keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Sihijuomaa

Nonniin, nyt on sitten kaiketi mitattu korkein lämpötila sitten vuoden 1936 Suomessa. Koko pohjoinen pallonpuolisko kärvistelee helvetin esikartanonkaltaisissa lämpötiloissa. Uskonnollista maailmanloppua odotellessa ilmaston lämpenemistä julistavat inkvisiittorit ovat olleet yllättävän rauhallisia tuomiopäivän puheissaan. Vuosi kaksi sitten nämä helteet olisi kuitattu kiistämättöminä todisteina ihmisen käyttämien fossiilisten energialähteiden polttamisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen ilmakehää lämmittävästä vaikutuksesta. Olen pohtinut, kuinka paljon oluissa ja muissa virvoitusjuomissa hellepäivinä vapautuva hiilidioksidi kuumentaa palloamme...

Uuden tutkimuksen mukaan (A null hypothesis for CO2), nollahypoteesina pidetään sitä, että ihminen ei ole aiheuttanut lämpenemistä hiilidioksidipäästöillään:

On mahdotonta osoittaa, että hiilidioksidimäärän kasvu on mitenkään vaikuttanut Maapallon ilmastoon, ainakaan niin kauan aikaa kuin nykyinen ilmakehän koostumus muodostui miljardi vuotta sitten kasvikunnan yhteyttämisen seurauksena.

It is impossible to show that changes in CO2 concentration have caused any
climate change to the Earth’s climate, at least since the current composition of
the atmosphere was set by ocean photosynthesis about one billion years ago.

Jos jotakuta aihe kiinnostaa syvemmin, kannattaa lukea tuo tutkimus. Sopii myös pohtia, miksi ilmastonlämpenemis-teorian kannattajien maailmanlopun ennustaminen vuoteen 2100 mennessä on loppunut. Tai siis siirtynyt sadalla vuodella vuoteen 2200. Toivotaan, että humpan juoni alkaisi vähitellen paljastua koko kansalle. Koitan jossain välissä paneutua tähän uutiseen, jonka mukaan Venäjä rajoittaa suomalaisten elintarvikkeiden tuontia maahansa (Aamulehti).

Ei kommentteja: