sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kulkuset paljaana

Olin eilen tilaisuudessa, josta en voi kertoa oikeastaan mitään ilman paljastumisen vaaraa. Paikalla oli kulttuurielämän nimihenkilöitä ja jokunen poliitikkokin. Tilaisuus oli pakanakultin mukaan suoritettu hautajainen. Kannatan ihmisten oikeutta tehdä mitä haluaa, ja vaikka pidänkin eilisiä hihhuleita hiukan tärähtäneinä, en ole kieltämässä heidän oikeuttaan saattaa vainajansa manan majoille haluamallaan tavalla. Olen näet sitä mieltä, että aikuinen ihminen saa tehdä mitä haluaa.

Voitteko kuvitella - myös Hesari on sitä mieltä!? Oikein pääkirjoituksessa todetaan, että valtio ei aikuisia ihmisiä saa holhota. Lehden mielestä nimittäin islamilaisen ahdasmielisyyden huipentuma, naisten kasvot peittävä huntu tulee ymmärtäen hyväksyä:

Täydellinen kielto on kuitenkin ylimääräistä valtiollista holhoamista, jos
se kohdistuu aikuisiin ihmisiin.
Perustelu on kertakaikkiaan pöyristyttävä - Hesarin kirjoittamana. Lehden, joka kannattaa holhousyhteiskuntaa. Lehtihän on moneen kertaan kantanut huolta siitä, että ihmiset eivät muuta kulutustottumuksiaan "hiilineutraaliksi", joten yhteiskunnan tulee tarjota keppiä. En tiedä turhempaa holhoamista kuin vaikkapa seksin ostokielto, mutta missä silloin näkyi huoli holhouksesta?

Himonsa riivaamat miehet tulee alistaa holhoukselle seksin ja sananvapauden osalta. Eihän suomimies pysty muuta ajattelemaan kuin seksiä ja rasismia. Kaikki voimavarat on oikeuslaitosta, presidenttiä ja mediaa myöten valjastettu ajamaan yhtä ja samaa poliittista linjaa, jonka arvostelua vaikeutetaan vaatimuksilla poliittisesti korrektista kielenkäytöstä. Koska Hesari on alkanut kantaa huolta holhousyhteiskunnasta? Voi ristus miten tekopyhää roskaa tuo Sanomatalo jaksaakaan suoltaa!

Jos aikuinen nainen haluaa pukeutua Euroopassa burkhaan tai niqabiin vapaasta tahdostaan, niin sitten Eurooppa ei ole oikea paikka asua. Tämä ei ole myöskään oikea paikka kulkea munasillaan tai rinnat paljaina (harmi). Jos Euroopassa ahdistaa yleisömeren seassa kulkeminen niin paljon, että pitää vetää ruumissäkki ylleen, tapana on ollut aloittaa mielenterveyden huoltamiseksi potilassuhde lääkärin kanssa.

Uusimmassa numerossa päätoimittaja Reetta Meriläinen ottaa kantaa, huomatakseni ensimmäistä kertaa, median harjoittamaan itsesensuuriin poliittisesti korrektin mielipiteen muokkaamiseksi. Reetta pohdiskelee, miksi media ei julkaisen rikollisten etnistä taustaa. Kovin paljastava on tätä Reetan miete:
Verkkomaailmasta katsottuna perinteinen media pohdiskeluineen ja sääntöineen
tuntuu kukkahattuiselta paapojalta. Se vaikuttaa myös ylimieliseltä sensorilta
valikoidessaan tietoa lukijan puolesta.
Ja nyt kun tuo kohta liitetään aiempaan pääkirjoitukseen, jossa oltiin huolissaan yhteiskunnan holhouksesta, alkaa Hesarin todellinen henkinen rappiotila paljastua kaikessa kaameudessaan.

Mutta niin kuin aina on käynyt ja aina tulee käymään, ihmisten vapauden kaipuu romuttaa niitä tukahduttavat toimet. Sanomatalossa selvästi pohditaan uutta linjaa Janne Virkkusen seuraajan Mikael Pentikäisen johdolla. Tuo ReettaMeriläisen kolumni on selvä keskustelun avaus Julkisen sanan neuvoston ohjeiden muuttamiseksi.

Hesari on voimakkaasti myöntyväisyyslinjan äänenkannattaja. Myöntyväisyyslinja eli vanhasuomalaiset tuki JK Paasikiven johdolla kuningasta ja vahvaa sidettä Ruotsiin. Sanomien nykyisen pääomistaja isä, Eljas Erkko, oli tiukka laillisuusmies, joka vastusti Neuvostoliiton vaatimuksia Talvisodaa edeltäneenä ulkoministerinä. Eilisessä Hesarissa palstatilaa saa svennomaani Henrik Meinander, joka kirjoittaa
Ei ihme, että itärajan takana olevat karjalaiset ortodoksit kutsuivat
kaikkia suomalaisia ruotseiksi. Hehän olivat luterilaisia!
Tuo on ihan totta, mutta samalla perusteella Suomessa ei venäläisiä saa kutsua ryssiksi, vaikka he ovat meidän itäpuolella asuva heimo, jotka ovat ortodokseja ja kutsuvat itsekin itseään ryssiksi samoin kuin meidän läntinen naapurimme. Ryssästä tuli haukkumasana sodan jälkeen, mutta sitä ennen lehdistökin kirjoitteli ryssistä. Ei ryssä ole haukkumasana, ellei sille sellaista sisältöä anneta. Samalla tavalla neekeri on sisällöltään neutraali, ellei sille anneta halventavaa sävyä. Poliittinen korrektius on oppi, ideologia. Ei se ole mikään luonnonlaki, jota ilman ei voi elää ja olla täysjärkinen.

Kun Reetta nyt Mikaelin kanssa pohtii, että ihin suuntaan venettä käännetään, minä esitän oman toiveeni: järkilinjalle. Potkikaa kaikki helvetin villeblåfieldit ja anusilfverbergit ja pekkamykkäset ulos ja palkatkaa sinne älyllisesti rehellisiä ihmisiä töihin.

Kerroin saamastani kirjekokoelmasta (Kenttäpostia 6.7.2010). Sota-ajan kirjeenvaihto on itseasiassa ollut aika tylsää - pelkkää huolen purkamista arkisista asioista. Myös seksistä. Yhden hauskan kohdan löysin, tosin reilusti sotaa edeltävältä ajalta. Ei mitään uutta auringon alla:
Olet viime kirjeissäsi ollut kovasti huolissasi olenko minä sinulle
uskollinen vai en. Vaikka kyllähän siihen syytä onkin.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Ei yksi Pentikäinen kesää tee, mikäli toimituksellinen linja jatkuu entisellään.

Jos suurta ideologista linjanmuutosta ei haluta tehdä, pätevä lääke laskevaan levikkiin on tehdä tosiasioihin perustuvaa uutislehteä, jossa mielipiteet ovat höyste eikä pääsisältö. En kuitenkaan pidättele hengitystä muutosta odotellessa.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Vasaralle!! Samalla tavalla kuin lankapuhelimia jää pois, myös paperilehtien lukeminen vähenee. Jälkikäteen arvioituna puoluelehtien romahdus oli ensimmäinen merkki siitä, että ihmiset eivät halua maksaa ideologisesti värittyneiden uutisten lukemisesta.

Veikkaan että puolet Hesarin lukijakunnasta tukee toimituksen nykyistä linjaa, joten ei se ihan mitätön määrä ihmisiä ole. Silti tuntuu välillä kummalliselta, kuinka on mahdollista, että lehden linja on mikä on. Onhan sillä kuitenkin ihan miehekäs menneisyys.

Anonyymi kirjoitti...

Seksin ostamisen osittainen kriminalisointi oli hölmöläisten puuhastelua. Olisi pitänyt kriminalisoida myös seksin myynti. Mutta ehkä ei ollutkaan ajatuksena prostituution kitkeminen, vaan miesten turha tylyttäminen?

Kumitonttu kirjoitti...

Perjantaialkuiltapäivää Sammalkielelle. Jotenkin luulen, että aamulla meidänkin kylppärin peilistä tuijottaa sammalkieli...

Olet ihan oikeassa. Tulee mieleen joku neuvostovenäjä, jossa nainen sai huorata niin kauan kuin se ei muodostanut uhkaa poliittiselle apparaatille, vaikka huoraaminen oli virallisesti kiellettyä. Mihin ei kyennyt totalitaarinen hirmuhallinto, siihen kuvittelee suomalainen punavihreä tärähtäneistö kykenevänsä - hah! Kun ongelma tehdään laittomaksi, se muka katoaa pois. Tai ainakin siirtyy poliisin vastuulle, ja poliitikot voivat sanoa, että kyllähän me, mutta kun ei poliisi.

Karkeasti arvioiden voisi veikata, että naiset ostavat seksiä kymmenesosan siitä, mitä miehet. Näin ollen on suorastaan häpeällistä, että kaikki epäilyt kohdistuvat kuitenkin miesasiakkaisiin. Ehkä seksiä ostava nainen on yhteiskunnallisesti niin paljon korkeammalla tulotasolla, että hän ei - neukkulan huorien tapaan - aiheuta apparaatille uhkaa?