta Eurooppa on toista maata. Euroopassa kansallissosialistien tunnukseksi laskettu tervehdys on tabu. Myös Suomessa, koska Neuvostoliitto jäi sattuman oikusta voittajien puolelle 1945 ja määräsi saksalaisen sosialismin tunnukset hävitettäväksi. Tällä tiellä ollaan, ja tämä kyseinen tapaus vain osoittaa Euroopan kyvyttömyyden henkiseen puhdistumiseen vuosikymmenien takaisista rikoksista.

Eurooppa ei ole koskaan käynyt läpi Toisen maailmansodan jälkeistä henkistä vararikkoaan eikä suhdettaan neuvosto-sosialismiin eli bolsevismiin. Eurooppa on järjestelmällisesti kieltäytynyt keskustelemasta sosialismista vaan syyttänyt - kiitos Stalinin - kaikesta äärioikeistolaisuutta. Natsi-Saksan liittäminen millään tavalla oikeistoa on sikäli kornia, että 30-luvun Saksa pilkkasi ja vihasi Yhdysvaltoja, joka oli jo tuolloin "oikeistolainen" yhteiskunta. Euroopan henkinen puhdistautuminen tulisi siis aloittaa siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että tunnustettaisiin Toisen maailmansodan olevan kahden sosialistisen järjestelmän keskinäinen yhteenotto. Sen jälkeen voitaisiin kyseenalaistaa SEKÄ Saksan (nationalistinen) sosialismi ETTÄ Venäjän (internationalistinen) sosialismi.

Mitä Seppo Lehto osoittaa valokuvassaan? Uskoisin, että ensisijaisesti se on henkinen kostoretki siihen instituutioon, joka hänen vapautensa sananvapausrikoksesta riisti. Toissijaisesti mutta uskoakseni tarkoituksellisesti Lehto myös paljastaa tuon instituution sisäisen, henkisen mädännäisyyden. Siellä ei saa tehdä "natsitervehdystä", mutta siellä kokoontuu puolensataa ihmistä, jotka omissa kokouksissaan kutsuvat toisiaan tovereiksi ja laulavat juhlissaan Internationalia. Tätä ironiaa ei meillä juuri ymmärretty, koska henkinen parantuminen Toisen maailmansodan rikoksista on vielä kesken ja sosialismin tuomitseminen (nationalistinen ja internationalistinen) on tekemättä. Lehto joutuu tämän maksumieheksi ja kiitän häntä siitä, että hän on valmis ryvettämään oman maineensa tässä taistelussa, jonka voittajasta ei ole epäselvyyttä. Ja kiitos myös James Hirvisaarelle, että uhrasit oman urasi tukiessasi sananvapautta.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:Seppo Lehto kakkaa Stalinin suuhun - käsi natsitervehdyksessä.

30 kommenttia:

nimimerkki kirjoitti...

alemmasta kuvasta sanoisin oikein, jos uskaltaisin.

Kumitonttu kirjoitti...

Mielestäni tuo ylempi kuva on vain yksi osa tätä pitkää performanssia, jonka luonne tiivistyy tuossa alemmassa.

On suurta ironiaa että vasemmisto voi tehdä mustia mannerheimeja ja naureskella Persujen paheksuessa abstrakteja muistomerkkejä. Mutta kun Persu onnistuu tekemään abstraktia taidetta vasemmiston omista idoleista, valtakunta menee sekaisin parlamenttia myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Persuthan tässä iskivät puukon Hirvisaaren selkään. Muut puolueet eivät olisi voineet tehdä Hirvisaaren asemalle yhtään mitään. Halla-ahokaan ei ole tässä tukenut Hirvisaarta.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Itse en pidä Lehdon tempauksia mitenkään hohdokkaina, tekninen suoritus 5,0 / taiteellinen vaikutelma 0,5.

Mutta olen kyllä sitä mieltä, että hänellä on oikeus näin tehdä. Ja päästä asiaankuuluvassa järjestyksessä putkaan muutamaksi tunniksi kaupungin järjestyssääntöjen rikkomisesta. Mutta oikeusjuttu? No ei tietenkään! Toivottavasti oikeuslaitos ymmärtää jättää sellaisen typeryyden tekemättä.

nimimerkki kirjoitti...

^ tai sitten taisi tulla EU vastaan koko puoluetta, harmillista sekin.

Kumitonttu kirjoitti...

Turkkulaanen totesi hyvin, että kun kyseessä on taideteos, niin se voi osoittaa hyvää tai huonoa makua. Huonoa makua arvosteltiin Musta Mannerheim elokuvassa, ja silloin sosialistit nauroivat kippurassa Persujen tiukkapipoisuudelle. Nyt Lehto teki rankalla kädellä pilkkaa sosialisteista, ja sai vihat päälleen.

Blogini lukijat muistavat edelleen, kuinka media kirjoitti Breivikin tehneen "natsitervehdyksen" saapuessaan oikeussaliin. Jos Lehto olisi seissyt parvella käsi nyrkkiin kohotettuna, mitään hulabaloota ei olisi syntynyt, koska se on voittaneen sosialistisen haaran tunnus. Haaran, joka tappoi vielä enemmän kuin natsit, jos sillä on mitään merkitystä pahuuden asteen kannalta tappaako yhden, kymmenen vaiko miljoonia.

Anonyymi kirjoitti...

Iljettävää. Näytettiinkö peppua Mannerheim-tulkinnassa, vaikka se minustakin oli huono sensaatiohakuisuutensa takia.

Ja peppua juuri noin.

Tuntuu olevan jotenkin hukassa seikat kainalopierujen ja maallisten "pyhien" (=yhteiskunnan kannalta) asioiden kunnioituksen suhteen.

-U

Anonyymi kirjoitti...

Hirvisaarella on siviilityö eli veturimiehen työ johon hän voi palata jos ei poliittinen ura jatku. Musiikkia hän harrastaa mutta tuskin hän jatsin ja bluusin parista aikoo elantoa hankkia?

Huumoria joka päiväiseen eloon ja arkeen ilman Orwell 1984 kirjan kommunismia ja stalinismin ihannointia. Youtubesta on tullut jo jutkuvalheiden tyyssija. Huumori/ komedia on sallittu hollyjutikoille kirjoitti...

Hyvin oivallettu, kuulutte suomalaiseen harvalukuiseen älymystöön ;)

Seppo Lehto Isänmaan Asialla

Anonyymi kirjoitti...

Ellilä kirjoittaa järkeä. On absoluuttisen törkeää, että kansanmurhien uhrit on laitettu eri hierarkian tasolle. Juutalaisilla on etuoikeus vaatia korvauksia, erivapauksia, pöyristymisoikeutta ja oikeutta sekaantua suvereenien maiden sisäiseen tiedonvälitykseen (vrt Magneettimedia-tapaus) mutta Suomen Karjalan etnisen puhdistuksen uhrit, Ukrainan Holodomorin uhrit, Armenian kansanmurhan uhrit, Ruandan kansanmurhan uhrit, Kambodzhan kansanmurhan uhrit ja ennen muuta Stalinin ajan Neuvostoliiton kymmenet miljoonat uhrit, eivät oikeastaan edes kuulu historiankirjoitukseen, eikä heistä oikein puhuta, ja joissakin tapauksessa heitä suorastaan syyllistetään kokemaansa rikokseen ihmisyyttä vastaan. Etenkin tämä koskee viattomia Saksan siviilejä ja joukkoraiskauksen kokeneita naisia, joiden päälle tavallaan syljetään edelleenkin. Tämä on aikamme suurin sairaus, ja se tulisi korjata.

Professori kirjoitti...

Sen jälkeen kun Lehto levitti valokuvansa median ulottuville, ei perussuomalaiselle puolueelle jäänyt kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko antaa Hirvisaarelle anteeksi ja ottaa iso riski kutistumisesta takaisin pikkupuolueeksi tai vetää raja oman pesän likaamiselle ja ylläpitää toivoa kannatuksen noususta joskus sille tasolle, että heille äänestäjiä tuoneisiin poliittisiin epäkohtiin voi oikeasti vaikuttaa. Onhan selvää, että äänestäjistä vain olematon osa ymmärtää natsismilla leikittelyä saati käsien ojentelua tosissaan - tämä on fakta, oli se sitten järkevää tai ei. Tässä on myös huomattavat, että sananvapauteen voi vaikuttaa ainoastaan keräämällä riittävästi ääniä eli eduskuntapaikkoja; käsien ojentelu vitsinä tai tosissaan ei siinä auta.

Itse näen, että tässä tilanteessa myös sananvapaudesta huolissaan olevien ns. halla-aholaisten pitää juuri nyt valita ultra-aatteellisuuden ("kaikkea saa sanoa/tehdä") ja reaalipolitiikan väliltä (natsisympatioita en usko joukossa olevan). Toivon heidän ratkaisunsa olevan sellaisen, että se johtaa suomalaisen yhteiskunnan parantamisen.

Tässä on huomattava myös se, että tiukka aatteellisuus ei liene koskaan johtanut politiikassa mihinkään hyvään - kuten sosialismin eriväriset variantit ovat vuosikymmenten saatossa osoittaneet

Sinänsä allekirjoitan näkemyksesi kansallis- ja marxilais-leninistisen sosialismin yhdenvertaisuudesta. On kuitenkin hyvä huomata, että myös jäkimmäinen on muutamia lähinnä vihreitä kansanedustajia lukuun ottamatta kadonnut eduskunnasta. Näyttää järki siis lopulta voittavan siinäkin asiasa, vaikka stalinismin ulkoisia merkkejä ei natsismin tavoin koskaan demonisoitaisikaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Olen samaa mieltä että yleisen äänioikeuden yhteiskunnassa joudutaan menemään populistisin äänenpainoin ja Lehdon tapainen älykäs satiiri on sille myrkkyä. Kuten Halla-aho sanoi "Ymmärrän ratkaisun". Vastenmielistä oli kun Heinäluoma tanssi haudoilla ja muistutti kuuden miljoonan juutalaisen kuolleen. Olisi samaan hengenvetoon jatkanut oman aatteensa verenpunaisita juurista.

Anonyymi kirjoitti...

Olin ilmeisen naivisti kuvitellut, että Persujen Jytky voisi oikeasti saada jotain muutosta aikaan.

Edellinenen Hirvisaaren määräaikainen erottaminen siksi, että ei antanut Eroselle kenkää, sekä Halla-ahon määräaikainen erottaminen kielivät kuitenkin tulevasta, joka nyt on osoittautunut todeksi.

Mitä ilmeisimmin Soinin persujen tavoite on täysin sama kuin kaikilla muillakin puolueilla, päästä itse valtaan keinoja kaihtamatta ja sinne päästyään pitää paikasta kiinni mukautumalla viralliseen totuuteen ja yksipuoluejärjestelmään ja poliittiseen korrektiuteen.

Olen edelliset 10 vuotta äänestänyt liberaalia persua mutta nyt todella vituttaa koko puolue.

t. Pörri

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä kohussa on monta ulottuvuutta, joista kyvyttömyys rinnastaa natsismi ja kommunismi asianmukaisesti keskenään on vain yksi.

Hirvisaari pyrkii edistämään sananvapautta ja kutsui luultavasti tästä syystä Seppo Lehdon Eduskuntaan. Seppo Lehto sai yli 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta pelkistä nettikirjoitteluista, mikä on selkeästi kohtuutonta.

Kuitenkin koko homma levisi ns. reisille, eli lopputuloksena asia, jota Hirvisaari pyrkii edistämään, meni takapakkia.

On myös rehellisesti tunnustettava, että Sepon tuomion käyttäminen sananvapauden edistämiseen on vähintäänkin riskialtista ja pahimmillaan tuhoisaa. On useita yksityishenkilöitä, jotka ovat olleet Sepon törkykirjoitusten vastaanottavana osapuolena. En hirveästi moiti näitä ihmisiä, jos he eivät kauheasti sympatiseeraa Lehtoa tämän tuomion takia.

Media sai tästä kohusta ns. "helpon" eli pääsee taas hehkuttamaan persujen sisäisiä ristiriitoja ja spekuloimaan puolueen hajoamisella. Vahingossakaan valtamedia ei tule mainitsemaan, että laissa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan olisi ongelmia. Sen sijaan lain muuttamisen kannattajat leimataan hörhöiksi. Median toiminta tässä suhteessa on täysin ennustettavaa.

Mitä itse Seppo Lehtoon tulee, hänen pääasiallinen agendansa on ja on aina ollut Seppo Lehto ja Seppo Lehdon tuominen esille kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Hän ei piittaa eikä ole koskaan piitannyt oheisvahingoista, joita hänen toiminnastaan seuraa. Hän on toki vallanpitäjien kannalta harmiton narri ja kansantaitelija mutta toisaalta heille myös hyödyllinen työkalu, jolla voidaan tahria poliittisesti epämiellyttäviä henkilöitä.

Se, että pitää Seppo Lehdon tuomiota kohtuuttomana ja epäoikeudenmukaisena, ei tarkoita, että hyväksyy Lehdon törkyiset ja alatyyliset toimintatavat ja ajatukset. Tätä valtamedian varassa elävät eivät tunnista ja valtamedia tekee parhaansa, että ihmiset eivät ymmärtäisi tätä pientä eroa.

Jaassu kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti:
sekaantua suvereenien maiden sisäiseen tiedonvälitykseen (vrt Magneettimedia-tapaus.

Juutalaisvastainen asenteellisuutesi paistaa tuosta läpi turhan selvästi.
Magneettimedian kirjoittelut ovat puhdasta roskaa, sillä ei ole mitään tekemistä tiedonvälityksen kanssa. Hyvä että menee konkurssiin koko lafka.

Jaassu kirjoitti...

Pörri:
Mitä ilmeisimmin Soinin persujen tavoite on täysin sama kuin kaikilla muillakin puolueilla, päästä itse valtaan keinoja kaihtamatta ja sinne päästyään pitää paikasta kiinni mukautumalla viralliseen totuuteen ja yksipuoluejärjestelmään ja poliittiseen korrektiuteen.

Ehkä tai sitten ei.
Lehdistöllä on voimakas mielipidevalta, ja asiat ovat useimpien kansalaisten mielissä siten miten media sen esittää.

Ei tuossa sen jälkeen ollut oikeastaan vaihtoehtoja kuin irtisanoutua.

Joka tapauksessä se hyvä tuossa on että persut irtisanoutuvat kansallissosialismiin viittaavasta toiminnasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin. Hakaristi on tabu. Sirppi ja vasara ei. Molemmat ovat hirmuvallan symboleita. Oikeudella ei ole tekemistä oikeuden tai moraalin kanssa. Se vain seuraa sokeasti voittajan miekkaa.

Mediahan vetää tapauksen tiimoilta taas kertaalleen mutkia suoriksi ja ilmoittaa, että nyt sitten alkaa persuissa ns. halla-aholaisten lahtaus. Ainakin se toivoo sitä kovasti ja asiaa toistamalla kuvittelee, että näin sitten varmaan tapahtuukin. Pisimmälle meni Kainuun Sanomat toteamalla että jo aikaa sitten päätetty Halla-ahon eurovaaliehdokkuus on osa tätä lahtaamista. Tuossa otteita:

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2013/10/kainuun-sanomat-soinin-sakki-tayttyi.html

Anonyymi kirjoitti...

Jaassu, kts. esim. Kullervon ja Kaivannon postaukset aiheesta.

Tietysti on sinänsä hyvä, että persut irtisanoutuvat kansallissosialismiin viittaavasta toiminnasta, mutta se ei ole mielestäni hyvä, että a) ko. toiminnaksi katsotaan valokuva käden heiluttelusta (vrt. Kullervon postaus), b) he tekevät sen, koska pelkäävät median ja Vihreiden Naisten tuomiota muussa tapauksessa, c) istuva kansanedustaja uhrataan tämän vuoksi, d) Lenin patsaan ehdottelulle kaikki taputtavat kätösiään ihastuksesta hihkuen.

Persuilla olisi ollut loistava tilaisuus näyttää, että he eivät alistu mielivallan edessä, mutta tilaisuus jäi käyttämättä ja paska jäi käteen. He valitsivat pelkurien tien ja poliittisen korrektiuden moraalisen korkean maan sijaan.

t. Pörri

Mikko kirjoitti...

Käyttääkseni Tuntemattoman sotilaan kuvakieltä Hirvisaarta uhkaa lehtomainen kohtalo. Joku ehkä haluaisi verrata häntä Rokka-hahmoonkin. Mutta tosiasia on se, että kaikki sodat voitetaan tai hävitään sääntöjä noudattavan ison enemmistön voimin. Siihen joukoon Hirvisaari ei taida kuulua perussuomalaisissakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys on siintä, mikä on sallittu ja kenelle.

Eli kyseessä on selvästi VW,n lämmityslaitteen kokeilu, mikä ei ole hyväksyttävää, kuntaas WWF perustajan on hyvinkin sopivaa pukeutua natsiunivormuun johtaessaan IG Farben tehtaita tuottaakseen kunikaallisten suosimaa Zyklon B rodunjalostuskaasua.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EJIICZ6qs24

Ilkka

Valkea kirjoitti...

Hirvisaari tuomittiin toisen henkilön teoista, tunnetun kylähullun teoista, joita kukaan täysijärkinen ihminen ei ota vakavasti. Seppo Lehdolla on pakkomielle tuottaa sottaa ja törkyä sanallisesti, kuvallisesti ja performansseissa, ja niitä ei voi kukaan estää. Niiden taustalla saattaa toki olla vakavia teemoja, jopa sellaisia, jotka eivät muuten tulisi sanotuksi. Median valehtelun kierre alkoi siitä, että se kuvasi kyseessä olevan vakavasti otettavan äärioikeistolaisen aktivistin ja puoluefraktion (lue: äärivasemmistolaisen). Seppo Lehto on aina ollut yhden miehen show, jossa Seppo Lehto kannattaa itseään ainoana kannattajana kaikilla foorumeilla. Hirvisaari ei kannata Seppo Lehdon sekavia ja sekalaisia näkemyksiä ja on sanoutunut niistä erikseen irti sivuillaan. Hirvisaari kutsui Lehdon eduskuntaan sananvapausasiaan liittyen, Lehdon kohtuuttomaan vankeustuomioon liittyen.

Hirvisaari on kiltti, rehellinen, mutkaton, ei- poliittinen pelimies, kieroilematon, juonittelematon, ja hiukan lapsenomainen suhtautumisessaan maailmaan ja luottamuksessaan muihin ihmisiin; anti-poliitikko, kansalainen, joka vilpittömästi huutaa, että keisarilla ei ole vaatteita silloin kun keisarilla ei ole vaatteita, välittämättä yhteiskunnallis-poliittisista valheiden, vääristelyjen, teeskentelyjen ja moraalisäteilyjen verkostoista, valtaapitävien sosiaalisista konstruktioista. Hirvisaari piti sananvapautta puolustavan puheen eduskunnassa ja odotti, että kaikki, mukaanlukien media, näkisivät koko tapahtumasarjan ja sen toimijat juuri sellaisina kuin ne olivat. Kun media sitten valehteli, vääristeli ja teki tapahtumasarjasta keinotekoisen poliittisen ansan Hirvisaaren ympärille, Hirvisaari piti sitä juuri sellaisena toimintana kuin se olikin, poliittisena kiusaamisena. Median poliittinen kiusaaminen on maan tapa, jonka kaikkien poliitikkojen, kansalaisten ja muiden toimijoiden odotetaan hyväksyvän, ja jonka valheisiin kaikkien edellytetään vähintään teeskentelevän uskovansa. Ja erityisesti jos kiusaaminen kohdistuu eliitin konsensuksesta poikkeaviin ja altavastaajan asemassa oleviin perussuomalaisiin. Nykyisin perussuomalaiset jo hyväksyvät oman kiusaamisensa ja sopeutuvat siihen osana poliittista peliä. Heidät on parin vuoden eduskuntatyöskentelyn aikana koulutettu pelkäämään mediaa ja hyppimään sen valheiden tahdissa. Soinin tuskaista rasvahikeä valuva pää tuomitsee jyrkästi perussuomalaisia median toiveiden mukaan, sanoutuu irti kuvitteellisista median syytöksistä ja vakuuttaa uskollisuuttaan median periaatteille kuin Stalinin Neuvostoliitossa. Onhan Soini perussuomalaisten parhain poliittinen pelimies. Soinin perussuomalainen kuoro laulaa stressaantuneen johtajansa tahdissa, monet kiihkeän innokkaasti.

Hirvisaari on liian hyvä ihminen politiikkaan. Olisi ehkä ollut parempi, että hän olisi jäänyt opiskelemaan teologiaa yliopistoon:

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/politiikka/12689-james-hirvisaari-on-esikuvallinen-kreikan-taivuttaja

Ensimmäistä kertaa olen alkanut tuntea inhoa Suomea kohtaan, inhoa sitä kohtaan minkälainen Suomesta on tullut.

Minulla on unelma. Kuvitelkaa, että kaikki poliitikot olisivat Hirvisaaren kaltaisia. Valehteleminen ja kieroilu olisi mahdotonta, ja asioita ja ongelmia hoidettaisiin sen takia, että ne ovat todellisia, kuten silmämme, korvamme ja logiikkamme meille kertovat.

Valkea kirjoitti...

Hirvisaaren arvio perussuomalaisista kansanedustajista:

http://jam.pp.fi/blogi/299.htm

Seppo Lehdon valokuvagallerioita eri vuosilta yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralla. Tervetuloa tukikampanjoimaan kuntavaaleissa Tampere eurovaaliehdokkaanne 2024 eduskuntavaalit 2027 kirjoitti...

Nimimerkki Mikolle: Neuvostoliitto ja länsiliittoutuneet eivät noudattaneet sääntöjä noudattamalla vaan hirveillä ihmisoikeusrikoksilla ydinpommeista yö- ja päiväpommituksineen siviilikohteisiin.

Seppo Lehto historioitsija

Merja Hirvisaari kirjoitti...

En tiedä keitä olette, mutta kyynelet silmissä olen näitä analyysejänne lukenut. Mahtavaa nähdä, miten kirkkaasti voi katsoa sellainen, jolla ei ole omaa valta-asemaa puolustettavana, eikä erityistä tarvetta pönkittää omaa egoaan toista painamalla. Olen kiitollinen. Viime päivien melskeissä niin moni ystävä on osoittautunut viholliseksi, että tuntuu ihmeeltä ja suurelta, että ventovieraat haluavat nähdä todelliset motiivit, ymmärtävät - ja vielä osoittavat arvostustakin. James on oikeasti sen ansainnut - ja niin olette tekin. Iso kiitos!

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Merja, olette mielessäni. Voit laittaa meillä jos haluat.

Kumitonttu kirjoitti...

"Meillä"... Jösses, siis meiliä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Hirvisaari on liian hyvä ihminen politiikkaan. Olisi ehkä ollut parempi, että hän olisi jäänyt opiskelemaan teologiaa yliopistoon:"

Valitettavasi tämä nimimerkki Valkean johtopäätös pitää yhtä todellisuuden kanssa liian hyvin.

Jaksamisia Merja ja James Hirvisaarelle toivotan vilpittömästi.

Tiedemies kirjoitti...

Olen pitkälti Valkean kanssa samoilla linjoilla. Hirvisaaren pahin vika näyttäisi olevan lapsenomainen luottamus ryhmän tukeen. Ja ehkä hieman naivi idealismi sananvapauden suhteen.

Arvostan myös sitä, miten hän pysyi Erosen tukena vaikka puolue kovisteli. Selkärankainen mies, kaikenkaikkiaan, vaikken hänen poliittisia päämääriä monilta osin ymmärräkään.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noin suuri kohu.
Itse ei minkään kannattajana, ihmettelen vain etteikö kansanedustaja saa ottaa valokuvaa salista.

Se mikä on sallittua toisille, ei ole sallittua kaikille, mutta aiheesta sympatiat Hirvisaaren emännälle.

Joten muistutankin historiasta.

http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-veikko-vennamo-kannettiin-ulos-eduskunnasta-70-luvulla

Ja mistä saa puhua.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/valtioneuvos_virolainen_muistelee_juhannuspommia_54544.html#media=54546

Kunhan Hirvisaari pysyy vain lestissään, kyllä varmaan löytyy erilaisia aineksia tukemaan, mutta onko siinä järkeä, kun anarkismi ei johda mihinnään, ja mäkin yritän olla pahemmin möläyttelemättä vaikka potkinkin alvariinsa aisan yli.

Elä ota nokkiis, ja jätä aamuryyppy väliin.

Ilkka

Unknown kirjoitti...

Vai oliko sittenkin median itsensä luoma kohu, ettei täällä Suomessa olisi jotain tärkeämpiäkin aiheita käsitellä.

Onko joku toimittaja katsonut käsi pystyssä, kauhistus iiik natsismia.

Edelleen tämä kirjoitus, olikohan helppo tehdä käsimerkistä uutinen.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/11/13/kaikki-kusettavat/

Suomessa tämä kyllä onnistuu saadaan keskustelemaan jostain ei niin tärkeästä aiheesta. Kuten tämä vanha juttu.

http://ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83066-samaan-aikaan-toisaalla-perustuslakia-muutetaan-kansa-pantiin-siksi-aikaa-halla-ahon-peraan